äiti ja melukylän lapset - Banneri

Pääsiäinen lähestyy ja meillä ainakin lapset odottavat huomista kovasti. Päiviä on laskettu siihen, kun pääsee virpomaan. Yleensä ruokapöytä on täynnä höyheniä ja sen jälkeen niitä löytynyt ympäri asuntoa, mutta tänä vuonna teimme toisin, ja koristelemme virpomisvitsat ilman höyheniä.

Kiedoimme oksien ympärille valkoista ja turkoosia paperinarua, teimme lahjapaperista erilaisia koristeita, pujotimme helmiä (vanhasta rikki menneestä kaulakorusta) naruun ja teimme niistä koristeita ja teimme myös muutamia rusetteja. Värimaailma oli tällä kertaa turkoosi, valkoinen ja liila. Ensi vuodeksi voisimme laittaa jotakin värikkäämpää. Mutta koska lapset tekivät vitsoja myös koulussa, ja eskarissa ja ne ovat todella värikkäitä, niin nyt nämä tehtiin kotona hieman hillitymmin.

Aikaahan näihin koristeisiin meni nyt enemmän, kuin vain höyhenten kiinnittämiseen, mutta näistä tuli kuitenkin ihan kivat ja erilaisemmat, kuin mitä me yleensä olemme tehneet.

Muistan omasta lapsuudesta kuinka virpominen oli jännittävää ja vitsoista koitettiin tehdä mahdollisimman kauniit. Huomaan lapsissani samaa kuin itsessäni, että koristeita pitäisi olla mahdollisimman runsaasti. Mutta nyt kun tehtiin noita käsin, päästiin huomattavasti vähemmin koristein. Ja eipä nuo kyllä olisi yllensä enempää koristeita kaivannutkaan.

Tänä pääsiäisenä olen myös innostunut tekemään wc paperista noita munankuoren näköisiä kuppeja. Niihin löytää ohjeen tästä blogista. Todella helppoja tehdä ja saa helposti erikoisia ja näköisiä. Kuvassa näkyvään laitoin päälle värikkään servetin. Ohra kasvaa sisällä erillisessä kipossa.

Joko teillä on virpomisvitsat tehtyinä?

<3 Terhi

Kommentit (6)

ompas ihania!
Meillä trullitetaan vasta ensi lauantaina, tälle vuodelle on jo pinkit sulat hankittu mutta ehkä ensi vuonna kaivelen vähän kaappeja ja etsin paperinarua.

Lahjapaperi narusta tulee muuten kansssa kivoja kun kihartaa ja solmii ne oksiin 🙂

Tulipas teidän oksista hienoja!!!Ihanat värit♡♡ Meilläpäin on nuo virpomiset vasta ens lauantaina edessä ja niitä odotetaan tosi kovasti:)

Kiitos Ulla. 😀
Ai teillä virvotaan viikon päästä..vielä siis hetki odoteltava. 😀

Ompas kauniita ja ihanan eläinystävällinen valinta samalla ? Usein ne höyhenet on kuulemma peräisin eläviltä linnuilta ?

Näin luin jostakin :/ se oli myös yksi syy miksi koristelemme vitsat toisin.

Kiitos. 🙂
Oi siellä varmasti lapset odottavat jo kovasti lauantaita. 🙂 Lahjapaperi käy koristeluun myös erittäin hyvin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X