äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä on tullut tässä vuosien saatossa lapsille vaikka minkälaisia ikäeroja. Minulta toivottiinkin postausta siitä, että keillä on lähimmät sisarussuhteet keskenään? On kiva itsekin pohtia sitä, millaisia sisarusten suhteet toisiinsa ovatkaan. Kaikkien suhteita keskenään en tässä kuitenkaan erikseen erittele, sillä muuten postaus venyisi järkyn pitkäksi.

Aloitetaan vaikka esikoisen ja kuopuksen sisarussuhteesta toisiinsa. Heillä ikäeroa on kymmenen vuotta ja vaikkei yhteisiä leikkejä olekaan, on heidän suhteensa todella ainutlaatuinen. Esikoisemme on todella huolehtivainen ja aina auttamassa pikkuveljeään. Hän nappaa pojan usein reppariin tai hartioille istumaan, hassuttelee hänen kanssaan ja menee piiloleikkejä. Taapero nauttii näistä hetkistä sydämensä kyllyydestä ja todella pitää isosiskostaan paljon.

Esikoinen ihan oma aloiteisesti tykkää keksiä pientä puuhastelua pikkuveljensä kanssa. Eräs päivä hän teki vohveleita ja otti pikkuveljensä mukaan puuhiin. Opetti milloin pitää sekoittaa ja kertoi mitä tehdään seuraavaksi. Esikoistamme ei myöskään haittaa, jos hän on yksin huoneessaan ja taapero päättää mennä sinne. Heidän suhdettaan toisiinsa on ihana seurata. Kuinka he viihtyvät hyvin keskenään, vaikka ikäero heillä onkin todella suuri. Ehkä se johtuu siitä, kun molemmat ovat horoskoopiltaan leijonia, hih.

He ovat aina olleet todella läheisiä..luultu jopa kaksosiksi

Ehdottomasti läheisimmät sisarussuhteet on meidän 2009 syntyneellä tyttärellä ja 2010 syntyneellä pojalla. Tarkalleen heillä on ikäeroa 1v8kk. Aluksi pieni ikäero vähän hirvitti, mutta lapset ovat olleet alusta asti luonteiltaan aika samanlaiset ja heillä on synkannyt hyvin. He ovat olleet erottamaton parivaljakko ja ovat sitä vieläkin. Heidän leikit osuu yhteen ja kumpikaan ei määräile toista.

Heidän välillään on jotakin, mitä ei perheemme muilla lapsilla ole keskenään. Ihan kuin he jo tietäisivät mitä toinen ajattelee, vaikkei toinen sano sitä edes ääneen. He nauraa käkättävät iltaisin jomman kumman sängyssä toistensa jutuille. Ihan pienenä he istuivat ihan kaikkialla kylki kyljessä, välillä vieläkin.

Tyttömme ei ole mitenkään pitkä ja poikamme puolestaan on. He ovatkin melkein samanpituisia ja tästä syystä heitä on pariin otteeseen luultu jopa kaksosiksi. Heidän keskenäisiä juttuja on todella kiva seurata ja myöhemmin olen ollut todella onnellinen, että juuri heistä tuli toisilleen noin läheiset. Molemmat kun ovat niitä perheemme hiljaisimpia tapauksia, ainakin kun olemme muualla kuin kotona.

Ne hankalimmat sisarussuhteet

Näistä erilaisista ikäeroista ja lasten luonteistakin on ilmennyt pari paria, joilla tällä hetkellä ei oikein kemiat tunnu natsaavan yhteen. Tai se johtuu lähinnä nyt heidän iästä, että jokainen juttu menee pelkäksi kinaamiseksi. Toki niitä onnistuneitakin hetkiä on paljon, mutta tällä hetkellä olen usein erotuomarina juuri näille ”pareille”.

Esikoistyttömme 12v ja ensimmäinen poikamme 7v tuntuvat olevan nyt ihan kaikessa napit vastakkain. On hetkiä kun kaikki menee ihan putkeen, mutta muuten he ovat vain ärsyttäneet toisiaan. Melkein jokaiseen aamuun kuuluu väittelyä johon minun on sitten lopulta vain puututtava. Muuten se väittely ei varmaankaan loppuisi koskaan.

Toinen hankala vaihe on tällä hetkellä meidän nelivuotiaalla tytöllä ja parivuotiaalla pojalla. Isomman mielestä pikkuveli pilaa vain ihan kaikki leikit, eikä hän tahtoisi veljeä ollenkaan mukaan leikkeihinsä. He saavat taistelun aikaan aiheesta kuin aiheesta, eikä omatahtoinen taapero ole todellakaan mikään luovuttaja. Heidänkin välissä olen erotuomarina vähän väliä.

Toki he kyllä leikkivät yhdessäkin välillä ihan sujuvasti, mutta aika pieniä hetkiä kuitenkin. Parivuotiaamme ei vain tahdo olla samaa mieltä leikkien kulusta nelivuotiaamme kanssa, jolla on aina leikeissään todella tarkat visiot miten se kulkee. Mutta katsotaan kun molemmat tuosta kasvavat, että millaiseksi heidän suhteensa vielä muuttuu ja miten siihen vaikuttaa vauvan syntyminen.

Millaisia sisarussuhteita teidän lapsilla on?

Kommentit (6)

Halusin vaan tähän mainita omista sisarussuhteistani. Ihtellä ei oo vielä lapsia eikä vielä muutamaan vuoteen todennäköisesti tuu olemaankaan, mutta jonain päivänä. Omista sisarussuhteista se, että mulla on 6v5kk vanhempi sisko, jonka kanssa ollaan ensimmäisen kerran ilman mielipahoja tultu toimeen vasta mun ollessa lukiossa. Siskon lisäksi on kaks veljeä, joista toinen 3,5v vanhempi ja toinen 1v5kk nuorempi. Pikkuveljen kanssa on tultu aina todella hyvin toimeen. Hänen kanssaa ei oo pahasti kinattu ja on paljon leikitty yhesä. Äidin suusta oon joskus kuullut että minun ja nuorimman ikäero on ollu paras, koska ollaan aina tultu toimeen. Mua luullaan nykyään mun pikkuveljen pikkusiskoksi 😀

Meillä kaikki kolme leikkivät keskenään todella paljon. En oikein osaa sanoa, kenen kanssa kellokin on läheisin sisaruussuhde.

Minusta on ihana, kuinka Maalistyttö (vanhin) ottaa aamuisin tepastelevan taaperoisen viereensä pötköttelemään tai avustaa tätä ulkovaatteiden pukemisessa pyytämättä. Ehkä vanhin ärsyyntyy pienimmän tavasta leikkiä eniten, eskarilainen kun on juuri nyt niin kovin herkkä heränneen itsenäisyytensä kanssa.

Maalistyttö ja Kesäheinä (keskimmäinen) leikkivät ja touhuilevat tosi paljon keskenään. Iltaisin he haluavat mennä yhdessä jommankumman huoneeseen ja nukkua siellä. Jos lupaa ei heru, homma tehdään salaa tai viimeistään yön aikana jompikumpi on kömpinyt toisen viereen tai tehnyt oman petin lattialle. Ovatpa nuo joskus löytyneet olkkaristakin nukkumasta itse tekemältään siskonpediltä 😀

Samoja vinkeitä on myös Kesäheinällä ja Lumihiutaleella. Varsinkin yhteisinä vapaapäivinään näiden kahden leikkiä on ilo seurailla.

Paitsi leikkivät, kaikki näistä myös riitelevät jonkin verran keskenään. En osaakaan sanoa, mikä näistä sisarussuhteista on haastavin. Mutta juuri tällä hetkellä haastavinta on ehkä ylipäätään juuri tuo mainitsemani eskarilaisen herkkyys, joka saa välillä uskomattomat mittasuhteet.

Niin ihanat on siellä sisarusten välit.♥
Meilläkin taapero välillä kömpi siskonsa viereen, mutta kävin siirtämässä takaisin omaan sänkyyn nukkumaan. Syynä se, että isosiskolla on parvisänky (madallettu kylläkin), ettei vain yöllä tipahda sieltä alas. 🙂

Olipa kiva postaus. ?

Meillä tytöillä on ikäeroa 7 vuotta. He ovat aina tulleet hyvin juttuun. Isosisko on hyvin huolehtivainen ja pikkusisko ihailee isosiskoaan. Tytöt tykkäävät hassutella keskenään. He leikkivät jonkin verran yhdessä, vaikka ikäeron vuoksi pitävätkin erilaisista leikeistä. He ovat myös aina olleet erilaisia leikkijöitä, toinen omaa hyvän mielikuvituksen ja keksii monenlaisia leikkejä, joissa viihtyy itsekseenkin pitkiäkin aikoja, toinen taas vaatii huomattavasti enemmän ohjattua leikkiä. Silti esim. kotileikit onnistuvat yhdessä. Nykyään he ovat alkaneet keksiä yhteisiä tanssiesityksiä meille vanhemmille. He ovat pääsääntöisesti kuin paita ja peppu, mutta toisinaan pikkusisko villiintyy ja härnää isompaa, joskus taas toisinpäin. Olen hurjan iloinen että tytöt ovat aina tulleet hyvin toimeen, tämä kun ei ole itsestään selvyys kun eivät asu samassa kodissa. Sisarusrakkautta on ihana katsoa.

Kiitos.♥
Ihana, että siellä sisaruksilla noin upea suhde keskenään.♥
Meilläkin kaksi vanhinta tekee meille kaikenlaisia tanssiesityksiä, niitä on kiva katsella. 🙂

Ihana juttu, kun kerroit omista sisarussuhteistasi. 🙂 Tämmöisiä on aina kiva lukea.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X