äiti ja melukylän lapset - Banneri

Yhden lapsemme vanhempainillassa koulun rehtori lausui mielestäni viisaat sanat. Hän kehotti meitä vanhempia menemään sinne missä lapset ovat. Tämä ei tarkoittanut sitä, että juostaisiin lasten perässä vaan, että oltaisiin kiinnostuneita ja tietoisia siitä mitä omat lapset puuhaavat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja mistä he ovat kiinnostuneita.

Sosiaalinen media on nuorten nykypäivää

Vielä joillekin vanhemmille instagram, snapchatti, tubettajat yms saattavat olla vähän vieras juttu, kun taas facebook tuntuu tutummalta. Jos lapsesi on instagramissa, mene sinäkin sinne. Jos hän seuraa jotakin tubettajaa, niin käy kurkkaamassa millaista sisältöä siellä on ja millaisia videoita lapset katsovat. Näin pysyt mukana nuorison touhuissa ja olet perillä mistä nuoret puhuvat. Lataa instagram tai snäppi vaikka itsellesi ja koita millaisessa maailmassa nuoresi pyörii sosiaalisessa mediassa.

Esikoinen on kovasti kertoillut minulle snapchatista ja pyysi minunkin lataamaan sen. No tulihan se sitten ladattua ja niin se meni, että esikoinen sai opastaa äitiä sen käyttämisessä, hih. Tällä hetkellä Instagram on kuitenkin se, johon olen koukuttunut ja sinne on kiva koota pieniä ”tarinoita” pitkin päivää. Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi saada sisältöä myös blogini YouTube kanavalle. Jännittävää, mutta samalla odotan jo innoissani, että saisin sinne kuvattua jotakin. Vinkkejä sisällöstä saa heitellä. Harjoittelen vasta videoiden editointia, mutta jospa syksyn aikana saataisiin jotakin ulos.

Meillä ainakin vanhin lapsista tykkää, että äiti on perillä asioista, joista hän puhuu. Koen myös itse tärkeäksi sen, että pysyn nuorison mukana siinä mikä heitä milloinkin kiinnostaa.

Mielestäni tämä oli todella tärkeä sanoma. Joten vanhemmat, menkää sinne missä lapsenne ovat! Sosiaalinen media on nuorten nykypäivää ja on vahvasti osa heidän elämäänsä. Meidän vanhempien olisikin erittäin tärkeää pysyä mukana tässä kaikessa, eikä tipahtaa vallan kärryiltä. Meidän kuuluu ohjeistaa lapsia sosiaalisen median käytössä tai jopa oppia heiltä miten sitä käytetään. Hmm, tai ehkä se nykyään on enemmän niin, että lapset opettavat meitä vanhempia.

Kuvat: tyttäreni nappaamia snäppejä.

Seuraa blogiani Instagramissa,  Facebookissa ja nyt myös snäpissä  ter_hin

<3 Terhi

Kommentit (6)

Tuo on kyllä niin totta! Jännä ajatella sitten kun meidän neiti on tuossa teini-iässä, että mitä kaikkee kanavia sillon on. 🙂
Tuo ig-story on kyllä koukuttava, mutta snäppiä en oo ladannut 😀 Menis varmaan koko päivä jos yrittäs pysyä aktiivisenä kaikessa 😀

On varmasti myös lapselle tärkeää, että vanhemmat kiinnostuvat hänen kiinnostuksien kohteista. 🙂
Kavereille tietenkin sanotaan: ”noloo, mutsi/faija tuli kans snäppiin” 😀

https://faijahommia.fi/

Hih se voi olla, että kavereille puhutaan sitten erilailla. 😀
Meillä on esikoisen kanssa niin ihanan läheiset välit, että ihanaa kun pyytää minua seuraileman itseään ja kertoo kaikkia juttuja.♥

Niin totta!!me ollaan Rasmuksen kanssa yhdessä katottu jotain ihme youtube videoita,mutta ymmärränpä nyt edes vähän mistä hän puhuu:)
Ihanat kuvat♡♡

Hih, mekin ollaan katsottu vanhimman kanssa ja pysyy edes jonkin verran kartalla mistä puhuu.
Kiitos.♥

No niinpä, sen verran kaikkea uutta tässä nytkin ilmaantunut lyhyessä ajassa, että silloin voikin olla jo ihan mitä vaan. 😀
Mulla snäppi vielä hiljaisempi näin alkuun, mutta eiköhän sinnekin muista välillä jotakin päivitellä. Insta on kyllä ihan tän hetken lemppari. 😀 Ja aikaahan tuo somekanavien päivittäminen kyllä vie.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X