äiti ja melukylän lapset - Banneri

Huh, en ole kerennyt blogiinkaan kirjoitella mitään saatika availla koko konetta. Lapsilla on menossa viimeinen lomaviikko ja olemme samalla laittaneet lasten huonejärjestelyjä vallan uusiksi. Niistä tulossa blogiin sitten myöhemmin lisää.

Päätin koittaa ensimmäistä kertaa vähän leikkiä sisustuskalvolla. Yläkerrassa on ollut pitkään vanha koulupöytä, jonka kansi on ollut sottainen ja kaapinovet hirveän keltaiset. Ensin ajattelin hävittää sen kokonaan, mutta koska heti en saisi uutta tilalle, koitin tuunata siitä hieman kivemman näköisen jo kotoa löytyvillä sisustuskalvoilla.

Alla olevassa kuvassa lähtötilanne. Nuo kaapit olivat luonnossa vielä enemmän pissan keltaiset, joten kuva hieman ”kaunistaa” niitä.

Uutta pintaa oviin

Ostin jokin aika sitten testiin tuollaista halpiskalvoa puisella kuviolla. Aluksi sitä ei ollut tarkoitus edes laittaa koulupöytään, mutta päätin koittaa millainen lopputulos sillä saataisiin aikaan. Ja ainakin omaan silmään se on kivempi kuin tuo vanha. Nyt koulupöytä saa vielä olla huoneessa ja meillä on rauhassa aikaa tuumailla millainen huoneeseen ostetaan tämän tilalle.

Tähän kun ei mahdu kuin yksi kerrallaan ja huoneen jakaa kaksi, joten uuden pöydän olisi oltava sellainen johon molemmat mahtuvat. Se saisi myös olla paljon pienemmän kokoinen. No mutta millainen siitä tuunauksesta sitten tuli.

 

Vetimiä ei laitettu ollenkaan, sillä kaapit ja laatikot saa helposti auki ilman niitäkin. Kannesta puhdistin kynsilakat ja tussit ihmesienellä sekä ihan kynsilakanpoistoaineella. Pinta ei kärsinyt siitä yhtään. Nyt koulupöytä on siistimmän näköinen ja lapset pitivät sen uudesta kuvioinnista.

Sisustuskalvolla tuunaaminen sujui aika nopsaan. Käytin apunani ikkunalastaa, jolla sain silotettua pinnan hyvin. Lisäksi kalvo oli helppo irroittaa ja korjata paremmin paikoilleen, jos väliin meinasi jäädä ilmakuplia.  Ja koska ratkaisun on tarkoitus olla vain väliaikainen, en irrottanut ovia ollenkaan ja näin päällystin ne vain ulkopuolelta.

Kotoa löytyi myös kivikuvioista sisustuskalvoa ja tein siitä koulupöydälle pari purkkia. Leikkasin kaksi maitotölkkiä erikorkuisiksi ja päällystin ne. Liimasin kylkeen vielä hieman liitutaulutarraa ja kirjoitin purkkeihin kynät ja kumit. Helppoa ja nopeaa. Ja lapsetkin osaa tuunailla itse samanlaisia purkkeja.

Mutta nyt takaisin lastenhuoneen kimppuun, siellä riittää vielä puuhaa.

Muista seurata meitä myös instassa, sitä päivittelen usein.

Kommentit (8)

Vanhanajan pulpetit on kapeita ja pieneen tilaan meneviä. Sellaiset missä on kaksi pulpettia vierekäin, mutta ei niitä puisia tuoleja kiinteästi. Meillä toimii, tuoleiksikin sopii mikä vain, kun korkeus on sama kuin työpyödissä.

Tulipa hieno! Meillä on myös edessä huoneiden vaihtelua ja varmaan siinä samalla myös aika paljon kaikkea tuunailua, saas nähdä, saadaanko täälläkin sisustuskalvot käyttöön!

Kiitos Minna.♥
Jee, huoneiden vaihtelu on kivaa puuhaa, vaikka siinä aika homma onkin. 😀 Nämä sisustuskalvot on kyllä näppärät..kannattaa kokeilla. 😀

Meillä oli lapsena siskoni kanssa yhteinen huone. Molemmilla oli omat puolet, kun työpöytä oli laitettu pääty seinää vasten ja käännetty toinen lipasto toisinpäin 🙂 kivan muutoksen sait kyllä noilla kalvoilla aikaan!

Toi onkin ollut hauska ja varmasti toimiva ratkaisu. Harmi kun tuossa huoneessa se ei onnistu.
Kiitos, tuli kyllä kiva muutos. 😀

Siitä tuli siisti! En itse ole kokeillut tällaista sisustuskalvoa, mutta eiköhän sen aika vielä jossain vaiheessa tule 😀

Kiitos Såfin.♥
Tuli kyllä nyt paljon kivemman näköinen ja suosittelen kokeilemaan..aikas kivaa puuhaa. 😀

Kiitos vinkistä, pitääpä pitää tämä mielessä. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X