äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olen laittanut neljän vanhimman lapsemme muistot talteen laatikkoon, tai laatikoihin, sillä jokaisella on ihan omansa. Niihin olen sitten aina lisännyt vuosien varrella jotakin, kuten rakkaan unilelun, jota ei tarvitakkaan enää. Laatikot ovat kuitenkin olleet sen verran helposti tutkittavissa, että se rakas pehmolelu on välillä seilannut sängyn ja laatikon väliä. Nyt oli kuitenkin aika alkaa kokoamaan myös Hugolle omaa. Hän saa jossakin vaiheessa samanlaisen laatikon kuin sisaruksilla, mutta siihen asti ne saavat olla kivassa muumikuviollisessa pahvilaatikossa.

Muistot laatikkoon

Mitä sinne sitten oikein koottiin? No tietysti pienen pieniä vaatteita, joista olen jo aiemmin karsinut ne aarteet pieniin pussukoihin. Ne ovat vaatteita, joihin jokaiseen liittyy jokin todella vahva tunne ja muisto. Lisäksi minun odotusajan neuvolakortti ja kalenteri, onnittelukortteja, ristiäiskortteja, pieni vaippa, ensimmäiset tutit sekä syntymäkuukauden kaksplus ja vauva-lehti. Kun Hugo sitten aikoinaan saa omia lapsia on kiva nähdä kuinka nuo edellä mainitut ovat kehittyneet.

Laatikkoon päätyivät myös yksi ristiäiskutsu, yksi servetti, ristiäisissä esillä ollut menu kortti ja nimien merkitykset. Lisäksi yksi lahja, mitä annoimme vieraille muistamisena ja kuva koko perheestämme.  Lisäksi siellä on paljon valokuvia. Kuten joka kuukausi otetut kuvat aina sama pehmolelu vieressä. Tulevaisuudessa tuo pehmolelu löytää myös tiensä tuonne laatikkoon. Laatikosta löytyy myös helistin, joka oli kovassa käytössä. Soittorasia, tuttiketju ja jouluvuosipallo löytävät sinne tiensä vielä joskus. Ja koska olen kirjoittanut blogiini kuukausikuulumisia, ajattelin tulostaa ne sekä synnytyskertomuksen.

Muistot talteen laatikkoon-äiti ja melukylän lapset Muistoja laatikkoon

Isommat lapset tykkäävät useinkin tutkia omia laatikoitaan, katsella valokuvia ja selailla vauvakirjoja. Kuinka kivaa lapsista on kuulla juttua itsestään muutamien vuosien takaa, tai koittaa kuinka iso se oma jalka tai käsi on nykyään. Hugon vauvakirja laitetaan laatikkoon siinä vaiheessa, kun olen sanut hieman vielä täytettyä sitä. Hiljalleen se Hugonkin laatikko alkaa vain täyttymään.

Oletko sinä koonnut lapsellesi/lapsillesi omaa muistojen laatikkoa? Oletko kenties saanut tällaisen omilta vanhemmiltasi?

Kommentit (20)

Minä sain kotoa pois muutettuani pakkauksen laatikon täynnä tavaraa. Se oli varastossa joten en edes tiennyt mitä se piti sisällään. Siellä oli tärkeimmät lelut, syntymäpäiväni keskisuomalainen, vaatteita ym muistoja jotka kaikki tunnistin ja muistelin Äidin kanssa mm kuinka erääseen lempi paitaani päätin pienenä leikata reijän ihan vaan huvikseen. ? Se oli mielestäni aivan ihana idea ja kun tyttären sain niin muutama vaate oli käytössäkin, melko retroa! ? Nyt olen kerännyt samantyyppistä laatikkoa omalle tyttärelle pikkuhiljaa. Myös tyttärelläni on syntymäpäivänsä lehti, vaatteita, tutti, leluja jne.

Meilläkin on laatikot lapsille. Yritin kerätä niistä mahdollisimman identtiset että olisi samoja juttuja säästettynä. Laatikkoon on päätynyt mm. Syntymäpäivän Ilkka lehti, syntymä kauden muumimuki, ristiäisvaatteet, tutteja, vauva kortteja.. pitääkin tänään kurkata isomman kanssa niihin

Ihana ajatus nuo muumimukit ja samankaltaisuus. 🙂
Meillä lapsilla sisällöltään aika erilaiset laatikot ja yhdessä on tutkittu aina kerralla kaikki laatikot läpi. Siinä menee tovi. 🙂

Oi, ihania juttuja oot kerännyt. Mua harmittaa kun en oo jaksanut kerätä mitään muuta kuin muutaman pienen vaatteen.. :/ Pitäs tsempata tässä jutussa, niin kuin vauvakirjojen täyttämisessäkin!

Mutta on sentään niitä vaatteita. 🙂 Vielähän sitä kerkiää kokoamaan talteen vaikka mitä aarteita. 🙂

Mulla on vaan kauhea kasa vaatteita. Pitäisi kai luopua suurimmasta osasta ja ihan oikeasti panna pois vain niitä tärkeimpiä. Ihana idea, täytyy itsekin miettiä mitä omien lasten laatikoihin voisi laittaa ❤

Kiitos Taru.♥
Mulla oli alkuun vaatetta ihan hirveästi. Kyllä se kirpaisi niitä karsia, mutta nyt on jokaisella laatikossa ne tärkeimmät jemmassa. 🙂

Olen myös kerännyt samoja juttuja lapseni laatikkoon. Ainoastaan valokuvat olen laittanut kaikki albumiin. Nyt mietinkin, et pitäisikö sittenkin muutama laittaa siihen laatikkoon, en kuitenkaan raaski albumeja luovuttaa heti kun lapsi joskus kotoa pois muuttaa. 😀

Mulla osa kuvista teetetty tuplana, niin sai laitettua tuonne laatikkoon. 🙂

Tämä on kyllä ihana idea! <3 Meillä on pojille omat vauva-ajan kirjat joihin olen ottanut talteen kortteja, muutamia valokuvia, sairaalarannekkeet jne. Lisäksi olen sitten koonnut joitain tärkeitä papereita ja muita muistoja (moneen) laatikkoon. En vielä ole pystynyt karsimaan tavaroita ihan niin pieneen määrään että saisin ne yhteen laatikkoon, ehkä vielä jonain päivänä.. 🙂


Täällälin vauvakirjan välissä vielä kaikkea mahdollista. Laatikollinen täynnä tärkeitä muistoja.♥
Hih, mulla oli tuo karsiminen aikoinaan niin vaikeaa. Mutta pakko se oli tehdä, kun kaikkea ei vain pystynyt jemmaamaan. 😀

Ompas ihana idea, varsinkin nuo tämän päivän lehdet. Minä olen ahkerasti koittanut täytellä vauvakirjoja ja laatikkoon olen kerännyt ensitutit ja vaatteet, joilla on eniten tunnearvoa. Myöhemmin laatikkoon varmasti eksyy lasten askarteluja ja muita heille tärkeitä asioita.

http://millivaniliini.blogspot.com

Harmittaa oikein, kun en ole tajunnut säästää noita vanhoja kaksplussia ja vauvoja jo muidenkin kohdalla. Mutta ompahan ainakin yhdeltä nyt jemmassa. 🙂
Kyllä nämä ovat aika aarrelaatikoita vuosien kuluttua.♥

Minäkin olen kerännyt vastaavia lapsille. Uskon sen olevan ihana juttu. Nyt jo ovat kiinnostuneet laatikoiden sisällöistä, aikuisina varmasti vielä enemmän! Meillä kerätty joitakin noita luettelemiasi juttuja, mutta myös mm. syntymäpäivän Helsingin Sanomat. Saavat sitten kaivata tai kauhistella maailman mennyttä menoa 🙂

http://westendmum.fi

Noiden laatikoiden sisältö on varmasti heille vielä joskus todella tärkeä.♥
Meillä ainakin yhdellä lapsista syntymäpäivän Aamulehti löytyy omasta laatikosta. 🙂 Mahtaa maailma olla pikkuisen erilainen kun hän lehteä selailee monien vuosien kuluttua.

Ihana idea kasata jokaiselle oma laatikko ♡ Meillä on myös ”muistojenlaatikko” mutta siellä lähinnä lasten omia askarteluja ja piirrustuksia 🙂

Lapset saavat nämä sitten itselleen, kun joskus alkavat odottaa omaa esikoista. 🙂 Silloin niiden merkityksen varmasti ymmärtää parhaiten.
Kivoja juttuja sielläkin on kerätty talteen.♥

Ihanasti olet kerännyt. Minä olen kerännyt vain muutamia ”tärkeitä” vaatekappaleita ja kummallekin olen säästänyt äitiyspakkauksen toppapuvun ja makuupussin. Muuten suurimman osan olen vain kirjannut vauvakirjoihin ja sieltä löytyy ne ekat hiustupsut ja irronneet hampaat sekä hirmuinen määrä valokuvia.

Kiitos.♥
Mulla on ollut välillä kriisi, kun on pitänyt valita vain muutama vaate jemmaan, kun kaikkea ei vain pysty säilöämään. Mä olen myös säästänyt jokaiselle oman syntymävuoden makuupussin, ne säilytetään sitten yhteisessä laatikossa. Kivalta kuulostaa nuo sinun keräämät muistot. ♥

Ai että, tuollaista pakkausta on varmasti niin ihana penkoa ja tutkia mitä se on sisältänyt. 🙂
Toivon, että omat lapsenikin ovat onnellisia, kun kerään jokaiselle oman muistojen laatikon lapsuudesta. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X