äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ihan juuri on jouluaatto. Päivä, jota meillä varsinkin lapset ovat odottaneet valtavasti. He jännittävät ilmaantuuko lahjat kuusen alle vai tuoko joulupukki ne niin, että olemme kotona. Jänniä aikoja siis elellään. Meillä ei ole käynyt joulupukkia yhdeksään vuoteen, vaikka kotoa löytyykin paljon pieniä lapsia. Miksei pukki sitten ole käynyt?

Esikoisen aikaan meillä kävi joulupukki. Alkuun isäni toimitti pukin virkaa, mutta pian tyttö jo tunnisti vaarin parran takaa. Tämän  ja jälkeen yksi ystävistämme lupautui joulupukiksi. Tuona jouluna esikoinen kuitenkin pelkäsi ihan hirveästi ja homma lopahti lyhyeen. Tytär selvästi pelkäsi ihan hirveästi.

Yhden vuoden tauko venyikin moneksi

Päätimme, että seuraavana jouluna meille ei pukkia tulisi, vaan joulupukki olisi sillä välin tuonut lahjat kuusen alle, kun me olimme mummulassa syömässä. Tämä toimi oikein hyvin ja tytärkin oli onnellinen, kun ei tarvinnut jännittää tuleeko se pukki ja kuinka pelottavaa se tällä kertaa olisi. Sinä jouluna puhuimme mieheni kanssa, että seuraavaksi jouluksi voisimme taas ajatella joulupukkia. Lopulta kävikin ihan toisin.

Toinen lapsemme nimittäin osottautuikin todella araksi. Hän pelkäsi jopa omaa isäänsä, kun tämä tuli parturista kotio vain hieman lyhyemmän tukan kanssa. Hän vierasti tosissaan neljä ensimmäistä vuotta jopa omaa vaariaan ja ihan kaikki pukeutuneet hahmot saivat tytön itkemään ja tärisemään pelosta. Näimme sinä jouluna joulupukin yhdessä tapahtumassa ja tyttö takertui minuun ja alkoi itkeä. Niinpä ajatus joulupukin tulemisesta sai jäädä ja siirtyä eteenpäin.

Lopulta kun tyttären kammo pukeutuneita hahmoja kohtaan hälveni, oli  meille kerennyt muodostua jo oma perinne, johon ei joulupukkia kuulunut. Lahjat ovat ilmaantuneet joko ulos, jossa ne ovat odottaneet isoissa säkeissä tai ne ovat olleet kuusen alla, kun olemme olleet mummulassa syömässä. Tämä on sopinut meille hyvin.

Lisäksi vanhin poikamme on sitä mieltä, että on vain yksi ainoa joulupukki ja muut ovat pelkkiä huijareita. Hän pitää aitona pukkina joulupukin kuuman linjan pukkia, joten meille ei ihan kuka pukki sitten varmaan kelpaisikaan. Toiseksi olen kuullut niin monta kertomusta siitä, kun joulupukki on tullut humalassa tai ei ole hoitanut rooliaan hyvin. Toki näitä on varmasti vain vähän niiden hyvien pukkien joukossa, mutta silti, olisi se aivan kamala kokemus lapsillekin jos sellainen joulupukki osuisi juuri meidän kohdalle. Niinpä me jatkamme näin.

Käykö teillä joulupukki vai ilmaantuuko teillä lahjat jollakin muulla tavalla?

Kommentit (10)

Meillä ei käyny ensimmäiseen 14 vuoteen ikinä pukkia (saunassa ollessa oli pukki käyny) mutta sitten pikkuveli syntyi niin Vaari oli pukki 🙂
Nyt oman lapsen kohdalla vietetään aattoa miehen veljen perheen kanssa niin siellä on pukki käynyt

Meillä ei oo ikinä käynyt pukki, mä en oikein näe pointtia miksi pitäisi huijata lapsia…

Mun omassa lapsuudessa pukki kävi pitkään ja vaikken enää uskonutkaan, niin se vain meistä kuului jouluun. Meinasin tuota perinnettä jatkaa omien lasten kohdalla, mutta toisin kävi ja nyt menty ilman pukkia. 🙂

Meillä vähän sama, koskaan ei poika halunnut mennä pukin syliin/lähelle, jännitti koko illan pukkia.. Vietimme joulua pienellä perheellä, minä, mies ja lapset. Halusin kuitenkin, että pukki tuo lahjat, niimpä puin pukin vaatteet päälle ja mies ja lapset katsoivat ikkunasta kun pukki tuli, koputti eteiseen ja lähti. Jätti lahjat. Kaikki saivat mitä halusivat; minä sain pukeutua pukiksi, mies ei halunnut, oli kiva jouluinen fiilis, näin kun lapsi vilkutti pukille, lahjat tuli 🙂
Osto pukkia en osaisi kuvitella meille. Kivoja muistoja. Nyt lahjat ilmestyneet 1 paketti kerrallaan kuusen alle.. ja avaamme jouluaattona, aamulla yksi, loput illasta 🙂 Hyvää joulua!

Kuulostaa kivalta ja hyvä, että järjestely noin miellyttää kaikkia. 🙂
Kiitos ja sitä samaa teille.♥

Meidän perheessä ei ole käynyt joulupukkia kertaakaan lasten ollessa olemassa. Ei lapset ikinä ole sitä ollut vailla ja ainakin meillä joulu menee miehen ja minun porukoiden luona vieraillessa, joten illaksi on ihanaa tulla kotiin ilman mitään ylimääräistä hulinaa. Lahjat löytyy kuusen alta ja lapset saa avata niitä omassa tahdissaan. 🙂

Varmasti tuohon ei kaipaa enää illalla mitään hulinaa. 🙂 Hyvältä kuulostaa teidän järjestelyt. Meillä onneksi minun ja mieheni vanhemmat tulevat meille, niin meidän ei ole tarvinnut enää vuosiin ajella aattona autolla. 🙂

Meillä ei ole ikinä käynyt joulupukkia niinä 23 jouluna joina olen ollut olemassa. Perimmäistä syytä en tiedä, mutten kyllä edes ole kaivannutkaan joulupukkia. Olemme viettäneet aina joulua lähisuvun kanssa ja meitä serkuslapsia on neljä. Nyt toki nuorimmainenkin jo teini-iässä. Meillä ”pukki” on tuonut lahjat aina aattoyönä (23.-24.päivien välinen yö) kuusen alle ja aamulla ollaan oltu ihmeissään lahjoista. Pikkuhiljaa on salaisuus paljastunut ja nykyään lahjat tulee jokaisen mukana kuusen alle omaan tahtiinsa. Eli meidänkin mielestä jouluaatto ilman pukkia on täysin toimiva 🙂 mukavaa joulua teille!

Meilläkin varmasti jossakin vaiheessa lahjat alkavat ilmaantua tuolloin yöllä kuusen alle. Pitäisi vain kaikki lahjat saada meille ennen sitä, nyt niitä on vielä kolmessa eri paikassa. 😀

Meilläkin on nyt käynyt pukki kun ollaan saunassa/syömässä mummulassa. 🙂
Pääsee sitten siellä näkemään joulupukkia. 🙂 Mä jännään millaiseksi meidän joulut aikoinaan muovautuvat, kun minun ja miehen toinen sisarus saa lapsia. Nyt kun jouluaattona kaikki tai melkein kaikki, ovat tulleet aina meille illalla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X