äiti ja melukylän lapset - Banneri

Huomaatko iltaisin vilkuilevasi kelloa ja odottavasi sitä hetkeä, kun lapset menevät nukkumaan ja hiljaisuus valtaa talon? Huomaan ainakin itse, että jos päivä on ollut kovin rankka ja kiukkua täynnä, oikein odotan kellon viisareiden lähenevän sitä hetkeä, kun voimme mennä hammaspesulle ja lukemaan iltasatua. Onneksi nuo illat ovat tosi harvassa, mutta sellaisen osuessa kohdalle tuntuvat illat todella pitkiltä.

Kun olen lopulta saanut lapset nukkumaan, laitan heille valmiiksi seuraavan päivän vaatteet, ripustan pyykkiä kuivumaan, tyhjään tai täytän astianpesukonetta, luen koululaisten Wilma-viestit, kurkkaan sähköpostit, tarkistan kalenterista seuraavan päivän ohjelmat ja käyn suihkussa. Sen jälkeen haen läppärin ja istun sohvalle vastailemaan kommentteihin ja kirjoittamaan/viimeistelemään postauksia. Telkkarista jotain hömppää pyörimään, vettä ja suklaata.

iltaisin

Siitä voisi oikeastaan sanoa alkaneeksi sen oman ajan, jolloin voin tehdä juuri vain niitä minun juttuja. Joskus on iltoja, kun en kirjoita mitään, vaan uppoudun vain lukemaan muiden bloggaajien postauksia tai selaamaan uutisia siitä mitä maailmalla tapahtuu. Jos taas kirjoitan kuluu siinä heittämällä pisempi tovi.

Mitä sinä teet iltaisin lasten mentyä nukkumaan?

Minun illat venyvät helposti yli puolen yön. Aika meneekin iltaisin kuin siivillä ja välillä tuntuu, etten kerkiä niiden muutaman tunnin aikana saamaan mitään aikaan. Joskus lasten nukkumaanmeno viivästyy paljon ja tuolloin oma aikani kutistuu entisestään. Yleensä kuitenkin voisin sanoa, että neljä nuorinta ovat nukkumassa 20-21 välillä.

Yksi huono tapa minulla noissa illoissa on ja se on ehdottomasti herkuttelu. Harvassa on ne illat, kun en suklaata suuhuni laita. Oikeasti Geisha levyllinen menee melkein joka ilta..tai no ketä koitan huijata. Harvassa on ne illat, kun en syö koko levyllistä. Ja turha tässä on mitään selitellä, se on vain hyvä ”palkka” itselle , kuinka hyvin taas selvittiin päivästä.

Iltaisin minulla on myös tapana tehdä itselleni lupauksia, joita kirjoitan puhelimen muistioon ylös. Ne menee aina kutakuinkin näin: Huomenna ajattelin suklaan syömisen sijaan syödä porkkanoita. Huomenna teen pienen jumpan ja katson televisiota tai huomenna aloitan ”herkkulakon” ja sallin herkuttelun vain viikonloppuisin. Arvata saattaa, että aamulla on jo eri ääni kellossa, heh. Ehkä kuitenkin vielä joskus onnistun vaihtamaan suklaan porkkanaan.

Yksi asia mistä koitan kuitenkin pitää kiinni on ”minijumppa”. Hampaita pestessä teen kyykkyjä 100-160 kappaletta. Sen kerkiää hyvin tehdä siinä hammaspesun yhteydessä ja kun tekee rauhassa, ei sydänkään hakkaa aivan hulluna.

Kertokaahan teidän illoista, mitä teette ja kuinka paljon teille jää sitä omaa aikaa?

Kommentit (16)

Itsellä menee aika pitkälti koneella ilta 🙂 Ja en malta mennä nukkumaan myöskään ennen puoltayötä, jotenkin nää blogihommat ja muitten tekstit vaan saa ajan tajun hämärtymään 😀

Minun omaa aikaa on iltaisin n. klo 19-24 riippuen siitä monelta ipanat asettuu nukkumaan.
Minä käytän illat tosi vaihtelevasti: käsitöitä, joogaa, lihaskuntotreenejä, leffoja/sarjoja… Joskus lämmitän saunan ja lasten nukahdettua makoilen lauteilla nauttien hiljaisuudesta ja joskus kesäiltoina kun lapset nukkuu menen ulos pihaa kuopimaan tai treenaamaan ja kuuntelemaan kesäyön hiljaisuutta.
Silloin tällöin saatan ottaa univelkoja kiinni ja kipitän sänkyyn ja nukun reippaat 10-12h yöunet!

Ihanalta kuulostaa sinun oma aika. 🙂
Kesäiltoina on kyllä ihana mennä vielä ulos, lasten ollessa jo nukkumassa. Se lintujen laulu ja hieman viilenevät illat, on parhautta. Onneksi kesä on pian taas täällä.

Mä oon ihan hurahtanut erilaisiin sarjoihin. Tässä tämän vuoden puolella on nyt mennyt kolme sarjaa ? viimeisimpänä tuo syke. Iltaisin siis sarjoja, blogi hommia, siivousta ja seuraavan päivän suunnittelua.

Mun täytyy myöntää, etten ole ikinä katsonut Sykettä. Kovasti sitä on kehuttu, mutta en ole saanut aikaiseksi. 😀

Kirjoitin itsekin omasta ajasta ihan hiljattain ja onkin mukava kuulla sun ajatuksia aiheesta! Mulla omaa aikaa on lähes joka ilta. Ei välttämättä paljoa, kaikkihan riippuu omasta jaksamisesta ja hereillä pysymisestä.

Yleensä luen toisten blogeja, kirjoitan itse, virkkaan tai luen jotain kesken olevaa kirjaa. Joskus myös leivon. Yleensä oma aika on mulla kuitenkin räällä kodin seinien sisällä, harvemmin on sitten illanviettoa ystävien kanssa jonkun kotona.

Iltaisin tulee (valitettavasti) myös herkuteltua. Kunpa voisin palata siihen alkuraskauden vaiheeseen, kun makeaa ei tehnyt mieli yhtään.

Pitääkin käydä kurkkaamassa sun teksti. 🙂
Kivalta kuulostaa sun illat. 🙂 Mä en olekaan aikoihin taas lukenut mitään kirjaa. Viimeksi taisin lukaista Siunatussa tilassa -Raskaana olevan isän hormonipäiväkirjan..Se on tosi hauska ja koottu hänen bloginsa teksteistä kirjaksi. 😀
No sanos muuta, mullakaan ei tehnyt silloin todellakaan mieli suklaata yms makeeta. Nyt sitten syön niidenkin viikkojen edestä. 😀

Poika menee nukkumaan siinä klo 20-21. Sen jälkeen usein nopeasti siivoan päivän jälkiä, laitan pyykit ym. Sitten valitettavasti usein sortuu pieneen herkutteluun tv:n ääreen. Tai selaan puhelinta tai luen kirjaa 🙂

Se herkuttelu on lasten nukkuessa liiankin helppoa ja siihen kyllä sit sortuukin niin äkkiä. 😀

Mulla on ihan yhtä odotettuja nuo illat. Vaikka lasten kanssa on mukava puuhastella,niin kyllä se oma aika päivän lopussa on ihan tervetullutta! Ja samoja juttuja mäkin teen,järkkäilen paikkoja ja oon koneella.

Kaksplussalle nyt kyllä negatiivista palautetta tästä uudesta näkymästä. Hirveän sekavaksi meni tämä blogien osuus!!!

Illoissa on kyllä ihanaa just se, kun voi tehdä niitä omia juttuja ihan rauhassa ja just vaikka istua koneella. 😀
Vaatii varmasti hetken totutella tämä uusi ulkoasu, laitan palautetta eteenpäin. 🙂

Kivalta kuulostaa sun illat. Mä oon raskaana viikolla 15 ja vaikka päivät jaksankin hyvin lasten kanssa ilman suurempaa väsymystä (lapset 2v 7kk ja 1v 2kk) niin illalla heitä nukuttaessa nukahdan yleensä samalla itsekin. Lapset siis nukkuvat meidän huoneessa omissa sängyissään. Onneksi molemmat nukkuvat päiväunet samaan aikaan niin saan sitten omaa aikaa n 1h-1,5h kunnes esikoinen herää. Suklaata en ole syönyt koko tämän raskauden aikana vaikka se aiemmin on ollut suurinta herkkua. Jostain syystä se vaan ällöttää ja jo muutamasta palasta tulee närästystä. Jospa sitten synnytyksen jälkeen taas maistuisi?

Mutta toisaalta ihana nukahtaa lasten kanssa samaan aikaan.♥ Meillä taas mun tekemiset kertyy iltoihin, niin en pääse nukkumaan aikaisemmin. Nyt kun mies on niissä reissuhommissa ja kaikki tekeminen on mun harteilla niin sänkyyn ei kerkiä ajoissa. Ja sit vauva alkaa jumppaamaan mahassa kun itseä väsyttää. 😀
Oon kateellinen ettei sun tee mieli suklaata. Olis mullakin sellaisia päiviä. 😀

Hei mahtava idea nuo kyykyt hammaspesulla!

Mulla illat menee yleensä iltavirkun taaperon kanssa, omaa aikaa ei siis kovinkaan ole. taaperon nukahtaessa menen yleensä itsekin nukkumaan.

Odotan siis innolla sitä aikaa, kun saan oikeasti lapset ajoissa nukkumaan ja on hetki sitä omaa aikaa tai aikaa puolison kanssa kaksin. Ja joo, kyllä se suklaa kuuluu aika moneen minunkin iltaan?

Hih, eikös. Tulee käytettyä tehokkaasti sekin aika kun pesee hampaita. 😀
Kyllä sekin aika vielä koittaa, kun iltoihin jää sitä omaa aikaa. Meillä menee vauvan synnyttyä varmaan rytmit taas ihan sekaisin. Vauva varmaankin jatkaa iltavirkkuna olemista vielä vatsan tällä puolella. 🙂

Hih siinä menee äkkiä aikaa, kun lukee muiden tekstejä ja kirjoittaa omaa. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X