äiti ja melukylän lapset - Banneri

Paljon sitä kerkiää kuulkaa asiat muuttumaan kahden odotuksen välissä. Tästä odotuksesta mainitsin heti plussan saatuani seuraavana päivänä neuvolassa, kun pojallamme oli kaksivuotis käynti. Siellä oltiin asiasta aivan innoissaan ja päätimme siinä samalla varailla minulle ajan myös ensimmäiseen neuvolaan.

Sain ajanvarauskortin ja oletin sen jäävän siihen, kunnes kuulin, ettei neuvolassamme ole enää käytössä paperista neuvolakorttia, vaan tilalla on sähköinen neuvolakortti. Annoin sähköpostiosoitteeni ja minulle tuli sinne tarvittavat tiedot ja sain ohjeita kirjautumista varten. Kotona sitten loin itselleni tunnuksen ja sain ihka ensimmäisen sähköisen neuvolakortin.

Sitä selaillessa ja tietoja sinne naputellessa minua jopa harmitti. Miksi tämä tuli paperisen tilalle? Itse kun tykkään juuri siitä, että voin ottaa kortin käteeni ja levittää sen koko komeudessaan pöydälle ja katsella siitä teitoja ja välillä verrata edellisiin odotuksiin. Nyt minulla ei olisi sitä ja kaikki tiedot kirjataan neuvolassa suoraan koneelle ja minä näen ne kun kirjaudun kotona sitten niille ipana äitiys-sivuille ja kurkkaan mitä sinne nyt kirjattiinkaan.

Sähköisessä toki hyviäkin puolia

Itse olen tietysti niin tottunut siihen paperiseen, että tämä on vain uusi juttu. Olisin niin halunnut laittaa Sumun vauvalaatikkoon sitten jemmaan vanhan neuvolakortin, niin kuin muidenkin lasten kohdalla olen tehnyt. Varsinkin tytöt varmasti tykkäävät omien odotusten aikaan seurata kuinka äidillä kaikki meni häntä odottaessa. Tämä sähköinen ei tosiaan ole käytössä vielä kaikissa neuvoloissa, joten osalla on se vanha ihana paperinen versio. Ja oon kateellinen.

Toki tässä on paljon niitä hyviäkin puolia. Minun ei tarvitse muistaa neuvolaan tai myöhemmin synnyttämään lähtiessä ottaa korttia mukaan. Kaikki mahdolliset täytettävät kaavakkeet löytyvät sieltä. Täytän sinne itse yhteystietoni ja voin pitää halutessani myös päiväkirjaa. En kuitenkaan ole sinne mitään kirjoitellut, sillä (yllätys) tykkään ennemmin kirjoittaa ne vihkoon käsin ja laittaa sen sitten myös sinne laatikkoon. Lisäksi minulla on kyllä ne kaikki kaavakkeetkin vielä täyttämättä, mutta onhan tässä vielä aikaa.

Kuten postauksesta pystyy päättelemään, olisin itse kyllä vielä sen paperisen version kannalla, mutta kai se on vain sitä mihin tottuu. Kun semmoinen on ollut jo viidessä odotuksessa, tuntuu oudolta kun yhtäkkiä sellaista ei olekaan.

Nyt kiinnostaisikin kuulla, kuinka monella on sähköinen ja kuinka monella se paperinen neuvolakortti? Ja te keillä sähköinen niin mitä olette siitä mieltä?

Kommentit (31)

Sähköiset järjestelmät yleistyy, ja digitalisaatio on jo käynnissä, ja tulevaisuudessa se vahvistaa asemaansa entisestään, halusi joku sitä tai ei.

Moikka Terhi.
Mullakin on tuo sähköinen äitiyskortti ja paperisen olisin itsekin halunnut (kun se ekassa raskaudessakin tuoksui niin hyvälle että välillä vieläkin sitä nuuhkin 😀 ) mutta ne tiedot saa kyllä tulostettua itselleen sieltä palvelusta. Ite tulostin sieltä semmoisen taiteltavan version rahapussiin jos joskus vaikka jotain sattuu niin on siinä sitten tietoja heti saatavilla.
Itsellä la 21.4. 🙂

Moikka,
hei ihan mahtavaa tietää, että sieltä saa sellaisenkin version ulos. En tullut edes ajatelleeksi, että sellaisenkin mahdollisuuden sieltä voi löytää. Kiitos tästä vinkistä. 🙂
Paljon onnea sinne odotukseen.♥

Hoitajana (ei neuvolassa) ymmärrän, että sähköisessä muodossa vauvan ja lapsen tiedot ovat heti saatavilla esim. päivystyksessä, jos neuvolakorttia ei olekaan mukana. Helpottaa hoitohenkilökunnan työtä ja ennen kaikkea vauvan/lapsen hoitoa kun esim. allergiat ja lääkitykset saa heti selville.

En silti voi väittää etteikö omien lapsien neuvolakortteja ole ihana jättää muistoksi lapsille, mutta onhan siinä paljon turhaa työtä kirjoittaa samat asiat sähköisesti ja paperille.

Näin minäkin ajattelin, että varmasti helpottaa juuri neuvolassa työskentelyä, kun kaikkea ei tarvitse kirjata ylös ja lisäksi vanhempien ei tarvitse kantaa niitä mukana. Eikä unohduskaan ei haittaa. 🙂
Mutta silti on niissä paperisissa vaan sitä jotakin. 🙂

Mä olen sua ihan pari viikkoa odotuksessa jäljessä ja mulla on (onneksi) paperinen kortti. Menossa on eka raskaus ja äitini toi mulle juuri oman korttinsa siltä ajalta, kun odotti minua. Niitä oli kyllä aivan ihana vertailla siinä rinnakkain! P.S. On ollut tosi kiva lukea sun blogia, ku meet just pari viikkoa edellä 🙂

Sinä onnekas kun sait tuon paperisen. Ja vähänkö ihanaa, että sait äitisi kortin myös. Noin mäkin olen ajatellut, että varsinkin omia tyttöjä sitten vanhempana kiinnostaisi vertailla omia kortteja mun kortteihin. 🙂
Kiva että olet viihtynyt tekstieni parissa ja onnea sinne kovasti odotukseen.♥

Mulla oli molemmat käytössä kun se sähköinen ei toiminutkaan heti, oli vielä niin uus juttu. Olen kans tykännyt vertailla näitä kortteja keskenään 🙂

Onneksi sait siis molemmat. 🙂
Mä niin tahdon sen paperisen vielä jostakin. 😀

Voi harmi,mulla oli kans molemmat käytössä mutta en arvannut että se paperinen häviää kokonaan.:-( todellakin tekisin itse samoin,että kopioisin vihkoon muistoksi kaikki tiedot..siinäpä jollekin liikeidea kehittää myyntiin itse tuunailtavia ”neuvolakortteja”.minä lupaan ostaa täällä vauvakuumeessani heti yhden!!:-D 😀

Olisimpa saanut lisäksi sen paperisenkin. Olit onnekas kun sait molemmat. 🙂
Totta, tossa vois olla ideaa. 😀 Mäkin hommaisin sellaisen heti..mutta nyt aattelin kysellä, josko neuvolassa olisi vielä jäljellä niitä paperisia tai sitten kyhäillä vain sellaisen itse. 😀

Ohhoh, just eilen kävin ekalla äitiysneuvolakäynnillä ja sain onneksi vielä paperisen kortin. Onneksi asutaan tuppukylässä? Itse en tykkää yhtään, että kaikki menee sähköiseksi?

Mäkin asun todella pienellä paikkakunnalla, ja en olisi uskonut, että tänne tämä löytää ekana tietään. :/ Musta se paperinen oli niin kiva versio ja kuuluu odotukseen. En siis itsekään innostu siitä, että kaikki menossa tähän sähköiseen muotoon.
Onnea odotukseen.♥

Onpa tympeä, kun tuokin tehdään sähköiseksi. Ymmärrän toki sen toisen puolen, terveydenhoitajille helpompi täyttää vain koneelle ja näkyy myös sairaaloissa valmiina, jos tarvii käydä ennen synnytystä ja sitte lopen synnytyksessä on valmiina siellä..
Mutta itse kans tykkään, kun on jäänyt itselle konkreettinen muisto raskausajasta ja voin vertailla eri raskauksia neuvolakorttien perusteella. Ymmärrän siis harmituksesi!
En ollut kuullutkaan tällaisesta muutoksesta…

Varmasti tämä tosiaan helpottaa neuvolassa työskentelyä kun tiedot pitää kirjata vain koneelle, eikä sen lisäksi vielä äitiyskorttiin. Ja toki ei tarvitse itse muistaa ottaa mukaan, joka on tavallaan kiva. Mutta kyllä heti puuttui jotakin tästä odotuksesta, kun ei ole sitä korttia. Ja just toi, että pystyi levittämään kortit pöydälle ja vertaamaan kuinka ollut mikäkin ja missäkin odotuksessa.

Mulla oli tuosta esikoisesta molemmat käytössä 🙂 kyllä meillä tykättiin katsella paperista:)

Olispa meilläkin ollut vielä molemmat. :/ On se paperinen niin vaan paljon kivempi. 🙂

Mä taas odotin että meidän neuvola olisi siirtynyt tähän sähköiseen mutta ei ole ainakaan vielä. Tänne tulee muutenkin myöhässä kaikki ?

Ai siellä näin päin. 😀 Me asutaan pienellä paikkakunnalla jonne yleensä kaikki rantautuu jälkijunassa, joten ihmettelinkin, että tämmöinen on jo täällä käytössä. 😀

Höh, miksi kaiken pitää olla nykyään sähköistä. Itsekin olen sen paperisen version kannalla. Voiko sitä sähköistä tulostaa? Jos siitä kokoisi itse jonkinlaisen paperiversion, jonka voi aikanaan laittaa muistojenlaatikkoon talteen?

No niinpä, kyllä pisti harmittaan kun en saanutkaan enää sitä paperista. :/
En itseasiassa tiedä, mutta oon ajatellut kysellä jos neuvolassa sattuisi olemaan noita paperisia vielä, jotta voisin itse täyttää kotona tai sitten vaan koitan saada noi tiedot jotenkin paprulle ja laitettua siten säilöön. 🙂

Ohoh! Olipa ylläri,ei niin mieluinen jos vielä saan kortin ? Vaikka varmasti hyvääkin siinä on.. Mitä muuten laitat vauvan\lapsen vauvalaatikkoon jos saa udella? ?

Olis se perinteinen paperinen versio ollut vielä kiva saada. Saa nähdä kuinka nopeasti tämä tulee joka neuvolassa käyttöön.
Mulla on siellä vähän kaikenlaista. 😀 On mm:ssa kotiintulovaatteet + muutama muu vaate, vauvakirjat, odotusajan kortti ja päiväkirja, synnytyskertomukset, valokuvia, ensitutit, soittorasia, joulukuusen pallo, muutama piirustus, myöhemmin lapsen neuvolakortti, koulukuvia ja vaikka mitä. Jokaisen laatikot kuitenkin pieniä, sillä mitään isoja määriä ei pysty säilötä. 🙂

Meillä käytössä sekä että. Paperisen kannalla oon itekki ja harmi kyllä jos joskus muuttuu kokonaan sähköseksi. Oon sinne nettiin täytelly ne mitä synnäriä varten pitääkin, mutta en kyllä tule sinne enää kirjautumaan näin muuten. 😀 jotkut asiat vaan vois pitää vanhanaikaisena!

Olispa meilläkin edes molemmat, mutta valitettavasti on vaan pelkästään tämä sähköinen. :/ Mulla puuttuu vielä kaikki tiedot synnäriä varten ja yhtään kyselyä en oo täyttänyt. Sain ohjeeksi, että kaikki pitäis olla täytettynä ennen viimeisiä viikkoja, joten vielä on aikaa.
Oon samaa mieltä, jotkut asiat vois vaan olla niin kuin ennen. 🙂

Oh, en ollut tälläsestä kuullutkaan! Meidän nuorin on 2,5kk, mulla raskausaikana tosiaan ihan tavallinen paperinen versio oli.

Tää oli mullekin aivan uus juttu. 🙂 Ootin niin, että saan taas sen paperisen version..petyin kun olikin tämmönen.

Apua, tulipa tämä yllätyksenä vaikka hetken asiaa mietittyäni eipä sitten enää ihmetytäkään, lähinnä pettynyt fiilis. 🙁 Millonhan lasten neuvolakortit jäävät pois 😀

Joo ennemmin se paperinen, vaikka uhkaavasti näyttää siltä, että kohta kaikki on sähköisessä muodossa. :/
Toivottavasti lasten kortit ei ainakaan hetkeen oo jäämässä pois.

No ohhoh. Meillä on käytössä ihan paperinen ja sähköinen. Hups en itse asiassa vieläkään ole tuonne kirjautunut,vaikka kuukausi sitten sain jo tunnukset. Paperinen on kyllä mukava, kun siitä jää muisto. Toki sähköinen on helppo ja ei sinänsä yllätä, kun kaikkihan nykyään tehdään verkossa.

Joo olis kivempi jos tuon sähköisen rinnalla olisi myös se paperinen. Jotenkin tuota sähköistä ei muista edes täytellä..pitäis kyllä hiljalleen jo aloittaa. Toki se on kätevä, kun ei tarvitse muistaa ottaa mukaan, mutta silti on koko ajan tunne neuvolaan lähtiessä että jotain puuttuu. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X