äiti ja melukylän lapset - Banneri

Joka yö kuulen, kun pienet jalat teputtavat kohti minua. Nousen ylös ja sanon pojallemme, kuinka nyt mennään vielä omaan sänkyyn nukkumaan. Taaperomme on nyt 2v4kk ja heräilee edelleen joka yö.

Olen itse tehnyt muutaman virheen, jonka takia tämä on jatkunut näin pitkään. Voin siis syyttää täysin itseäni ja omaa laiskuuttani tämän asian suhteen. Poikahan siirtyi siskonsa kanssa samaan huoneeseen nukkumaan jo aikaisemmin. Minä puolestani majoittauduin olohuoneen sohvalle nukkumaan, juuri siitä syystä, että saan palautettua pojan nopeasti omaan sänkyyn. Ja koska mieskin on reissuhommissa, niin ennemmin nukun sitten sohvalla lähempänä lapsia.

Miksi voin syyttää tästä itseäni?

Olen itse nukkunut aika huonosti. En alkuun osannut nukkua yksin, kun miehen reissuhommat alkoivat ja lisäksi minä olen ollut väsynyt. Joten kun poika heräsi yöllä päätin tyynesti napata hänet kainalooni nukkumaan. Kuinka ihana olikaan nukkua pieni tuhisija siinä vieressä, joka saattaa napata kädestäsi kiinni. Virhe numero yksi. Arvatkaapa vaan, että kyllähän nuo lapset siihen tottuvat. Ja pian havahduin siihen, että hän oli tullut viereeni jo kuukauden ajan jokainen yö.

Virhe numero kaksi on se, että en ole ollut täysin järjestelmällinen ja palauttanut poikaa sänkyynsä joka yö. Eli niistä kerroista kun olen hänet sinne palauttanut on ollut hyöty täysi nolla. Niin ihanaa kuin onkin nukkua tuo pieni kainalossa, on totuus kuitenkin se, että toukokuu lähenee hurjaa vauhtia ja vauvan syntymä lähenee. Olisi erittäin tärkeää saada poika nukkumaan siihen mennessä kokonaisia öitä.

Virhe numero kolme on se, että meillä on vieläkin tutti öisin käytössä. Tai lähinnä sitä tarvitaan vain nukahtamiseen eikä mihinkään muuhun, joten se on periaatteessa ihan turha. Tutti piti jättää jo kesällä pois, mutta alkuraskauden pahoinvointi vei voimat ja se vain aina jäi. Nyt olisi tarkoitus aloittaa sekin operaatio, viimeistään maanantaina. Luulen tai ainakin toivon, että se tulee olemaan ihan helppo juttu.

Minua jotenkin huvittaa, että osittain tämänkin voi laskea raskauden piikkiin, mutta totta se vaan on. Tämä on ollut ehdottomasti raskauksistani haastavin ja osasyynä siihen on varmasti myös tuo miehen reissutyö. Olen siis antanut itselleni luvan pitkittää tätä ja nyt se ei enää tunnukaan kovin hyvältä idealta. Muutoksia on siis luvassa.

Minkä ikäisenä teillä on alettu nukkumaan täysiä öitä?

Kommentit (30)

Tsemppiä täältä kaikkien yöheräilijöiden vanhemmille! Erityisesti Äiti x3:lle: toivottavasti unet paranevat ennen töihinpaluuta <3 Meillä esikoinen alkoi nukkua yöt 1v3kk iässä. Hän nukkuu sikeästi ja liikkumatta. 4v vielä heräilee (ja herättää meidät vanhemmat), joskus nukkuu läpi yön, mutta voi herättää useammankin kerran yössä. Hän on erilainen nukkuja kuin esikoinen, hyörii ja pyörii unissaan, puhuu, nauraa, huutaa, elää päivän tapahtumia uudelleen. Nuorin nukkuu perhepedissä, herää 1-2krt yössä ja nukahtaa yleensä nopeasti.
Se on kamalaa, jos ei yöllisen herätyksen jälkeen saa enää nukuttua, vaikka on väsynyt. On ikäänkuin ylikierroksilla:( Olen alkanut lasten saamisen myötä arvostaa unta todella paljon. En esimerkiksi ajattelekaan tapaavani ystäviä illanviettojen merkeissä.

Meillä nuorimmalle nukkuminen on ollut helppoa. Esikoinen nukkui täysiä öitä 5v ja keskimmäinen vasta n. 7v. Eivät he öisin mitään tarvinneet, mutta ovat äitiinsä tulleet, uni on katkonaista. Ja unissakävelyäkin ovat harrastaneet. ? Sukuvika.
Nyt, teineinä kyllä nukkuvat hyvin.

Voimia tutin vieroitukseen ja katkonaisiin öihin!
Kyllä ne ohi menee, ennemmin tai myöhemmin. ?

Joo totta, joillakin se uni vaan voi olla katkonaisempaa ja kyllähän tämä jossakin välissä helpottaa. Meillä kun muut nukkuneet hyvin, niin pitäähän kuopuksen vähän antaa mun nähdä tätäkin puolta heräilystä. 😀
Kiitos, toivotaan että se sujuu hyvin ja tutti unohtuu muutamassa päivässä.♥

Meillä myös aika sama tilanne 2,5veen kanssa,varmaan pitkälti itseaiheutetusti. Toisaalta meille tämä järjestely on sopinut ihan hyvin, että poika nukkuu alkuyön omassa sängyssä ja siirtyy aamuyöksi meidän väliin..

Vauva nukkuu onneksi omassa sängyssä, muuten olisi jo ahdasta ?

Hyvä, että muillakin tämmöinen tilanne. Ja varmasti tuossa tilanteessa juuri paras, että vauva nukkuu hyvin omassa sängyssä.♥
Mä taas luulen, että jos tämä vauva jatkaa samaa rytmiä kuin vatsassa, meillä valvotaan paljon öisin. Sillä sitten toivoisin, että edes ne pienet pätkät saisi nukkua ilman taaperon lisäherätyksiä. 😀 Katsotaam nyt kuinka meidän käy, kun ensi viikon alusta jätetään tutti pois ja nyt palautan vaan koko ajan sänkyyn takaisin.

Meillä jo vauvoina huonosti nukkuneet ekaluokkalainen ja 4-vuotias pitävät yöelämää vuoron perään yllä. Vauva sen sijaan ainakin tällä hetkellä nukkuu yleensä 10 tunninkin yöunia, joka edellisten painosten valvottaessa läpi yön tuntuu aikasta ihmeelliselle.

Ihanaa että vauva ainakin nukkuu.♥ Varmasti aika hieno juttu parin valvojan jälkeen. 🙂

Meillä herättiin joka yö toista vuotta yleensä aina aamuyöstä. useimmiten nukahti onneksi vielä hetkeksi, vaikka aamuvirkku onkin aina ollut. Aiemmin meillä ei lamppu mennyt päälle ennen kuutta, vaikka ukkeli olis herännyt jo viideltä. Oon ihan varma, et olis aina vaan aikaistanut heräämistä, jos vaan olis antanut vihjettä, että herääminen aiemmin on ok. Työhönpaluun jälkeen on ollut vähän turhaa pitää sitä kuutta rajana vapaapäivinäkään, kun työaamuina kello soittaa ennen kuutta. Joskus nukkuu jopa seiskaan, joskus tulee viereen viiden jälkeen ja nukkuu vieressä vielä hetken tai sit herää höpöttelemään. Mutta tosiaan ehkä 1v3kk iässä rupesi nukkumaan kokonaisia öitä. Syksyn päikyn aloitus ja korvatulehdukset teki öistä katkonaisia. Ja jestas, se heräily tuntuikin raskaalta, kun oli ehtinyt tottua kokonaisiin öihin. UniTutista meillä luovuttiin ennen joulua, kun olin päättänyt että ennen 2-v synttäreitä siitä erotaan. A itse päätti pakata tutit oravavauvoille, kun niitä kuulemma itketti. Eka ilta A:A itketti, mutta sen jälkeen on vaan todennut, että oravavauvoja ei itketä enää. Ja musta tuntuu, et noin kokonaisuudessa meidän yöt on rauhoittuneet sen myötä entisestään, kun ei tyyppi itsekään etsiskele tuttia sängystä pitkin yötä.

Siellä ollaan aamuvirkkuja sitten. 🙂 Meillä onneksi nukutaan seiskaan asti ja jos on mun vieressä niin jopa pidempään.
Korvatulehdukset on kyllä niin ikäviä ja valvottaa kyllä. :/ Ja äkkiä se heräilyjen rankkuus unohtuu kun on tottunut nukkumaan pitkät yöunet.
Ihana, että teillä itse päätetty antaa tutit oravavauvoille. Mäkin olen ehdotellut tämmöistä, mutta poika ei oo ollut ihan samaa mieltä mun kanssa. 😀 Ehkä me keksitään vielä joku juttu, kelle tutit voisi luovuttaa tai sitten nakataan ne vaan yhdessä roskiin.

Tsemppiä ja voimia! Meidän 1v 9kk ikäinen poika nukkui pitkään todella huonosti yöt (pahimmillaan herätti sen 20 kertaa yössä). Yöt helpotti viime helmikuussa, kun poika siirrettiin nukkumaan veljien kanssa samaan huoneeseen. Silti edelleen herättiin vähintään kaksi-kolme kertaa yössä, hyvinä öinä. Välillä oli parempia öitä, välillä poika itkeskeli niin usein että valvoin lopulta itse useita tunteja sohvalla, kun en enää kestänyt nousta peiton alta ylös. Tutti jätettiin kokonaan pois lokakuussa, sekin helpotti öitä.

Muutama viikko sitten otettiin pinnasängystä toinen laita pois ja tässä isojen poikien sängyssä poika on alkanut nukkua entistä paremmin. (Nyt kun sanon näin, alkaako heräämiset taas.. kop kop) Nukahtaminen illalla on tällä hetkellä hankalaa, yöt nukutaan kuitenkin.

En ole poikaa ottanut missään vaiheessa viereen kuin korkeintaan kuuden maissa aamulla, joten hän ei ole siinä tottunut nukkumaan. Tästä pidän tarkasti kiinni, juurikin siitä syystä, ettei yöllä vaan kuuluisi niitä askelia vierestä. Tosin nykyään 5v. herää sitten vähintään kerran yössä. Joten kai se on vaan uskottava, ettei toistaiseksi ole toivoa kokonaisista öistä. On nämä kuitenkin jo helpompia kuin aikaisemmin.

Kiitos.♥
Kääk, kuinka usein siellä on jossain vaiheessa herätty, onneksi asiat nyt toisin ja toivotaan ettei sen ääneen sanominen vaikuta, hih. 🙂 Meillä pojan siirto isojen sänkyyn ja siskon kanssa samaan huoneeseen sujui hyvin. Vielä kun nämä heräilyt jäisi pois.
Hyvä kuulla, että tutin jättäminen pois helpotti siellä unia, toivon mukaan meilläkin olisis näin. Vaikka onneksi se onkin käytössä vain nukahtamiseen.

Meillä voi olla sama tilanne ellen tee asialle nyt jotain. Tyttö (1v 2 kk) herää useamman kerran yössä tutin kun tiputtaa ja muutenkin jostain syystä. Monesti lasken pinnikseen alas nukkumaan, mutta jotta pääsisin ite nopeaa uneen niin otan viereen. Ja teen niin aika usein. Nyt varmaan kanttisi sinnitellä jotta siitä ei tulisi ongelmaa :S

Se voi olla, aika nopeaan lapset oppivat nukkumaan vieressä ja sitten hakeutumaan siihen. 🙂
Itse en hötkyilisi tämän kanssa näin, ellei toinen pieni olisi tulossa, sillä onhan se ihanaa nukkua pieni siinä vieressä. Meillä kun muut lapsista ei vieressä ole nukkuneet.

Meillä 2 v 7kk Taapero nukkuu omassa huoneessa omassa sängyssään 9kk -> ja aamu yöllä hipsiä viereen en oo jaksanut palauttaa ehkä pitäs opetella tuosta tavasta eroon. Tutti meillä jäi 2 v yölläkin pois 1 v päivällä 🙂

Kiva kun muillakin on näitä viereen hipsiöitä.♥
Meilläkin muut tutit jääneet helposti ja ajoissa pois, mutta tässä olen ollut liian laiska. 🙂

Meillä kanssa ois tutista vieroitus edessä 2v 2kk pojalta, mutta samat syyt täällä, piti vieroittaa jo joulukuun alussa, mutta alkuraskautta+pahoinvointi+väsymys. Muuten on kyllä nyt nukuttu hyvin, pelottaa vain miten nukutaan ilman tuttia, poika oli aiemmin niiiin huono nukkumaan ? ja se vieroitus, temperamenttia löytyy..? Toisen lapsen la on heinäkuussa, joten ennen sitä olisi tutti otettava pois..mielellään vielä hyvissä ajoin..

Alkuraskauden aikana ei kyllä tee mieli aloittaa mitään vieroitus juttuja. 😀 Sen verran kaamea olo oli täälläkin, ettei kyllä käynyt edes mielessä. Toivon, että meillä saadaan tuo sujumaan mahdollisimman simppelisti, vaikka toki varaudun siihen, että se ei ehkä suju niin hyvin kuin päivätutin jättö. 😀
Paljon tsemppiä sinne ja toivotaan että pääsette tutista helpolla eroon ja onnea odotukseen.♥

Kaikki kolme lasta opetettiin 8-10kk iässä omaan huoneeseen, omissa sängyissään ovat nukkuneet syntymästään asti.
Eka ilta oli mielenosoitusitkua/karjumista ja pari kertaa piti käydä sanomassa että on aika nukkua.
Myöhemmällä iällä yrittivät pariin kertaan jokainen hipsiä meidän viereen, mutta samontein palautin omaan sänkyynsä etteivät vaan opi viereen.
Viikonloppuna aamuisin saavat kyllä tulla makoilemaan ennenkuin noustaan aamupalalle koko perhe.

Meillä nuo muut nukkuneen vauvanakin omissa sängyissä, kun alkoivat niin pienestä nukkua kokonaisia öitä. Mutta taapero on ollut alusta asti erilainen ja nukkuikin elämästään monta kuukautta meidän vieressä. Nopsaan tottui kyllä omaan sänkyyn. Uskon siis, että tästä vielä selvitään, kunhan jaksaa vain joka yö palauttaa sinne sänkyyn takaisin. 🙂

Meidän 1v9kk juoksee sillon tällöin yöllä meidän makkariin, mutta sitkeesti ollaan vaan kannettu takas omaan sänkyyn. Joskus kieltämättä houkuttas ottaa lapsi siihen viekkuun, mutta just se miten äkkiä siihen sit tottuis. On varmasti rankkaa sit vielä yksin hoitaa yöt! Jospa se siitä ennen toukokuuta <3

Juu kannattaa vaan sitkeästi viedä takaisin. 🙂 Olisimpa itsekin silloin vain jaksanut, mutta kun se viereen ottaminen tuntui silloin niin helpolta ratkaisulta.
Kyllähän se alkaa tässä tuntua, kun päivien lisäksi hoidan vielä nuo yö nousemiset yms, mutta nyt jos saisin vain sitkeästi kiikutettua pojan sänkyynsä, niin jospa se tästä. 😀

Meidän 2v3kk alkoi nukkumaan kokonaisia öitä joskus 1v8kk tienoilla. Mutta on toki edelleen välillä niitä öitä, kun herää vaikka pissalle. Ja esim nyt kun oli kipeenä, niin heräili toki sen miljoona kertaa. No, parempaa kohti onneksi taas, kun on terveempi jo 🙂

Kipeänä heräillään kyllä tiuhaan, mutta onneksi siellä ollaan nyt paranemaan päin.♥ Meillä taaperolla nokka vuotaa ja yhtenä päivänä oli kuumettakin.

Meillä on samanikäinen kuopus kuin teidän taapero, ja painimme aivan samanlaisen ongelman kanssa (tai minä painin, mies ei edes herää yöllä).

Minä nukahdan huonosti, olen huono nukkumaan ja herään heti, jos lapsi tulee edes seisomaan meidän sängyn viereen. Tähän kun lisätään joka yö 1-3 krt heräävä ekaluokkalainen, ja melkein joka yö vähintään kerran heräävä taapero, niin soppa on valmis. Onneksi edes keskimmäisellä on yhtä hyvät unenlahjat kuin isällään!

Silmäpussit roikkuu polvissa ja väsymys on melkoinen. Välillä ei oikein tiedä, miten olisi ja mitä tekisi, kun väsyttää niin kovasti. Ja omaatuntoa soimaa, kun ei jaksa puuhailla lasten kanssa niin paljoa kuin haluaisi.

Vastaus kysymykseesi: meillä ei vielä ekaluokkalainenkaan nuku täysiä öitä. Huoh.

Voi eih, tsemppiä sinne paljon.♥ Ei ole helppoa kun tuohon päälle heräilee vielä toinenkin lapsi.
Meillä onneksi muut nukkuu paitsi taapero. Ja itse tietty heräilen jossakin välissä aina joskus vessaan.
Ei muuten meilläkään mies ole tietoinen pojan heräilyistä..tosin hän nyt muutenkin kotona vaan muutaman päivän viikossa.

Kiitos, ja tsemppiä myös sinne! ❤

Taapero herää öisin ja lyhytnäköisesti teen homman itselleni helpoksi, kun nappaan taaperon viereen. Hetkellisesti olisi raskaampaa, jos opettaisi taaperon nukkumaan omassa sängyssään, mutta uskon, että pitkässä juoksussa se olisi itselle helpompi. Ehkä. Isommat onneksi nukkuvat omassa sängyssään, mutta tosiaan tämä esikoinen käy öisin herättämässä minut, kun yöllä tulee vessahätä. Ei uskalla mennä vessaan yöllä yksin, mutta kuitenkin uskaltaa kävellä meidän huoneeseen, jonne on lasten nukkumishuoneesta pidempi matka kuin vessaan.

Olenkin todennut, ettei näitä univelkoja saa koskaan kiinni. En enää edes haaveile täysistä yöunista, ja kauhulla odotan kesällä koittavaa töihinpaluuta. Että miten ihmeessä sitä silloin jaksaa.

Kiitos.♥
Onhan se ihanaa napata toinen siihen kainaloon. Jos meille ei olisi pientä tulossa, niin varmasti en tämän asian suhteen pitäisi kiirettä. Mutta nyt täytyy toimia, sillä pian mulla on öisin kaksi kainalossa. 😀
Auttaisko jos jättäis vessaan valon yms, jotta uskaltaisi mennä helpommin sinne? Tai olette varmasti jo koittaneetkin sitä. Meillä kun lapset ei heräile koskaan öisin vessaan, niin en oikein osaa antaa mitään vinkkejäkään.
Toivotaan että tilanne edes helpottaisi kesään mennessä, jotta saisit hieman paremmin nukuttua ja jaksaisit uuden arjen. 🙂

2v9kk herää 1-x kertaa yössä parhaimmillaan 9+3 tuntia nuo unipätkät. Riippuu päivän ohjelmasta, on herkempi tapaus.

Tsemppiä sinne heräilyjen kanssa.♥
Meilläkin heräillään herkemmin jos ilta ollut kovin villi. Siihen onneksi meillä auttanut, että koitetaan rauhoittaa ne tarpeeksi ajoissa. 🙂

Heräilevän lapsen myötä sitä kyllä arvostaa hyviä yöunia todella paljon ja harvoin tulee lähdettyä viettämään iltaa minnekään. 😀
Tsemppiä sinnekin heräilyihin. Niin nämä lapset kaikki on erilaisia nukkujia. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X