äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lasten kesäloma on kestänyt nyt viikon ja sinä aikana olen jo aika moneen kertaan kaipaillut arkea, johon koulu ja esikoulu kuului. Nyt nimittäin hyvä jos lapset saavat silmänsä aamulla auki, niin johan viidessä minuutissa on jonkinlainen riita käynnissä. Milloin kukakin vilkaisee toista väärin, tai koskee aamulla toisen sohvalle raahaamaan peittoon tai ihan mitä vain. Tuntuu, että riita syttyy ihan minimaalisista asioista. Eihän koko kesä ole pelkkää tappelua?

Karjumista, kiljumista, kielen näyttämistä ja muuta ilmeilyä sekä välillä ihan tyhmittelyä. Siitäkö meidän loma on tänä vuonna tehty? Muistelen, että vuosi sitten oli alkuun myös jotakin kärhämää, mutta ei todellakaan tässä mittakaavassa. Vaikka ohjelmaa on kehitelty päiviin, tuntuu sisaruksilla olevan vaikeuksia pysytellä samojen seinien sisällä tai samalla pihalla toistensa kanssa. Toki ymmärränkin heitä, sillä onhan se taas muutos, kun olemme enemmän yhdessä koko perhe kuin niinä koulupäivinä.

Myös pienin kaksikko on nyt hieman ihmeissään, kun isommat sisarukset ovatkin kotona enemmän. Toisaalta Aino varsinkin on kovin innoissaan, mutta selvästi huomaa, kuinka helposti hän kiukustuu, kun kaikki ei menekään sillä vanhalla kaavalla ja leikeissä on enemmän porukkaa sotkemassa kaikki tarkat suunnitelmat.

Paras ratkaisu riitojen välttämiseen taitaa olla riittävä tekeminen ja niiden omien ystävien kanssa vietetty aika. Nyt saankin kesällä toimia taksikuskina, kun kuskaan lapsia ystävältä toiselle. Pitkän matkan vuoksi eivät pääse kulkemaan pyörillä. Onneksi kotoa löytyy myös suuri piha ja talossakin neliöt riittää, jolloin voi ohjata riitapukarit omiin tiloihin ja omiin puuhiin. Ehkä tämä on vain sitä alun kankeutta ja kohta elo muuttuisi hieman vähemmän riidakkaaksi. Toivossa on ainakin hyvä elää.

Miten siellä on loma alkanut? Sanokaa nyt, että teilläkin riidellään enemmän kuin yleensä?

<3 Terhi

Kommentit (16)

Löysin tämän vähän myöhässä, olen ollut jo 1.5kk koululaisen, tulevan eskarin ja kaksivuotiaam kanssa ”lomalla”. Koululaisella oli onneksi leirejä kesäkuussa mutta onhan tämä suoraan sanottuna yhtä helvettiä olut. Onneks työt alkaa kahden viikon päästä. Rutiinien puuttuminen = tappelu heti kun silmäni avaan aamulla ja päivämäärät iltahuutoihin. Rähinää, itkukohtauksia, valitusta, lyömistä jne. Mitä ihmeen lomaantämämon? Itse olen ainoa lapsi, joten tää tosiaan on mulle vierasta. rantapäivät on ainoita kun ollaan viihdytty, lapset rakastaa vettä. Kaikki muu on todellista arpapeliä kuka väsyy ja kiukustuu. Aikaisempina kesinä on veneily ja silloin lapset viihtyy, saarissa on kavereita jne. Nyt kun ollaan kotona, kaikki kaverit on reissuuillaan ja tylsää on…

No kyllä. Onhan noi toistensa kimpussa ja ärsyttämässä muutenkin minkä kerkiää, mutta kesäloma on vähän kuin loputon viikonloppu että kun normaalit arkirutiinit puuttuu niin ei osata tehdä muuta kuin tapella koko ajan…varsinkin just jos on huono keli eikä oo tekemistä tai kavereita niin saa kyllä pelätä että ovat joko halkaisseet päänsä tai hajottaneet jotain sillä välin kun aikuiset on töissä.

Näinhän se on. Normi arjessa ne rutiinit on aina melki samat, mutta näin kesälomalla kaikki on hieman vinksin vonksin. 😀 Toivon mukaan se helpottaa tässä kesän edetessä.

Meillä nuorimmainen on päiväkodissa vielä juhannukseen asti. Kauhistuttaa jo valmiiksi, millaista arkemme tulee olemaan kun lomailemme puolitoista kuukautta. Neidillä on meinaan nyt uhmaikä päällä ja silloin äiti on ihan tyhmä ja lähes joka asiasta vedetään herne nenuun.
Toisaalta lomalla ei ole pakko noudattaa niitä rutiineja niin tarkasti kuin arkena, eli saa halutessaan olla vaikka ne yövaatteet päällä koko päivän jne.
Isommalla neidillä on onneksi leirejä yms puuhaa ja kavereiden kanssa tekemistä. Yhteiset lomareissut yms menevät varmaankin ihan mukavasti, vaikka pikkusisko osaakin jo häiritä ja ärsyttää isosiskoa nykyään. Aktiviteetteja täälläkin siis pyritään keksimään, jotta kinaa ei ehdi syntyä, mutta rennosti, ilman että tulee kiire ja stressi. Koitetaan ottaa kaikkien toiveet huomioon, jotta kenenkään pinna ei palaisi. 😀

Tsemppiä sinne loma-arkeen. Onhan se lapsista varmasti alkuun outoa kun rutiinit muuttuvat ja sisarukset ovatkin koko ajan ihan siinä vieressä.

Ihanaa tulevaa lomaa teille ja toivotaan ettei riitoja pahemmin synny.♥
Kiitos, toivon että tämä tästä palaa niille omille raiteille, nimittäin nyt meno on ollut aivan kahelia, heh. Kunhan taas tottuvat, että näkevät toisia enemmän, niin ehkä tämä tästä. 😀

Kyllä tuo tappeleminen ja riitely on meillä ihan arkea vaikka loma ei edes ole alkanut.. Heh! 😀 Siinä vaiheessa kun se käynnistyy meidän pikkupoikia on vielä helppo hämätä esim lähtemällä pyöräilyretkelle. Isompien lasten kanssa tällainen ”hämääminen” ei tietty enää toimi.. Mutta kyllä tilanne varmasti siitä rauhottuu! Hauskaa lomaa! <3

Toki meilläkin, mutta tämä on jo aika mahdotonta. Yleensä eivät todellakaan näin paljon riitele. 😀
Kiitos ♥ kyllä tämä varmasti jossakin välissä rauhoittuu. 😀

Ei onneksi mutta tsemppiä sinne! Meillä pojat touhuaa paljon yhdessä kun ei ole kiire minnekään ja neiti viipottaa vuorotellen vähän kaikkien kanssa. 🙂 Ja niin kivaa kun on omina vapaapäivinä aikaa touhuta yhdessäkin yhtä sun toista. Mutta jospa tämä onkin meillä vain sitä loman alkuhuumaa. Heh..:D

Kiitos.♥
Toivotaan että teillä jatkuu noin, eikä riidat ainakaan tässä mittakaavassa löydä tietään teille. 😀

Meillä kans riitelyä ja tahallista toisen ärsyttämistä ilmassa. Argh!

Ihanaa, että muillakin!

Riidellään. . Yleensä olen nauttinut täysin kun lapset jäävät lomalle ja kaikki kotiin mutta tämä viikko on kyllä ollut jotenkin tosi rankka. Tekemistä on kyllä joka päivälle ollut, mut tuntuu että mikään ei riitä, koko ajan joku vinkuu. Ison perheen ihanuuksia, heh. Tsemppiä meille! Jospa kaikki pian tasottuis.

No niin minäkin olen usein oikein odottanut lomaa ja tämä tulikin ihan yllärinä..ikinä ennen ollut tämmöistä! Ehkä tämä tästä rauhoittuu. 😀
Tsemppiä paljon sinnekin.♥

Täällä hieman helpottanut, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen vuosi, kun jo odotan että koulu alkaa ja saadaan se rutiini arkiin takaisin. 😀 Ollaan nyt puuhasteltu aika paljon kaikenlaista, joka on helpottanut arkea näin kesälläkin.
Tsemppiä sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X