äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lopettelin taaperomme imetyksen lokakuun 2016 alussa, pojan ollessa 1v2kk. Imetys ei loppunut kuin seinään, vaan vähensimme imetyksiä vähän kerrallaan, jotta se olisi mukavampaa meille molemmille. Näin myös maidontulo väheni hiljalleen, eikä itselle tullut ahdistavaa oloa liian täysien rintojen kanssa. Tuosta on nyt reilu yhdeksän kuukautta ja maitoa tulee edelleen. Toki vähissä määrin, mutta tulee kuitenkin.

Joillakin maitoa voi tulla vielä vuosienkin jälkeen

Muiden lasteni kohdalla maidontulo on loppunut aika nopeastikin imetyksen päätyttyä, mutta yleensä viimeistään neljän kuukauden paikkeilla. Nyt sen yli on menty heittämällä ja aina vaan tulee. Tämä on siis minulle ihan uusi juttu. Vielä nelisen kuukautta sitten maitoa tuli sen verran, että imetyksen olisi varmasti voinut aloittaa uudestaan. Olen kyllä kuullut, että joillakin maitoa voi tulla vielä vuosienkin jälkeen, mutta en silti ajatellut että itsellä kävisi niin, koska se muiden kohdalla on loppunut kokonaan.

Ilmeisemmin tämä on ihan yleistä, että varsinkin puristettaessa maitoa tulee vielä pitkään imetyksen loputtua. Puristelua pitäisi kuitenkin välttää, ettei sillä itsessään yllytä maidon tuloa. Jotenkin silti tuntuu niin hämärältä, että vielä näinkin pitkän ajan jälkeen maitoa vain tulee. Enää ei onneksi tihku pitkin päivää, mikä on ihan huippu juttu, sillä se alkoi olla jo ärsyttävää. Silti mietityttää, että kauanko tätä maitoa oikein tulee?

Tietysti kävin myös googlettamassa ja sieltä löytyi jos jonkinmoista sairautta, johon tämä voisi kuulua. Toistaiseksi ainakin ajattelen, että tämä on täysin vaaratonta ja normaalia, sillä niin monella muullakin tätä esiintyy. Mutta silti takaraivoon jäi kolkuttelemaan ajatukset niistä eri sairauksista ja kasvaimista. Heh, ikinä ei pitäis googlettaa mitään.

Nyt siis kiinnostaisi, kauanko teillä on kulunut aikaa, että maidontulo on loppunut kokonaan imetyksen loputtua?

Kommentit (16)

Imetyksen loppumisesta on 2v. Pitkään tuli maitoa. Nyt tulee enää kuukautisten ja ovulaation aikana jos puristaa niin tulee tippoja. Puristamattakin nänniin tulee valkoista ”töhnää” sen pari kertaa kuussa

Vielä aikaista sanoa omaa kokemustani,koska imetyksen lopetuksesta on vasta 3kk. Maitoa siis vielä heruisi ja onko lie se osasyynä että poika 1,5v ei millään unohda maitobaarin olemassaoloa. Hyökkäilee kimppuun suihkussa:-D, öisin hapuilee ja hiplailee,päivällä tunkee kättä paidan sisään. Toisaalta hellyyttävää,toisaalta varsinkin päivällä häiritsevää. Saa nähdä koska luovuttaa.:-D

Hih, ihana hyökkäilijä siellä. Ehkä se on osa syy siihen, että maitobaari jatkaa toimintaansa. 😀

Hei, minulla taas on nuorempi poika kohta vuoden ja syö enää kerran maksimissaan kaksi kertaa vuorokaudessa. Toinen kerta illalla ja toinen kerta on silloin tällöin aamulla 5-6 aikaan. Minulla taas on tilanne, ettei maito nouse tisseihin yhtään ja imetys on kivuliasta. Luulen, ettei maitoa kovin paljon tulekaan, mutten ole varma. Oliko sinulla kenenkään imetyksen kohdalla tällästä, että imetys sattui kun imetyskerrat vähenivät? Saa nähdä tuleeko minulla kauan maitoa imetyksen loputtua kun ei sitä tule nyttenkään yhtään puristettaessa… Itse kovin mielelläni kyllä lopettaisin jo imetyksen, mutta pojan ehdoilla mennään… 🙂

Ikävää, että siellä imetys kivuliasta. 🙁 Varmasti on niin, ettei maitoa tule paljoa ja johtuu siitä. Mulla on tullut maitoa aina aika helposti, välillä jopa ihan liikaa, vaikka imetyskertoja on vähennetty. Sitten kun imetys loppui, nuosi jonkin aika maitoa aina pikkuisen, mutta ei niin paljoa, että olisi rinnat tuntuneet räjähtävän. Tsemppiä sinne.♥

Maidon tulo ei välttämättä lopu koskaan… Imetin esikoistani noin vuoden ikäiseksi. Hän on nyt viisivuotias ja toista odotan viimeisilläni. Maitoa on tullut koko ajan, raskauden toisella kolmanneksella se viimein loppui, mutta alkoi pian taas uudestaan! Ja aina on ollut sellainen tunne, että imetyksen voisi aloittaa saman tien uudestaan, jos joku vain tarvitsisi…

Käyköhän mulla sitten nyt näin, kun muiden kohdalla se maidontulo on loppunut jo paljon aikaisemmin..
Tsemppiä odotukseen.♥

Minulla tuli vielä pitkään, vaikka en imettänytkään kuin 5kk koska maitoni ei riittänyt. Silti maitotippoja saattoi herua vielä viimekesänäkin (Senni täytti tuolloin 3v). Nyt ei ole enää tullut, tosin nyt on eri ehkäisykin käytössä, kenties silläkin vaikutusta.

Kiva kuulla, että sielläkin tullut maitoa pitkään. Ja totta, en ajatellutkaan, että eri ehkäisyt voisivat vaikuttaa tähän. 😀

Mulle tuli kans viela puolen vuoden jälkeenkin tippoja vaikka pystyinkin imettämään tosi vähän aikaa. Ystävälläni loppui noin vuosi imetyksen jälkeen tullessaan raskaaksi 😀

No niin. 😀 Saa nähdä koska täällä loppuu.

Jos oikein puristelee, niin kyllä vielä saa tippoja tulemaan. Imetys loppui melkein puolitoista vuotta sitten.

Sielläkin vielä tulee. Jotenkin helpottavaa kuulla, että tätä on muillakin. 😀

Mielenkiintoinen aihe!
Itselläni kolmen ensimmäisen kohdalla maidontulo loppui tosi äkkiä imetyksen lopoumisen jälkeen, mutta neljännen kohdalla venyi ja reippaasti. Imetys ei ottanut viimeisen kanssa tuulta purjeisiin eikä onnistunut lainkaan toivotulla tavalla, mutta silti maitotippojen tihkuminen lopoui vasta vuosi imetyksen lopetuksen jälkeen Yhä edelleen liki 1,5v kuluttua saunassa yms rinnassa tuntuu herumisen tunne. 😀 Ihanaa etten ole ainoa vaivani kanssa.

Siellä mennyt sitten aika samalla tavalla kuin täälläkin. Ihme kyllä, että nyt kestänyt näin pitkään, mutta helpottaa kuulla että sielläkin vielä edelleen tätä samaa. Kaippa tämä jossakin vaiheessa loppuu. 😀

Olipa helpotus kuulla, että siellä kestänyt noin pitkään ja edelleen tietyissä tilanteissa tulee. Ehkä tämä täälläkin joskus helpottaa. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X