äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lähdimme eilen perheen kanssa lasten isopapan 80v kahveille. Ennen lähtöä piti tietysti löytää vaatetta ja päädyin tonkimaan vaatekaappiani ja hetkessä tuskastuin. Siinä omia vaatteita käsissäni pyöritellessä naurahin jopa ääneen. Huomasin kaapissa monen monta vaatetta, joissa on joko reikä tai se on jo reilut kymmenen vuotta vanha vaate, jolla on käyty jo monet juhlat läpi. Mietin miksi itselle on niin vaikea ostaa mitään?

”Meneehän se kotipaitana”

Lasten vaatekaapista karsin todella nopsaan rikkinäiset pois, mutta omassa vaatekaapissa niitä tuntuu olevan sitten senkin edestä. Pitäisi ehkä nyt vain viskoa nekin menemään, mutta tiedätte varmasti tunteen, kun joku vaate on vain mukava päällä, ei siitä tee heti mieli luopua. Ei edes silloin vaikka siinä on paikattuja kohtia enemmän kuin ehjiä. Tulee usein ajateltua, meneehän se kotipaitana.

Toinen perusjuttu tuntuu olevan se, kun näen kivan vaatteen lastenvaateosastolla se olisi pakko saada. Ei haittaa vaikka lapussa killuisi hieman kalliimpikin hinta. Sen sijaan itselle ei millään raaskisi ostaa enää mitään kalliimpaa, vaikka sen käyttöikä olisi paljon pidempi. Vielä hetki sitten ostelin itselleni surutta Vimman leggareita ja nyt taas en millään raaski. Olen myös haaveillut uudistaa lenkkivaatteitani, mutta mukamas maksaisivat liikaa, vaikka niillä lenkkeiltäisiin taas monta vuotta.

Omalla kohdallani olen huomannut, että on selviä kausia, jolloin ostan itselleni. Viimeksi hurahdin täysin Vimmaan ja Papuun, mutta nyt niitä on tullut käytettyä vähemmän. Ehkä vähän kyllästyin, kun samat vaatteet tuntu olevan niin monella.

Jospa sitä tulisi ostettua itsellekin, kun heittäisi kaapista ne oikeasti huonot vaatteet pois. Silloin kaappiin olisi pakko ostaa lisää sisältöä.

Kommentit (6)

Niin tuttua. Nyt kun sain viimein imetyksen lopetettua niin vaatekriisihän se sieltä iski! Siis mulla ei oo oikeasti kuin pari käyttökelpoista paitaa. Ja sitten kun katsoo lastenkaappeja niin heillä on varmaan 20 sopivaa paitaa.
Ja tuo on niin totta, että lastenvaatteissa se korkeampi hinta ei muka haittaa,mutta itselle jos on ostamassa niin johan kirpaisee!
Just juhlat on ne pahimmat. Joku vois taikoa mun kaappiin jotain kivoja juhlavaatteita?!?!

Ihania aurinkoisia päiviä teille<3

Itse olen tuskaillut tän ihan saman jutun kanssa. Nyt olen jonkin aikaa pitänyt hyvin tarkkaa ostopolittiikkaa myös lasten vaatteiden kanssa, ostanut vain ihan todella tarpeeseen (tähän syynä ihan se että pyykkivuoret ovat päässeet kasvamaan valtaviksi a) koska lapset käyttävät 3 vaatekertaa päivässä, b) koska itsellä on koti ja työvaatteet (kotona ihan kauhea retaleet ja töissä siistimpää) ja c) meillä on ihan liikaa vaatetta. Joten, olen ostanut itselleni moneen menoon sopivia vaatteita (esimerkiksi Nosh on tähän loistava vaatemerkki, voi käyttää melkein missä vaan, siistejä ja mukavia vaatteita!) ja satsannut rahaa hieman enemmän pervaate (vrt aiemmin mitä halvempi sen parempi ja laatu sen mukaan..). Lapsia olen kehottanut käyttämään yhtä vaatekertaa päivässä, poislukien toki jos käy pissavahinko tai maidot syliin. Ja olen heittänyt kaikkein kulahtaneimpia vaatteita pois. Ehjiä ja tarpeettomia olen lahjoittanut tuttaville. Keskeneräinen projekti mutta valoa tunnelin päässä.

Noshin vaatteet on kyllä ihania. Itsellä on vasta yksi tunika, mutta lisää on varmasti hommattava. Tuntuvat laadukkailta ja ovat mukavia päällä. Meillä tuo nelivuotias vaihtaisi vaikka kuinka monta kertaa vaatteet päivässä. Siksi tein ratkaisun ja siirsin ne vaatekaapissa sen verran ylemmäs, että minun pitää antaa vaatteet, jos ne tarvitsee vaihtaa. 😀

Tuo on ihan totta! Minä olen kuitenkin hieman ”parantanut tapojani ”ja huomaan, että meillä näyttää olevan muodostumassa kaava kun minä ostan aina pari kuukautta putkeen jotain lapsille ja sitten kolmantena kuukautena kaikki vaatehankinnat onkin meille vanhemmille :D..

Hih, tuohan kuulostaa hyvältä. 😀

Joo lapsilla kyllä vaatetta piisaa ja omaan kaappiin hävettää jopa katsoa. 😀 Ja jos löydät jonkun, joka niitä juhlavaatteita taikoo sun kaappiin, niin vinkkaa mullekin. 😀
Kiitos, sitä samaa sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X