äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olemme suunnitelleet taas kovasti reissua Tampereen Särkänniemeen. Tällä kertaa emme kuitenkaan mene sinne koko perhe, vaan esikoinen ja kuopus pääsevät mummulaan sillä välin, kun me vanhemmat ja kolme keskimmäistä lasta lähdemme huvipuistoon. Miksi näin? Esikoinen kävi siellä juuri ystävänsä kanssa ja taapero on juuri nyt todella omatahtoinen ja päivä voisi olla hänelle liian rankka. Koemme myös, että pääsemme näin helpommalla.

Yhteen päivään saa uppoamaan helposti paljon rahaa

Laskeskelin, että meidän viiden lippuihin uppoaa sievoinen summa rahaa 219€, jos esikoinen tulisi mukaan, olisi summa 264€ (vinkki: netistä jos ostaa saa hieman edullisemmin). Aika hulppea hinta, etten sanoisi. Ja ilman muuta ostamme kaikille rannekkeet, sillä todella nopeasti niistä pikkusummista sitten kasaantuu se rannekkeen hinta. Lippujen aika korkean hinnan takia meidän perhe menee huvipuistoon vain kerran kesässä. Montaa kertaa yhtenä kesänä ei olisi mahdollisuutta laittaa tuollaista summaa pelkkiin huvipuiston sisäänpääsyihin, kun summaan pitää kuitenkin lisätä myös ruuat sekä muut, kuten lakut ja narunvedot yms. Rahaa saakin yhdellä huvipuisto reissulla uppoamaan helposti monta sataa, kun laskee mukaan liput. Täytyyhän sitä rahaa jäädä muihinkin kesän menoihin.

Harmittaa todella niiden perheiden puolesta, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä huvipuistoon kovien hintojen vuoksi. Monella menee jo pelkästään pitkien matkojen vuoksi rahaa bensaan sekä mahdollisesti yöpymiseen. Summa voikin kasvaa hetkessä todella suureksi. Varsinkin näin kun minäkin olen kotiäitinä, ei voi edes kuvitella tekevänsä näin suuren perheen kanssa montaa reissua huvipuistoon. Särkänniemeenhän saisi seuraavan päivän liput kyllä edullisesti, mutta meilläkin matkaa sen verran, että saattaisi varsinkin näille pienemmille tulla liikaa ajelua parille päivälle. Ehkä sitten kun ovat hieman kasvaneet.

Onneksemme Tuurissa järjestetään kesäisin Miljoona Tivoli, jonne pääsevät huvittelemaan ilmaiseksi kaikki alle  13-vuotiaat, joten sinne voisi ajella vaikka pari-kolmekin kertaa kesässä. Laitteita tuolla on tietysti vähemmän, mutta kyllä sieltä jokaiselle on jotakin löytynyt. Matkaa toki kertyy Tuuriinkin, mutta paljon halvemmaksi se reissu tulee kuin Tampereen Särkänniemi, ellei erehdy ostoksille. Kannattaakin ehdottomasti suunnata Tuuriin. Sieltä löytyy myös oikein ihana Muumipuisto, jossa meidän nuorimmat viihtyivät todella hyvin viime kesänä.

Mites teillä? Tuleeko käytyä kesäisin monta kertaa huvipuistoissa?

<3 Terhi

Kommentit (27)

Jotenkin tuntuu että on enemmän vanhempien halista kiinni jos kolmivuotiaan kanssakin täytyy käydä monessa huvipuistossa…tuon ikäinen ei vielä osaa moista asiaa kaivata, myöhemminkin ehtisi hyvin aloittaa. Säästyisi siinäkin monta euroa. Ei sillä, jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee.

Moneen huvipuistoon meneminen koko perheen voimin maksaa kyllä ihan järkyttävästi. Jo Suomen Tivolissa lapsia käytettäessä tuntui, että voiko nuo hinnat olla todellisia. Ehkä ne on olleet korkeat jo pidemmän aikaa, mutta meillä siihen on vasta nyt herätty, kun niin harvoin käydään missään tuollaisissa.

Kesälomaan liittyen pohdiskelin itsekin asioita omassa blogissani. Ne ajatukset lähti siitä, ettei meillä tänä kesänä töiden vuoksi ole mahdollista lähteä millekään pidemmälle reissulle. Niinpä tehdään ihan tavallisia asioita ja nautitaan niiden voimin kesästä – ja hei, tuntuu, että vaikka näihin asioihin ei tarvi välttämättä minkäänlaista taloudellista satsausta, niin niitä silti odotetaan ja niistä tykätään, eikä huvipuistojen perään ole (vielä) edes osattu kysellä.

t. Janni (siitä keltaisesta talosta)

No niin maksaa, sillä niissä ei ole mahdollisuutta käydä kuin yhdessä kerran kesässä + Tuurissa Miljoona Tivolissa. Silti tuntuu, että menee ihan hulluna rahaa. :/
Pitääkin käydä lukemassa. 😀 Kyllä sitä keksii kaikkea kivaa, mihin ei sitä rahaa uppoa ja silti on yhtä odotettua tekemistä. Ihanaa kesää teille.♥

Lievestuoreella keskisuomessa kun asumme ja omalla kylällä on Nokkakiven huvipuisto jonne hankimme lapsille kausikortit edulliseen hintaan. Joten huvipuisto tulee tänäkin kesänä tutuksi ?Isomissa ja kalliimmissa puistoissa käydään harvoin. ?

Kävin kurkkaan googlesta ja vaikuttaa kivalta paikalta. 😀

Itse kävimme viime kesänä useamman kerran Linnanmäellä, mutta meillä onkin sen verran pieni lapsi että ainakin Lintsiltä löytyy paljon laitteita joihin pienet pääsevät ihan ilmaiseksi – rahaa ei siis kulunut yhtään ?.

Tuossa tilanteessa ne ilmaislaitteet kannattaa kyllä hyödyntää. 🙂

Meillä on yksi ipana ja kerran kesässä käydään huvipuistossa. Maksaa sekin ihan riittävästi. Muutoin lomalla satsataan mukaviin juttuihin. Ei tuo niin osaa kaivata puistoja yms kun ei ole tottunut pääsemään sinne ja tänne ja tuonne huvittelupaikkaan.

Kyllä se reissu maksaa, vaikka olisikin liikkeellä yhden lapsen kanssa.
Mutta niinhän se menee, että jos ei ole tottunut käymään huvipuistoissa, niin ei niitä osaa niin kaivatakkaan. 😀

Meillä vanhin lapsista on 6, ja hänen elinaikanaan ollaan käyty kerran Muumimaailmassa. Kerran käytiin lintsillä, mut silloin voitettiin eräästä arvonnasta koko perheelle rannekkeet. Niin, ja kerran käytiin Angry Birds -puistossa Sotkamossa.

Tuurin tivolissa kyllä pyritään käymään joka vuosi tai vähintään joka toinen, koska se on ilmainen ja kohtuullisen matkan päässä mummulasta. ☺ Kyllä ne hurvittelurannekkeet niin kohtuuttoman kalliita on, ettei niihin ole kyllä edes varaa.

Mutta toisaalta. Koska ei olla jatkuvasti käyty huvipuistoissa, niin ei nuo lapset osaa niihin edes kaivata. Meillä vaan huvitellaan muilla tavoin: metsäretkillä, piknikeillä, puistoretkillä (kyllä, meiltä on pitkä automatka puistoon, joten edes joka kuukausi ei käydä) yms. Ja joskus ajetaan kaupunkiin katsomaan ihmishälinää ja -vilinää. Siinäpä vasta maalaislapsille ihmeteltävää!

Tuurissa kannattaa kyllä käydä, jos se on hyvän ajaomatkan päässä. 😀 Muuten nuo rannekkeiden hinnat on todella hurjia ja kun rahaa menee vielä matkoihin ja ruokiin niin summahan kertyy äkkiä isoksi. Luulisi, että käviöitä huvipuistoissakin olisi paljon enemmän, jos hintoja laskettaisiin. Jotkut saattaisivat käydä sitten useammankin kerran vuodessa huvittelemassa.
Mutta kivaa sitä voi pitää ilman huvipuistojakin, kuten juuri niillä retkillä ja puistoiluilla.

Ei olla moneen vuoteen käyty missään huvipuistoissa koko porukalla, vaikka on kaksi työssäkäyvää aikuista niin se summa on ihan järjetön mikä menisi pääsylippuihin. Ollaan sitten mieluummin käyty vaikka tallinnassa samalla rahalla. Isommat on käyneet kavereiden kanssa tai luokkaretkillä onneksi, itse kun en yhtään nauti tuollaisista paikoista missä on paljon ihmisiä ja tulee paha olo jo pelkästä katsomisesta. Tuurin tivoli taas on sen verran pienempi ettei isoja jaksa kiinnostaa kun hurjat laitteet puuttuu, viisivuotias on kyllä ihan innoissaan ja siellä onkin taidettu joka kesä poiketa. Ehkä tänä vuonna otamme projektiksi päästä lintsille kun sielläkin on ilmaisia osa laitteista tai puuhamaahan joka sopisi budjettiin paremmin, muumimaailma ei varmaan isompia nappaa ja törkykallis sekin varsinkin polttoaineiden ja ruokailujen kanssa. Jos ei olisi rahasta kiinni niin voishan sitä lasten mieliksi käydä monessakin kohteessa kesän aikana.

Onhan se summa mikä huvipuistoon menee todella iso ja sillä rahalla tekisi kyllä paljon muutakin. Mutta nuo luokkaretket on kivoja, jos silloin suunnataan huvipuistoon. 😀
Eihän se Tuuri Tivoli ole iso, mutta viime vuonna riitti vielä hyvin laitteita meidän lapsille. Toivon että tänäkin vuonna. 😀 Oltiin viime kesänä Muumimaailmassa ja sinne uppoaa kyllä myös helposti paljon rahaa. Mutta ihana paikkahan se on ja ehkä juuri enemmän niille perheen pienimmille. 😀

Jee, kaikki vaan tänne Tuuriin! täälä on myös labyrintti, ja köysiseikkailurata. Tällä viikolla avattiin uus kauppa, Tuurinportti. Niin ja on myös Arnols, kotipizza ja toinen pitspaikka eksynyt tänne muitten kauppojen lisäksi vähän aikaa sitten 😀 Hyvää pohdintaa, me ollaan oltu aina Tivolissa kun se tuossa niin vieressä on että musiikki kuuluu kotia asti, joten ei olla taidettu muissa huvipuistossa käydäkään muuta kuin luokkaretkillä tms. 🙂

Tuuriin tullaan kyllä tänä kesänä. 😀 Ja nyt kun mainitsit Kotipizzan, niin pakkohan se on tulla. Olen nimittäin ihan koukussa heidän yhteen pitsaan. 😀
Ai te asutte niin lähellä..siinä ei sitten muualla ole tarvinnutkaan käydä. 😀

Minun tekisi mieli vielä lapset särkänniemeen, etenkin se koiramäki osuus kiinnostaisi. Katsoin lippujen hinnat, hui! Harkitsemme vielä että menemmekö sittenkään sinne. Jos menemme, niin takuulla vain kerran, niin kalliit nuo liput/rannekkeet.

Puuhamaahan mennään nuorimman kanssa (vanhempi tyttö ei enää halua sinne), mutta jokin kiva paikka pitäisi keksiä koko perheelle.

Särkänniemi ja Koiramäki on kyllä ihanat paikat, harmi vain että ovat niin kalliit. Jos liput olisivat edullisemmat, niin tulisi käytyä parikin keraa vuodessa, mutta näillä hinnoilla ei.
Puuhamaa on kyllä kiva paikka. 😀

Meitä on 2+3 ja kerran kesässä käydään huvipuistossa. Saattaa olla että tänä kesänä huvipuisto jää käymättä ja oltiinhan me SuperParkissa jo. Mutta, paljon saa tuohon yhteen päivään kulumaan rahaa.
Aurinkoista viikkoa teille!

Kyllä sitä rahaa vaan äkkiä uppoaa isojakin summia. :/
Kiitos sitä samaa sinne. 😀

Tuo on kyllä ihan järkyttävää miten kalliita nuo huvipuistot ja puuhamaat on. Eipä siinä jos lapsia on se yks tai max kaks mut entäs sitten tosiaan kun viidelle ostat ja aikuisille tietty myös.ja just nuo ruuat ym. Kertyy useampi satanen. Että juu,kerran kesässä mennään mekin!!

Kyllä niihin rahaa uppoaa ihan järkkyjä määriä. 🙁 Selviäisikin pelkillä lippujen hinnoilla, mutta kun päälle tulee vielä kaikki muu.

Me kun asutaan eteläsuomessa lähellä huvitteluja niin tänä vuonna tulee käytyä 3 vuotiaan kanssa linnanmäellä, särkänniemessä ja puuhamaassa kaks kertaa ja ehkä vielä muumimaailmassa. Hirvittää itteäkin nämä hinnat mutta linnanmäen reissu on vielä ”ilmanen” kun pienten laitteet on ilmaisia ja sisäänpääsy on ilmanen, mutta toki ruoka ja muut maksaa. Särkänniemeen saatiin rannekkeet 10 e / hlö tänä vuonna liiton kautta, muten ei oltais lähettykkään sinne. Puuhamän ”vieressä” asustaessa tulee siellä käytyä useammin ja omat eväät mukaan. Siellä on kyllä kans hintavat sisäänpääsymaksut. Sitten kun meidän molemmat pojat on lähemmäs kouluikäsiä (toinen vielä vauva) niin sittenhän ostetaankin 4 hlölle kaikki rannekkeet ja sitten se lysti kustantaakin. Voi olla että sitten hurvittelut jää kerta/ kesä tai maksimissaan kaks kertaa…

Kuulostaa kivalta ja vähänkö kiva, että saitte liput noin edullisesti. 😀
Puuhamaa on kyllä ihana paikka ja kun ottaa ne omat eväät, niin sekin on lapsista mukavaa. Me ei olla nyt muutamaan vuoteen siellä käyty. Pitääkin joku kesä mennä käymään. 🙂

Meillä on vasta kaksi lasta, joille rannekkeet ostetaan sekä me vanhemmat. Vauva jää mummille hoitoon huvipuistopäivän ajaksi. Meilläkin mennään vain kerran kesässä, koska hirvittää hinnat jo neljälle hengelle, kun itse olen äitiyslomalla ja mies työttömänä. Esikoinen 12v pääsee kavereiden kanssa ehkä muutaman kerran useamminkin huvipuistoihin, mutta ne kerrat maksavat yleensä mummit tai kummit tai jopa esikoinen omista rahoistaan. Olen järkeillyt tämän niin, että keskimmäinen 5v pääsee samalla lailla sitten isompana, niin ei nyt ole epäreilua.

Tämän kesän kohde on PowerPark, ensi kesänä ehkä Muumimaailma.

Kyllä ne hinnat on aika kovat, varsinkin kun rannekkeita joutuu ostamaan useammat.
Meillä esikoinen menee varmaan vielä kummitätinsä kanssa kerran tänä kesänä käymään ja luultavammin myös toinen tyttäremme pääsee toisen kerran. Mutta me vanhemmat viemme vain kerran. 🙂

Me ei ollakaan vielä käyty PowerParkissa, pitäisi joskus mennä. Muumimaailmassa oltiin viime kesänä. 😀

Meillä 2 aik 3 lasta on suunnitteilla puuhamaareissu ja loppukesästä serenaan. Puuhamaa siitä kiva kun ottaa omat eväät ja siellä grillausmahdollisuus.
Menemme myös tallinnaan kolmeksi päiväksi kylpylään ja siinä vieressä on myös vesipuisto johon yhtenä päivänä menemme.
Viime kesänä kävimme särkässä mutta on kyllä aika hintava paikka.
Meillä ehkä tykätään enemmän tällaisista uintipaikoista.
Toki särkkä harkinnassa jos rahaa riittää ja tekee mieli joku lomapäivä lähteä =)

Kuulostaapa kivalta teidän suunnitelmat. 🙂
Puuhamaa on kyllä kiva paikka ja sinne tosiaan ollaan otettu omat eväät mukaan, kun on menty. Pitäisi taas joku kesä suunnata sinne.
Joo Särkänniemi on kyllä kallis, mutta lapset joka kesä sinne reissua odottaa ja onhan se aina ollut ihan huippu päivä, kun siellä on käyty. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X