äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskausviikko 25+0 täyttyi tänään ja näin 26 viikko pyörähti käyntiin. Päiviä laskettuun on jäljellä enää 105!! Siis ajatella, että lopulta päiviä on jäljellä enää hirmuisen vähän, kohta ollaan jo alle sadan päivän! Tällä viikolla eräs päivä minulle iski tunne, että eihän mulla ole vauvalle vielä mitään, sillä melkein kaikkihan laitettiin eteenpäin kuopuksen jälkeen. Joten nyt jos koskaan olisi hyvä hetki alkaa ostelemaan pikkuhiljaa, ettei tarvitse sitten panikoida äitiysloman alussa, kun on kiire hommata kaikki.

Tiistaina kaivoin esiin äitiyspakkauksen laatikon, jonne olen jemmannut lasten vaatteita. Ne tärkeimmät on heidän muistojen laatikoissa, mutta sitten on vielä laatikollinen vaatetta, joita en oo laittanut eteenpäin. Siinä laatikkoa tonkiessani huomasin, etteihän mulla oikeasti edes ole mitään.

Pienien vaatteiden läpi käymistä ja vauvan liikkeiden tarkkailua

Vaikka meidän perheessä on tyttöjä enemmän, tuntui laatikosta silti pursuilevan kaikkea poikamaista. Lisäksi siellä oli vaatetta, joka ei vain enää istu siihen tyyliin, johon haluan vauvani pukea, mutten tahdo niistä luopuakaan. Tuon ison laatikon sisältä ei paljoa vaatetta löytynyt, joita aion tytöllemme pukea, vaikka otin pari vaatetta sillä ajatuksella, että ehkä näitä voisin käyttää. Toisaalta nyt minulla on hyvä syy katsella ihanuuksia niin kirppareilta kuin ostaa joitakin uutena.

Niitä pieniä vaatteita viikatessa takaisin laatikkoon koin valtavan tunneryöpyn. Mitkä muistojen määrät sieltä pursusivatkin mieleeni.  Kuinka yhtä vaatekappaletta käsissä pitäen muistin paloja niistä hetkistä, kun ne ovat olleet jonkun lapseni päällä. Kuinka onnekas olenkaan, kun olen saanut näin monta lasta. Tällä viikolla olen muutenkin vuodattanut kyyneleitä tilanteessa jos toisessakin. Pikkuisen herkillä ollaan, hih.

Olen myös parina päivänä laittanut merkille, ettei Sumu ole liikkunut vatsassa niin paljon kuin ennen. Todellisuudessa hänelle alkaa nyt kehittyä tietty unirytmi ja hän onkin enemmän ilta ja yökukkuja, kuin liikkuisi päivällä. Mutta eiköhän tämä äiti siitäkin jo kehittänyt vaikka ja minkälaista huolta. Ihana ystäväni Selina päätti lähettää minulle dopplerin, jotta saan välillä kuunnella vauvaa kotonakin ja helpottaa sillä murehtimista. Mitään liikelaskentaa en nyt vielä tee, sillä en tunne kaikkia liikkeitä vielä kuitenkaan, sen verran vatsassa on kuitenkin tilaa pyöriä.

Sumu liikkuu kuopuksemme Sisun tavoin yhtä paljon yöllä. Nytkin kello löy jo yli puoltayötä ja vatsassa tuntuu olevan bileet käynnissä. Tätä on siis luvassa sitten Sumun synnyttyäkin. Minä kun saan unta nykyisin siinä yhden ja kahden välillä yöllä ja aamulla kellon soidessa, en millään meinaa saada itseäni ylös. Mutta tämä taas valmistaa minua valvomiseen Sumun synnyttyä.

Mites muilla odottajilla? Joko ollaan kaiveltu laatikoista/ostettu pieniä vaatteita?

Kommentit (10)

Heippa!Ootko tehnyt postausta näistä Muistojen laatikoista joita olet tehnyt lapsillesi?Niistä olis kiva lukea.:-) Samoin olis kiva lukea oletko ehtinyt tehdä lapsista valokuva-albumeita ja minkälaisia?Itsellä kuvat vaan lojuu koneella ja odottaa sitä sitku-päivää.:-D Ihanaa odotusta sinulle!!<3

Pienet vaatteet on kyllä hurjan suloisia♥ Ehkä vähän liiankin, sillä me miehen kanssa ollaan taidettu vähän innostua ja tällä määrällä vaatettaisi toisenkin vauvan 😀

Ne on.♥
Hih ihanat te, mutta onhan niitä niin ihana ostella ja pukea pienen päälle.♥

Kertyy kyllä tosi nopeesti sulla noi viikot näin sivusta seuraten. 😀 Tosin niin ne omatkin, paitsi nyt kun odottaa joka päivä, että päästäis vielä pidemmälle, niin on vauhti hidastunut. Laatikot on pengottu ja melkein kaikki odottaa jo valmiina vauvaa. Täällä myös yökukkuja masussa. Niin jännää tää aika!

Ne kyllä menee ja siellä myös.♥
Loppua kohdin saattaa käydä noin että aika hidastuu, kun odottaa niin kovasti vauvan syntymää.
Ihanaa, että siellä alkaa olla kaikki valmiina. Täällä ei vielä oikein mitään, mutta hiljalleen niitä alkaa kertyä ja vauvatavarat ilmaantua.
Sielläkin. 😀 Ihme yökukkujia nämä meidän pienet.♥
Tämä on kyllä niin ihanan jännää aikaa!

Viime viikolla kävin läpi vaatevarastot ja vielä olisi ostettavaa. Lähinnä 62 koossa pitäisi hommata kaikenlaista vaatetta. Meidän vauva on ihan samanlainen! Eli illalla alkaa liikkua ja läpi yön potkii. Meidän toinen lapsi oli ihan samanlainen mahassa ja sitten syntyessään myös. Eli sitä odotellessa.. 😀

Ihanaa, kun sielläkin päästään ostamaan pieniä vaatteita.♥ Meillä puuttuu joka koossa. 😀
Teillä sitten ihan samalla tavalla kuin meilläkin. Edellinen mylläsi vatsassa aina iltaisin ja kukuin yöt. Niin tehtiin sitten hänen synnyttyäkin. Nyt osaa jo odottaa mitä on tulossa. Meillä kun muut taas eivät ole vatsassa myllänneet näihin aikoihin ja ovatkin nukkuneet öitänsä hyvin. 🙂

Voi tuo on mun mielestä aika ihana vaihe raskaudessa, kun saa ruveta ostelemaan niitä minisiä vaatteita! kuinka ne voikaan olla sopivia jollekin?!
meillä on kaikilla lapsilla ollut vatsassa tuo sama tyyli, että sitten kun sitä itse voisi nukkua niin masussa on hullut bileet käynnissä ja eihän sitä sitten itsekään malta nukkua:) Aamulla sitten ihan silmät ristissä kun piti nousta!

Ihan uskomattoman nopeasti menee nuo sun raskausviikot!!

Niinpä, olen malttanut mieleni tähän asti ostelun suhteen, mutta nyt on pakko alkaa haaliin vaatetta, sillä mulla ei oikeasti oo oikein mitään. Aika ihanaa päästä ostamaan vaatetta pienelle tytölle ja ne on tosiaan niin pieniä.♥
Joo ei siinä malta nukkua kun toinen myllää vatsassa. Aaamulla on kyllä tuskaa päästä ylös. 😀
Sanos muuta, ihan hirveetä kyytiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X