äiti ja melukylän lapset - Banneri

Aloin miettimään, pitäisikö meidän miehen kanssa ottaa vielä yhteistä aikaa ennen vauvan syntymää? Olisi mahtava tehdä jotakin yhdessä, ihan kahdestaan. Olla vain me, hetki ilman äiti ja isä titteliä. Viedä lapset yön yli hoitoon mummulaan ja ottaa aikaa vain meille kahdelle.

Alkuun mietin, jospa lähtisimme risteilylle, ihka ensimmäiselle yhteiselle sellaiselle. Mutta jotenkin se nyt ei ehkä vain sovi tähän vaiheeseen. Sen sijaan paremmalta idealta vaikuttaisi varata hotelli, käydä elokuvissa ja syömässä. Ei sen tarvitsisi olla mitään sen erikoisempaa, kunhan voisimme vain hetken viettää aikaa kahden, ennen kuin arkemme taas mullistuu hetkeksi.

yhteistä aikaa

Yhteinen aika kortilla

Varsinkin nyt kun mies on ollut reissuhommissa töissä, emme ole pahemmin kerenneet viettämään aikaa yhdessä. Olisi siis ihan loistavaa ottaa viikonlopusta yksi päivä vain meille. Tässä arjen pyörityksessä, kun sitä yhteistä aikaa ei pahemmin ole, vaikka mies kotona olisikin. Viimeksi kun olemme jossakin kahdestaan olleet on kulunut jo paljon aikaa, ihan liikaakin. Pitäisi kaiken tämän keskellä kuitenkin pitää huolta myös parisuhteesta.

Vilaistessani seinäkalenteriamme meinasi iskeä pieni paniikki. No okein, kyllä se iskikin. Missä välissä me sitä yhteistä aikaa sitten ottaisimme, kun jokainen viikonloppu tuntuu olevan ihan täynnä!? Ne ovat täyttyneet nyt kevättä kohden enemmän minun menoista ja tyttäremme syntymäpäivätkin juhlitaan yhtenä viikonloppuna. Voiko tosiaan käydä niin, ettei meille löydy enää viikonloppua, jolloin saisimme viettää aikaa vain kahden?

Toisaalta taas eihän sen välttämättä tarvitse olla mikään yön yli kestävä yhteinen reissu. Voisimmehan lähteä sen sijaan vain syömään ja leffaan kahdestaan ja viettää yhdessä kokonaisen päivän ja ajella sitten kotiin illaksi. Jo pelkästään se voisi olla toimiva järjestely. Yhteistä aikaahan sekin on ja varmasti molemmille yhtä arvokasta sellaista.

Lisäksi huomaan, että alan hiljalleen olemaan yhtä vauva sitä ja vauva tätä. Jonkinnäköinen vauvakupla on siis kasvamassa ympärilleni ja sen myötä synnytys ja kaikki muu vauvaan liittyvä on alkanut vallata mieleni. Niinpä pieni irtiotto arjesta voisi tehdä ihan hyvää.

Oletteko te viettäneet puolison kanssa paljon aikaa yhdessä ennen vauvan syntymää? Mitä kivaa silloin keksitte..lähdittekö reissuun, kävittekö elokuvissa, ravintolassa, yövyittekö esim hotellissa?

Kommentit (10)

Toivottavasti saatte järjestettyä tuon kahdenkeskisen ajan edes jollain tavalla!

Me ollaan koetettu aina välillä päästä kahdestaan juuri syömään, ja tarkoitus olisi tällainen kerta järjestää vielä ennen vauvan syntymää. Haaveissa kyllä olisi yö puolison kanssa ihan kahden, mutta vähän luulen, ettei se taida järjestyä. Silti tuollainen pieni irtiotto edes useamman tunnin merkeissä tekisi varmasti hyvää molemmille!

Minulla nyt on irtiotto perheestä tulossa, kun lähden piakkoin (iiks!) ystävien kanssa viikonloppureissulle rentoutunaan. Ensimmäistä kertaa ikinä ilman miestä tai lapsia… mitenhän sitä itse pärjää?

Luulen kuitenkin tuon viikonlopun olevan hyvä asia koko perheelle. Minulla ajatus pätkii ja pyörii paljolti myös vauvaan liittyvissä jutuissa joten ehkä saan tuon myötä muutakin ajateltavaa. 🙂

Kyllä ehdottomasti pieni parisuhdepäivä tai loma tekee hyvää millon vain, mutta minulle se on ollut tärkeää aina vauvan syntymää, mielellään vielä kun raskausviikot alkavat kakkosella ja olo ei ole niin tukala vielä. Nyt neljäs tulossa ja rv 26, ollaan varattu jo monta kertaa hotelli viikonlopuksi mutta aina jouduttu perumaan sairauden tai muun syyn vuoksi. Ehkä pääsemme nyt varauksessa olevalle lomalle jos tämä sairastelu jo helpottaisi. Ajatuksena tämä on mukava käydä nyt yötä pois kun se on ilman aina mukana olevaa vauvaa vaan helpompaa ja kivempaa. Pikkulapsiarjessa parisuhdeaika on niin kullanarvoista! ??

Voi kuinka kurjaa, että olette joutuneet perumaan hotellin jo monta kertaa. Toivotaan, että sairastelut nyt loppuisi ja pääsisitte lomalle, jonka olette varanneet.♥
Tässä pitää nyt tosissaan alkaa suunnittelemaan mitä me tekisimme ja mistä revitään kalenterista päivä, jolloin ei ole mitään ja saadaan lapsille vielä se hoitajakin, edes päiväksi.
Ihanaa odotusta sinulle.♥

Me ollaan yritetty ottaa ennen jokaisen lapsen syntymää edes se pieni aika parisuhteelle. Nuuttia kun odotin oltiin Tampereella yötä hotellissa ja käytiin ravintolassa syömässä. Muuten vaan käveltiin ristiin rastiin kaupunkia.
Minean raskausaikana käytiin ihan vaan tuossa lähikaupungissa ravintolassa ja käpsyteltiin kauppoja läpi. Mutta ihan nuo pienet irtiotot on riittäneet meille.

Toivottavasti teille löytyy edes se yksi päivä jostain välistä, että pääsette kahdestaan jonnekin<3

Ihanalta kuulostaa nuo teidän yhteiset ajat ennen vauvan syntymää.♥ Mekin on muiden odotusaikana vietetty aikaa yhdessä edes jotenkin. Nyt vain tuo laskettu lähenee ihan hullua kyytiä ja koko odotus on vain mennyt pikakelauksella. Pitäisi sitten pikavauhtia järjestää jotakin kivaa, saada lapsille hoitaja ja pysyä vielä yhdessä koossa. 😀

Mä kannustan teitä irtiottoon! Semmonen tekee ihmeitä<3

Kiitos, kyllä se yhteinen aika tulisi nyt todellakin tarpeeseen.♥
Pitää nyt alkaa järkkäilemään jotakin päivää ja lapsille hoitajaa. 🙂

Tosi hyvä idea! 🙂 Tämä meilläkin toteutettu ennen jokaisen pienen syntymää, ja toki sopivassa välissä muulloinkin. Meillä on mennyt niin hassusti irtiotto ennen vauvojen syntymistä, että aikaa olemme löytäneet ollessani viimeisilläni ja sen rentoutuksen jälkeen on aina saanut itselleen sen ”olen tähän valmis” olon, olen viimetipassa laittanut loput asiat valmiiksi ja näinollen vauvat on syntyneetkin parin päivän sisällä siitä. Meillä on yritetty ottaa paristi vuodessa yön yli lapsetonta aikaa, muutaman tunnin kahdenkeskisiä kauppareissuja arjesta varastetulla kahvihetkellä saamme helpommin.
🙂 Monen lapsen kanssa kahdenkeskinen aika on kultaakin kalliimpaa, nauttikaa toisistanne.

Hei aika mahtavasti mennyt teillä tuo. 😀 Siitähän pystynyt sitten vähän päättelemään, koska vauva mahtaa syntyä.♥
Pitäisi nyt kyllä vain valita päivä ja järjestää jotakin kivaa ja saada lapsille hoitaja. Varsinkin, kun nyt ollaan päästy kaksin todella harvoin minnekään. On se yhteinen aika kuitenkin niin tärkeää.♥

Pitää kyllä järjestää vaan kalenteriin tilaa..vauvan syntymään kun ei enää hirveitä aikoja ole. 🙂
Me päästään harvoin kahdestaan minnekään syömään, johtuu varmaan siitä, kun ei täällä omalla kylällä ole edes sellaista paikkaa, vaan aina pitäisi lähteä kauemmaksi ja sitten taas se venyy monen tunnin reissuksi. Tosin pari kertaa vuodessa ainakin tuo olisi toteutettava. 🙂
Toivottavasti teilläkin onnistuu järkätä se yhteinen aika vielä ennen vauvan syntymää.♥
Oi kuulostaa kivalta, pidähän hauskaa.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X