äiti ja melukylän lapset - Banneri

 Lasten kanssa-Äiti ja Melukylän lapset

Kokosin tähän postaukseen 10 kivaa puuhaa lasten kanssa tehtäväksi. Näitä voi sitten jokainen muokkailla sille omalle lapselle sopivaksi, mutta aika monen ikäinen näistä pääsee nauttimaan. Lasten kanssa puuhastelu on hauskaa, kun muistaa itse jättää sivuun sen oman aikuisen roolin ja olla itsekin hetken lapsi. Kuinka kivaa yhdessä voikaan olla?

Temppurata:
Lapsista on hauskaa heitellä alas sohvalta sohvatyynyt ja kiipeillä kaiken mahdollisen yli. Mitä jos koti olisikin hetken yksi suuri temppurata? Tee maalarinteipistä lattiaan mutkitteleva reitti, jota pitkin pitää kulkea. Pienimmät voivat mennä radan ilman teippiäkin. Teippi voi välillä nousta jonkun sänkyyn tai sohvalle tai mennä sänkyjen ali. Asettele sitten reitille erilaisia esteitä, kuten sohvatyynyjä, patjoja. keittiön tuoleista syntyy peräkkäin kiva tunneli ja matkalla voi vaania myös vaaroja, kun sinne asettelee pehmoleluja matkalle. Vain mielikuvitus on tässä rajana. Taustalle vielä kivaa musiikkia soimaan niin kaikki viihtyy. Siivoaminen käy nopsaan, kun leikitään, kuka saa nopeiten tyynyt sohvalle tai kuka repii teippiä lattiasta nopeiten pois.

Keilaaminen:
Tyhjistä limsapulloista tai talous/vessapeperirullien hylsyistä saa oivat keilat. Niitä voi kaataa vaikka hernepusseilla taikka pallolla. Maalarinteipillä vain viivoja lattiaan ja katsotaan kuinka kaukaa onnistuukaan niitä kaatamaan.

Leipominen:
Leipominen on monen lapsen yksi lempipuuha yhdessä aikuisen kanssa. Tehkää pulla -tai sämpylätaikina ja leipokaa yhdessä. Parasta tuon puuhan jälkeen on päästä maistelemaan, miltä ne omat leipomukset maistuukaan. Pullataikinasta on ollut kiva tehdä oman etukirjaimen muotoisia kyhäelmiä.

Sormiväreillä ja piltillä maalaaminen:
Paras paikka maalaamiselle on ehdottomasti pesuhuone, varsinkin pienimpien kanssa. Taapero voi maalailla vaippa päällä ja vaikka piltin soseilla. Näin ei haittaa vaikka välillä maistelisikin sormista miltä tuo maistuu. Myös ihan kokonaisilla marjoilla maalaaminen on kivaa puuhaa. Isommat voivat huoletta maalata sormiväreillä pesuhuoneessa ja lopuksi on kiva päästä suihkuun jatkamaan leikkejä vedellä ja saippuavaahdolla. Tulee samalla kerralla hoidettua kätevästi kaksi puuhaa.

Ihmistunneli:
Varsinkin pienimmät ovat meillä tykänneet siitä, kun teen omalla vartalolla heille erilaisia tunneleita, joiden läpi he yrittävät ryömiä. Taapero on tästä ehkä eniten innoissaan ja jää välillä tunneliin istuskelemaan. Parasta on se kun 3v tekee tunnelin, josta äidin pitäisi mahtua. Siinä naurattaa kyllä kaikkia.

Lasten suusta

Ilmapallot ilmaan:
Tämä on kyllä niin helppo puuha. Puhaltaa muutamat ilmapallot, niin johan riittää lapsilla niiden kanssa puuhaa. Vanhemmat voivat ottaa aikaa kauanko pallo pysyy ilmassa, tai kuinka monta kertaa se saadaan siskon kanssa pompautettua toiselle, ettei se koske maata. Taaperon palloon kannattaa laittaa vähemmän ilmaa, jolloin se kestää käsittelyä hieman paremmin.

Lumen tai kivien maalaamista:
Näin talvella ulkona on kiva maalata vesiväreillä lumikokkareita. Ulos saakin loihdittua vaikka millaisia taideteoksia. Kun kivet lopulta keväällä paljastuvat hangen alta, ollaan maalailtu niitä lasten kanssa. Yksi yleisin taitaa olla leppäkertun maalaaminen. Nämä kivet voi antaa vaikka ystävälle, tai mummuille, jotka saavat laittaa niitä puutarhaan koristeiksi.

Terveisiä tulevaisuuteen:
Anna lapsen piirtää tai maalata jokin kuva paperille. Sen jälkeen kirjoittakaa toiselle puolelle terveiset joko lapselle itselle tai teille molemmille viiden tai vaikkapa kymmenen vuoden päähän. Sen jälkeen laittakaa piirustus rullalle ja työntäkää se tyhjän talouspaperihylsyn sisälle. Hylsyn voi koristella päältä ja siihen päälle voi kirjoittaa päivämäärän, koska sen saa jälleen avata. Sen jälkeen laittakaa tämä hyvään talteen.

Majan rakentaminen:
Tämä taitaa olla vuodesta toiseen lasten ehdoton suosikki. Majan rakentaminen sisälle tai ulos, mikä olisi sen kivempaa puuhaa. Kun maja on valmis, voi sinne laittaa pystyyn vaikka pienet teekutsut joko pehmoleluille tai tehdä niin iso maja, että sinne mahtuu koko perhe. Välipalan syöminenkin muuttuu kivaksi seikkailuksi kun se syödään majassa. Pimeän tullen majassa voi lukea taskulampun valossa sadun.

Aarteen etsintää:
Tätäkin voi tehdä yhtä hyvin ulkona kuin sisällä. Aarteen etsintää voi mennä minkäikäisen kanssa vain. Meilläkin taapero etsii innoissaan, kunhan piilotettu juttu on vain niin tuttu, että hän ymmärtää mikä on leikin juju. Lapsista on myös kivaa itse piilottaa jokin esine ja voi sitä naurun määrää kun vanhempi sitä koittaa etsiä.

+kuva.

Tämmöinen lasten kanssa yhdessä puuhastelu on kyllä kivaa. Parasta on se, kun huomaa kuinka lapsetkin nauttii suunnattomasti yhdessä tekemisestä.

Kommentit (14)

Kivoja ideoita, kiitos! Me voitaiskin kokeilla kirjottaa ja piirtää tulevaisuuden terveiset, nyt kun tuo esikoinenkin osaa jo itse kirjottaa 🙂 Paperilennokit on meillä ollu tällä viikolla oikein hittijuttu, kun lapset ovat sairastaneet koko viikon sisällä.

Leipominen, maalaaminen ja majojen rakentaminen ovat kovassa suosiossa meilläkin. Kiva teksti, kiitos vinkeistä! 🙂

Kiitos.♥ Ne taitaa olla monen lapsen suosikit, varsinkin kun vanhemmat ovat rakentamassa myös niitä majoja. 🙂

Kivoja juttuja! Sain näistä useammankin vinkin, kiitos! 🙂

Hei kiva juttu kun löytyi vinkkejä. 🙂

Meidän lapset maalasivat tänä vuonna lumilinnansa perhepäivähoitajansa luona. Se oli huippuhauskaa heidän mielestä <3 Jos minulla on mielikuvitus loppu niin otan useasti esille meidän askartelulaatikon ja annan lasten tutkia sitä ja annan heille vapaat kädet toteuttaa jonkun projektin. Sitä he rakastavat! 🙂

Lumilinnan maalaaminen vasta kivaa puuhaa olisikin. 🙂
Meilläkin sellainen laatikko. Saavat itse kehitellä ja askarrella niistä mitä haluavat. Parasta on kaikki leikkaa ja liimaa jutut. 🙂

Nuo on kyllä hauskoja puuhia 😀

Kivaa yhdessä puuhastelua. 🙂

Monta mahtavaa ideaa! Erityisesti kaksi nousi ylitse muiden: lumen maalaaminen sekä tuo tulevaisuuden terveiset. Molempia täytyy ehdottomasti kokeilla!

Nuo terveiset tulevaisuuteen on kyllä kiva. Kuinka kiva on lueskella niitä sitten lasten kanssa vuosien päästä. 🙂
Paperilennokit on kyllä kivoja, ei ollakkaan tehty niitä aikoihin. Paranemisia sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X