Lapset tästä eteenpäin oikeilla nimillä blogissani

Teksti Terhi

Kun aikoinaan aloitin bloggaamisen, kirjoitin lasten oikeilla nimillä. Silloin blogiani taisi lukea kylläkin vain äitini, siskoni ja yksi ystäväni. Kun blogiini löysi tiensä useampi lukija minua alkoi kai hieman ahdistaa ja päätin käyttää lapsista vain etunimen ensimmäistä kirjainta. Lopulta se kävi kuitenkin itsellekin niin sekavaksi, että päätin luopua niistä. Halusin, että lapsilla olisi ns bloginimet ja aloin  käyttää lasten toisia nimiä. Nyt nekin kuitenkin alkoivat tökkimään ja moni on saattanut huomata, että nimien sijaan kirjoitan esikoinen, kuopus/taapero, ekaluokkalainen yms. Sillä tavalla en kuitenkaan voi jatkaa, koska se ei tunnu itsestä hyvältä.

Olen pohtinut tätä jo monta kuukautta. Miettinyt mielessäni onko typerää luopua bloginimistä ja alkaa käyttää oikeita nimiä? Kuinka moni lukija menee siitä sekaisin? Toisaalta taas aikoinaan laitoin bloginimet, koska sain sillä itselleni mielenrauhaa. Menetänkö sen rauhan, jos alan kirjoittaa oikeilla nimillä? Vaikka oikeathan nuo toisetkin nimet ovat. Tosi on kuitenkin se, että lasteni oikeat nimet vilkkuvat täällä, instagramissa ja facebookissa jatkuvasti. Miksen siis vain kirjottaisi heidän oikeilla nimillä?

Pähkäily on nyt ohi

Välillä nuo bloginimet ovat häirinneet itseäni niin paljon, ettei juttu ole tuntunut kulkevan samaan malliin. Päätökseeni vaikuttaa myös se, että olen välillä saanut kyselyitä siitä, kun välillä jonnekin on kommentoitu lapseni oikea nimi ja sitten on ihmetelty, etteikö se ollutkaan oikea. Koen, että tämän myötä me raotamme ovia elämäämme taas pikkuisen enemmän.

Niinpä lopulta pitkään kestäneen pähkäilyn jälkeen olen päätynyt siihen, että jos nuo bloginimet nyt tökkivät näin paljon, on aika sanoa niille heipat. Ne palvelivat hyvin, mutta nyt on aika kääntää uusi sivu ja koittaa miltä tuntuu kirjoittaa oikeilla nimillä. Toivon, ettei se sekoita teitä, mutta uskon kyllä teidänkin tottuvan nopeasti. Täällä kun on tullut kirjoiteltua eniten noita taaperomme kuulumisia.

Joten, jospa tämä kauan pohtimani asia olisi nyt ratkaistu ja kirjoittaminen tuntuisi jälleen paremmalta, kun minun ei tarvitse heitellä väliin ekaluokkalainen, kuopus, esikoinen jne. Taapero sanaa tulen kyllä varmasti jatkossakin käyttämään tekstien seassa.

Mukavaa päivää kaikille!

Kommentit

4 kommenttia
Terhi

Tällä hetkellä tuntuu, että tein oikean päätöksen. 😀

Avatar

Hyvä päätös. Paljon helpompaa varmasti itselle kirjoitusprosessin aikana. Mulla lapset edelleen bloginimillä, asia varmaan jossain vaiheessa muuttuu. Jäin hän kaipaamaan tästä postauksesta niitä nimiä eli kiva olisi vaikka sellainen esittelypostaus lapsista, joissa nimet (uudet ja vanhat) tulisi selkeästi esille. Helpottaisi tunnistamaan lapset tulevissa postauksissa 🙂

Terhi

Kyllä tätä on nyt niin pitkään pohdittu, että jo oli aika saada päätös tehdyksi. 😀
Tarkoitus ei ollut tähän postaukseen laittaakaan lasten nimiä, vaan tässä lähinnä oli tarkoitus kertoa vain tästä päätöksestäni. Nähtäväksi jää tuleeko esittelypostausta ollenkaan vai ilmaantuuko nimet vain postauksiin. Se on mietinnän alla kuinka se toteutuu.

Avatar

Toivotaan et päätös on oikea. Ettei tuu mitään mieleen jälkeen miksi.. Mun mieleitä on ok näin. ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä