äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lumin 7v syntymäpäivä juhlat jouduttiin perumaan huhtikuussa tytön sairastuttua vesirokkoon. Ja kun sisaruksista kaksi sairastui siitä parin viikon päästä, ajattelin jo ettemme pian pääse juhlimaan ollenkaan. Ja koska vesirokosta ei parannuta hetkessä päätin viime viikon tiistaina, että koska kelit nyt sallivat niin miksen pitäisi Lumin kaverisynttäreitä ulkona. Niinpä siltä istumalta laitoin aiemmin kutsutuille viestiä, että perjantaina juhlittaisiin.

Lyhyen varoitusajan vuoksi jännäsin pääseekö kukaan viidestä kutsutusta kaverista paikalle, mutta onneksi kolme pääsi ja se riitti Lumille hyvin. Niin pitkään hän oli juhlia jo odottanut, että hän oli enemmän kuin tyytyväinen siihen että pääsi vihdoin viettämään juhlia. Ja ulkojuhlista hän oli enemmän kuin innoissaan. Tarjottaviksi ostettiin keksejä, karkkia, sipsejä, mehua, limsaa ja leivoimme vielä kuppikakkuja. Se oli juuri sopiva lapsille, jotka eivät pahemmin siihen syömiseen keskity. Ja tämän äidin ei tarvinnut stressata tarjottavia sen kummemmin.

Ulkosynttärit oli kyllä aivan huippu juttu. Ei tarvinnut siivota ennen juhlia tai niiden jälkeen, lapset kuluttivat hurjan määrän energiaa ulkona touhuten. Meillä oli ohjelmassa vain pieni rata, jossa piti kuljettaa sählypalloa lusikalla, jota pidettiin suussa ja samalla piti kerätä palloja maasta ämpäriin, pujotella ja ylittää yksi este. Se tuntui olevan lapsista ihan hauskaa. Lopuksi oli vielä aarteenetsintä ja muuten lapset kehittivät itse ohjelmansa ja tuntuivat nauttivan siitä. Oikein onnistuneet juhlat.

Tänään oli sitten vuorossa sukulaiset. Mitään suurta tarjottavaa en nyt tehnyt. Pitsaa, kuppikakkuja ja täytekakun. Lisäksi oli sitten karkkia ja sipsiä. Heh, oikea herkuttelu viikonloppu. Kakuksi Lumi toivoi Elsa-kakkua. Sellainen sitten toteutettiin Lumin toiveiden mukaisesti. Täytekakut kun on aina se mitä meillä lapset suunnittelee pitkän aikaa ja äiti sitten koittaa niitä toteuttaa parhaansa mukaan. Kakun sisällä on tumma ja vaalea puhja vuorotellen, kermavaahtoa, mansikkaa, persikkaa ja banaania. Lumin vakio täyte, hih.

Juhlat sujuivat mukavissa merkeissä ja kaikki kutsutut pääsivät paikalle. Lumi sai läjän ihania lahjoja, joten kiitos niistä kaikille vieraille. Tyttö on ikionnellinen niistä kaikista. Nyt onneksi hetkeksi voi unohtaa juhlien järjestelyn, koska seuraavat ovat vasta elokuussa. Mutta nyt palaan takaisin siivoamisen pariin, onneksi sotkua ei nyt(kään) pahemmin tullut.

Meillä viikonloppu oli siis yhtä juhlaa. Miten teidän viikonloppu sujui?


Kommentit (26)

Juhlien ulkoistaminen kannattaa kyllä aina, kun se vain on mahdollista! Meillä esikoinen on syntynyt vuoden vaihteessa, joten änkeydymme aina sisälle koko porukka, mutta kuopuksen 1-vuotisjuhliin elokuulle olen tilannut sopivan lämmintä ja kaunista kesäsäätä 🙂 Saa nähdä, kuinka käy. Se on kummallista, miten ennen juhlia on pakottava tarve siivota "kaikki" ja laittaa paikat kuntoon. Kukaan vieraista ei tasan tarkkaan katso kotia sillä silmällä, että onko siivottu vai ei. Mutta kun itse tietää…

Ooh, mahtava kakku! Ja huippuidea nuo ulkosynttärit, kätevää tosiaan kun ei tartte siivota ennen juhlia eikä niitten jälkeen, sopis hyvin mulle 😉

Kiitos.♡♡
Oli kyllä kätevää. Tarjottimelle vaan tarjottavat ja siitä järkkäili pöydälle. Juhlien loputtua nosteli tarjottimelle ja kantoi sisälle. 😀

Täälläkin tytön toiveena ois Elsa-kakku 😀 täytyy varmaan muuttaa suunniteltu mokkapala-kakku Elsa-kakuks 😀

Ei muuta kuin Elsa-kakkua kyhäämään, hauskaa puuhaa. 😀

Upea kakku, ja herkuilta näyttää muutkin tarjottavat! 🙂

Ihana Elsa kakku<3

Mutta jäiks kohtahan se on elokuu ja meidän vauvoista tulee taaperoita 😀

Kiitos.♡♡

No niinpä. Menee vaan hujaus enää siihen elokuuhun, en kestä kuinka äkkiä tämä vuosi on mennyt.

Ihana idea ulkosynttärit! Onneksi kelit suosi 🙂 Ihanat tarjottavat ja varsinkin tuo kakku!

Oli kyllä mahtava keli. 🙂
Kiitos Cariina.♡♡

Upea kakku! Meidän tyttö ei ikinä halunnut tuollaista kakkua, vaikka useamman kerran hänelle ehdotin. Meillä isomman pojan kaikki tähän asti olleet juhlat on vietetty ulkona. Etenkin vauhdin lisääntyessä on ollut varsin mainio juttu 😀

Kiitos Nanna.♡♡
Meillä on Iida ja Lumi nyt toivoneet, saa nähdä haluaako Ainokin joskus. 🙂
Ulkojuhlat on kyllä huiput ja varsinkin kun tuo vauhti lisääntyy. 😀

Ihana kakku!!!
Mukavaa kun Lumi sai viimein juhlansa 🙂 pitsaa voisi itekin tehdä seuraaviin juhliin.

Kiitos Nea.♡♡
Oli kyllä, niitä niin odotti. Pitsa meni kyllä hyvin. 🙂

Ihanaa, että Lumi pääsi viettämään ystävien kanssa vihdoin syntymäpäiviään. Toi kakku on ihana! <3

Oli kyllä ihan parasta, toinen oli niin onnellinen.♡♡
Kiitos.♡

Ihan mieletön tuo kakku! Siis me tehdään niin että te tuutte meille viettää tyttöjen synttäreitä ja mä tilaan sulta tollasen kakun :DD
Ulkona vietetyt juhlat kuulostaa myös just niin kivoilta että <3

Kiitos Nea.♡♡
Hihii, vai niin ajattelit. 😀 Ulkojuhlat oli kyllä niin huiput että pidetään kyllä joskus toistekin. 🙂

Oi vau mikä kakku! Mä niin haluaisin testata tuollaisen tekemistä – mutta meillä taitaa nuo auto-, mörkö-, legokakut viedä voiton! Meidän viikonloppuun on kuulunut myös yhden 1-vee synttärit, valokuvauskurssia ja yhdet grillijuhlat. Varsinaista juhlaa siis täälläkin 😀

Kiitos.♡♡
Legokakut on aivan ihania. 🙂 Kuulostaa ihanalta teidän viikonloppu ja varsinkin tuo valokuvauskurssi. 🙂

Ihanaa, että Lumi sai juhlansa <3 ja ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että kerrassaan upea kakku!!! Olet kyllä uskomattoman taitava 🙂

Oli kyllä ihana kun viimein juhlat onnistui.Lumi oli niin onnellinen.♡♡
Kiitos paljon.♡

Kiva idea viettää synttärit ulkona ja ihana tuo Elsa-kakku! Tulee mieleen barbie-kakut, jotka omassa lapsuudessa oli ihan hittejä 🙂

Pääsi kyllä niin helpolla ja lapset tykkäs paljon. 🙂
Hih, kerran aikasemmin tehnyt tämmösen kakun ja silloin keskellä oli barbie. 🙂

Toivotaan sinne ihanaa säätä. 🙂 Pitääkin katsoa jos keli sallii niin voisimme pitää ainakin osittain Iidan 11v. ja Hugon 1v. juhlat ulkona. 🙂
Se on kyllä totta. 😀 Kauhee homma siivota aina kahteen kertaan ja silti joka ikinen kerta tekee niin, hih

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X