äiti ja melukylän lapset - Banneri

Taapero toistaa aina viimeisen sanan

Teksti Terhi

Meidän taapero on alkanut puhua pälpättää oikein kunnolla. Hän myös oppii uusia sanoja ihan älyttömällä tahdilla ja melkein joka päivä sanavarastoon kertyy useampi sana. Nyt eletään vaihetta, jolloin pitää miettiä mitä sanoo, sillä taapero toistaa aina viimeisen sanan. Ilmankos hän oppii tuolla tahdilla nopeasti uutta.

Tuntuu välillä niin huvittavalta, kun juttelet taaperon kanssa ja tiedät mitä hän tulee sanomaan, kun lopetat lauseesi. Välillä onkin hauska keksiä viimeiseksi sanaksi jokin vaikeampi sana. Hän toistaa niitä myös vaikka juttelisit jollekin muulle tai olet puhelimessa. Niinpä sitä tulee mietittyä todella tarkkaan, mikä se viimeinen sana on. Sitä kun saattaa itseltäkin niitä ärräpäitä lennellä, silloin pitää loppuun sanoa vaikka peruna, jonka taapero voi sitten toistaa.

Hän on kyllä niin ihana papupata nykyisin ja hienosti on tullut jo muutama kolmen sanan lausekin. Ulkona saattaa puuhastella omiaan ja lapioidessa hiekkaa ämpäriin pälpättää jotakin omaa tai pitää niitä ihan mahtavia äänitehosteita, joita on sisaruksiltaan oppinut.

Taaperon kuullen on myös koitettava välttää ainakin seuraavaa kahta sanaa, kuten pesulle tai ulos. Nämä on ne kaksi sanaa, joihin taapero tarraa kiinni kesken lauseen ja ne sanat kuullessaan taapero joko kaivaa pyyhkeensä esiin ja odottaa menoa pesulle. Ja arvatkaa mikä meteli syntyy jos sinne ei sitten pääsekään. Tai kuullessaan ulos/pihalle sanan hän juoksee välittömästi eteiseen ja pukee päähänsä lippiksen ja jalkoihin jotkut kengät telineestä. Ei todellakaan kannata mainita mitään pihalle menosta ennen kuin oikeasti lähdetään ulos. Muuten saatat löytää taaperon roikkumassa ulko-oven kahvassa kirkumassa kovaan ääneen ”ulos!”

Hän on ihana äidin pieni, joka oppii valtavasti kaikkea uutta. Rakastan!
Millaisia taaperoita sieltä löytyy?

Kommentit

6 kommenttia
Terhi

Oi ihana papukaija siellä.♥

Avatar

Tuo(kin) on niin ihana vaihe lapsen kehityksessä♥ Kuinka suloisia ne sanat taaperon suusta kuultuna ovatkaan!

Terhi

Niin on.♥

Avatar

Meillä oli kolme salamareaktion tuottavaa sanaa: kylpy,ulos,uimaan. Puhua alkoi myöhään,mutta ymmärrys hyvä. Poika alkoi 10kk kiskoa haalaria lattialle ja taputella ovea että mennääs ulos. Joku sana oli taaperona eikä hän silleen toistellut kuulemaansa.

Terhi

Noi taaperot on kyllä niin huippuja, kun kuullessaan juuri sen tietyn sanan tulee juuri tuo sanomasi salamareaktio. 😀

Avatar

Täältä löytyy kyllä semmonen pieni papukaija, ai että 😀 Toistaa kaikkea mahdollista, ja tulee välillä seitsemän sanan lauseitakin jo 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä