Rakkaudella annettu – Lastemme nimet

Teksti Terhi

Palataanpa vielä siihen, kun päätin raottaa ovia hieman enemmän ja alkaa kirjoittaa lapsissani täällä blogissa heidän ihan oikeilla etunimillä. Päätös ei ollut helppo, vaan vatvoin sitä pitkään sekä tietysti kysyin isommilta mitä mieltä he asiasta ovat. Kaikille se kuitenkin kävi, joka osaltaan helpotti päätöksen tekoa.

Meidän lasten nimet alkavat joko E tai S kirjaimella. Neljän ensimmäisen kohdalla se meni näin vahingossa, tämä ei siis ole ollut mikään suunniteltu juttu. Neljännen jälkeen naureskelimme hauskaa sarjaa E, S, E, S. Viidennelle mietittiin jo vallan eri kirjaimella alkavaa nimeä, mutta lopulta se oikea nimi löytyi juuri noista. Ja kyllähän se sarja hieman rikkoontuikin, sillä nuorimman nimi alkoikin S kirjaimella. Päätökseemme vaikutti paljon myös se, että tuntui hassulta jos yhden nimi olisi jotenkin erottunut selvästi joukosta.

No mitkäs ne nimet nyt on?

Olenkin jo aiemmin maininnut, että osalle lapsistamme nimi löytyi todella helposti ja osan nimestä on jouduttu vääntämään. Esikoisen nimi Emilia, lyötiin lukkoon ja lopulliseen muotoonsa vain hetki ennen kasteen alkamista, mutten voisi olla tyytyväisempi päätökseemme. Toisen lapsemme nimi Siiri päätettiin melkein kokonaan jo sairaalassa. Mitään muuta nimeä en voisi hänelle kuvitella.

Vanhimman poikamme nimi vaati aika vääntämistä, mutta lopulta mies lämpeni ja pojasta tuli Eeli. Tuo nimi kun oli ollut minulla haaveissa antaa pojalle, jos sellaisen saisin. Kolmas tyttäremme sai nimekseen Sohvi. Tuota ehdotin miehelleni aikoinaan jo esikoisen aikaan, mutta hän tyrmäsi sen heti. Nyt se sopi kolmannelle tyttärellemme paremmin kuin mikään muu. Kuopuksemme nimi Sisu, on mieheni valitsema, joka vaati alkuun hieman totuttelua parin s-kirjaimen vuoksi, mutta nyt en osaisi kuvitellakaan hänelle mitään muuta nimeä.

Tykkäämme mieheni kanssa molemmat vanhoista nimistä, eikä meitä haitannut vaikka nimi olisi kovin yleinenkin. Tärkeää oli, että me molemmat pidämme nimestä ja se sopii lapselle meidän mielestä täydellisesti. Lisäksi varsinkin minulle oli myös tärkeää, että nimi merkitsee jotakin. Emilia nimi tarkoittaa kilpailijaa, Siiri voittoa ja kaunista, Eeli korkeutta, Sohvi viisautta ja Sisu sinnikkyyttä.

Rakkaudella on jokaiselle nimi annettu ja edelleen ollaan tyytyväisiä päätöksiimme.

Kommentit

16 kommenttia

Kiitos Ninni.♥
Hyvät ehdotukset ollut sulla. 🙂

Ihanat nimet kaikilla ja hauska tuo E ja S – sarja 🙂

Kiitos Nelli.♥
Hih, ollaan kyllä monesti naureskeltu sille sarjalle. 😀

On kyllä kauniit nimet!

Kiitos.♥

Ihanat nimet teidän lapsilla! <3 Meillä on myös kolmevuotias poika nimeltä Sisu ja pikkusiskolle mietittiin pitkään nimeä Siiri, mutta päädyttiinkin lopulta toiseen vaihtoehtoon 🙂 Mukavaa syksyä teidän perheelle!

-Tiia

Kiitos.♥
Oi sielläkin Sisu, kovin usein ei vielä tuohon nimeen törmää.
Mukavaa syksyä myös sinne. 🙂

Aivan ihanat nimet kaikilla! Meiltä löytyy myös Emilia ja Sisu nimeen olen ihastunut kun olen kuullut puistossa ym.

Kiitos Minttu.♥
Sisu nimi on kyllä ihana, eikä vielä kovin usein tule vastaan. 🙂

Kauniit on lastenne nimet! Minä ajattelin esikoiselle nimeksi Sohvia. Esikoisemme on poika, joten Sohvia meille ei tullut. Myös meidän lapsilla on vanhat nimet.

Kiitos Minna.♥
Mäkin Sohvia yritin jo esikoiselle läpi, mutta mies tyrmäs sen heti. Onneksi tyrmäsikin, sillä tuo Sohvi istuu kolmannelle tyttärellemme niin hyvin.♥ Vanhat nimet on kyllä ihania.

Kauniita nimiä♥ Meillä lapsilla kaksi etunimeä alkaa isänsä tavoin samalla kirjaimella. Aluksi oli silkkaa sattumaa, mutta pitihän sitä perinnettä ja yhtäläisyyttä sitten jatkaa 😀

Kiitos.♥
Hauskasti teilläkin ollut sitten sattumaa ja jatkettu perinnettä. 😀

Kauniit nimet! Täällä blogissa olen tosin oppinut ”tuntemaan” heidät toisilla nimillä. Mutta enemmän aitoahan tämä on näin <3

Kiitos Såfin.♥
Nyt voi hetki mennä, että tottuu uusiin nimiin, mutta näin tämä tuntuu paremmalta ja nimenomaan aidommalta.♥

Kauniit nimet, ihan jokaisella! ?

Ehdotin miehelle aikanaan nimiä Siiri ja Eeli (kun ei vielä tiedetty kumpi meille tulee). ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä