äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskaus on edennyt nyt niin pitkälle, että eilen minulla alkoi äitiysloma, viimeinen sellainen ikinä! Tuntuu uskomattomalta, että tässä sitä nyt ollaan kuudetta kertaa, juurihan vasta olin äitiyslomalla ensimmäistä kertaa ja nyt viimeistä. Mikäänhän ei kuitenkaan varsinaisesti muutu, koska olen lasten kanssa ollut jo valmiiksi kotona.

Annoin itselleni luvan alkaa hömpöttää kunnolla vauva juttuja ja laittamaan tavaroita valmiiksi sekä pesemään pieniä vaatteita vasta kun äitiysloma alkaa. Monessa odotuksessa pyörittelin tässä vaiheessa peukaloita, kun kaikki oli jo tehty. Nyt on ihanaa, kun voin hiljalleen laittaa kaikkea valmiiksi vauvaa varten. Vai meneeköhän tämä siihen, että lopulta haalin viimeisillä viikoilla kasaan puuttuvia tavaroita?

äitiysloma

Äitiysloma ei kuitenkaan tule olemaan mitään lomaa

Ennen vauvan syntymää äitiysloma menee varmaan pitkälle erilaisten hankintojen ja asioiden hoitamisen kanssa. Koitan saada nyt tehtyä kaikki mahdolliset hankinnat, sillä meiltä on sen verran matkaa kaupoille, ettei sinne ihan heti tule lähdettyä. Toki niitä kerkiää katsoa myös vauvan synnyttyä. Alkuun pitäisi hieman kartoittaa mitä kaikkea vielä tarvitaankaan. Lisäksi pitää koittaa hoitaa sellaiset asiat alta pois, joita ei heti vauvan kanssa sitten tee mieli hoitaa. Onneksi esimerkiksi nyt tytön reumapoli käynnit sun muut keritään hoitamaan ennen vauvan syntymää.

Voin kuvitella, että lomailu on kaukana vauvan synnyttyä, varsinkin kun koululaisilla alkaa melkein heti kesäloma ja olen kotona kuuden lapsen kanssa. Päivät tulevat varmasti eroamaan paljon nykyisestä ja rytmejä haetaan jälleen uudelleen. Jännityksellä odotan, milloin miehen reissuhommat loppuvat vai jatkuuko ne pitkälle kesään. Varmaa kuitenkin on, ettei tylsää hetkeä tämän porukan kanssa kerkeä tulemaan.

Äitiysloma tulee sisältämään paljon pyykkikasoja, puklattuja vaatteita, toivottavasti useita tunteja imetystä (ei toki mieluiten ihan järkkyjä imetysmaratooneja, vaan koko aikana kertyneitä tunteja) ja kaikkea arkeen kuuluvaa siivoamista ja ruuan laittoa. Pitää kuitenkin muistaa, että viimeistä kertaa saan nyt olla äitiyslomalla, joten siitä pitää myös ottaa kaikki irti. Se ei saa olla pelkkää suorittamista, vaan siitä pitää osata nauttia. Koskaan enää kun tämmöiseen minulla ei ole mahdollisuutta.

Toivottavasti tästä äitiyslomasta tulee yhtä ihana kuin edellisistä.

Kommentit (8)

Ihanaa äitiyslomaa!

Varmasti on omanlaisensa tunne, jos ja kun tietää jäävänsä äitiyslomalle oikeasti viimeistä kertaa. Mutta koeta nauttia joka hetkestä <3

Juu, ei sairaslomakaan varsinaista lomaa ole 😉
(Vaikka moni toki oikeasti niin luuleekin olevan. Monta kuukautta kotona kipeänä ollessani olen monesti saanut tuntea ympäristön kadehtivan asenteen. Tosiaan, aamulla ei kello herätä töihin. Mutta soi se silti ihan vanhaan tuttuun tapaan 6.30, jotta saan laittaa lapset kouluun ja koirankin ulos. Se ero aamuissa vaan on, ettei aina ole saanut ennen kellon soittoa kivuiltaan juuri edes nukuttua. Jotta lomalla viimeinkin…)

No ei varmasti. :/ Kyllä sitä ennemmin olisi kivuton.
Tsemppiä sinne.♥

Kiitos Janni.♥
On tämä. Samalla iloinen että loma alkoi ja samalla olo taas todella haikea.
Ja nautin, todellakin.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X