äiti ja melukylän lapset - Banneri

Yhyy, tämä raskaus etenee ihan liian nopeasti. Melkein pillahdin itkuun kun huomasin, että tänään täyttyi jo raskausviikko 31+0 ja päiviä laskettuun on enää 63!!! Odotan toki Sumun syntymää jo malttamattomana ja tuskin maltan odottaa että saan hänet syliini, mutta samalla en tahtoisi odotuksen menevän näin nopeasti. Kohta tämä minun viimeinen raskaus on ohi ja se aiheuttaa näitä haikeita fiiliksiä.

Sumulla tuntuu olevan usein hikka. Tasaista nykinää tuntuu vatsassa monta kertaa päivässä. Välillä vatsa myös hytkyy sellaista kyytiä, ettei oikein tiedä mitkä jumpat siellä on menossa. Potkuja satelee samaan aikaan molempiin kylkiin, ihan tuonne alas ja etenkin oikean kylkiluun alle. Olenkin miettinyt, että varmasti hän on välillä vatsassa X-asennossa, heh. Itsellä ei ole tällä hetkellä kyllä mitään käsitystä siitä miten päin Sumu vatsassa on.

Raskausviikko 31+0

Tämä oli se raskausviikko, kun ensimmäinen kymppi painossa meni rikki

En ole liiemmin kotona vaa’alle noussut, vaan jättänyt nämä paino asiat neuvolaan. Syynä se, etten alkaisi stressata painosta tai alkaa seuraamaan sitä liikaa. Painoa kun tulee joka tapauksessa jonkin verran. Nyt hiihtolomalla olen eksynyt jo kahteen kertaan Koti Pizzaan. Lisäksi herkuttelin mummulassa sokerimunkeilla pariin otteeseen. Päätin, että nyt voisin vilaista mitä ne lukemat näyttää. Hyvä jos lopulta uskalsin kurkata mitkä numerot vaakaan tulee.

Ja niin siinä kuulkaa kävi, että ensimmäinen kymppi on nyt rikki. Toisaalta pitkille viikoille selvisin, ennen kuin se täyttyi, mutta nyt sitten katsotaan kuinka paljon niitä kiloja vielä kertyy tähän päälle. Koitan kuitenkin olla murehtimatta niitä. Nyt olen nimittäin vain syönyt juuri niitä juttuja joita minun tekee mieli. Ja se mieli tuntuu vaihtelevan päivittäin.

raskausviikko 31+0

Vatsa kasvaa ja pyöristyy viikko viikolta tasaiseen tahtiin. Supistelut ovat nyt hieman helpottaneet, kun olen ottanut pikkuisen rauhallisemmin. Tilalle on tosin tullut ikäviä pistoksia vatsassa ja se kipu on todella inhottavaa varsinkin, kun se ei kestä lyhyttä aikaa vaan saattaa tuntua kymmenenkin minuuttia. Ne selvästi helpottaa kun vauva vatsassa vaihtaa asentoa. Linea negra näkyy hyvin tietyssä valossa ja sitä on sekä navan ala- että yläpuolella. Samalla tavalla kuin kaikissa muissakin raskauksissa. Näillä viikoilla olen kuullut myös monesti kalvojen napsahtelevan. Se on joka kerta yhtä karmivaa.

31+0

Näin ne viikot vain vierii ja vähenee. Koitan ottaa tästä odotuksesta nyt kaiken irti ja nauttia ihan joka hetkestä. Myös silloin, kun liitoskivut tekevät kävelystä hankalampaa.

Kommentit (8)

Älä murehdi kiloja! Minulla meni ensimmäinen kymppi rikki jo ekalla kolmanneksella. 😉 Kyllä niillä kiloilla on oma tehtävänsä raskaus- ja imetysaikana ja ne kilot lähtee kyllä pois jos on lähteäkseen. Sinä näytät kuitenkin hyvinvoivalta ja energiseltä. 🙂

Ihana masu! Mä olen jäänyt ihan koukkuun blogiisi.. miten hienoa nähdä usean lapsen äidin nauttivan elostaan. 🙂 Oikeassa elämässä en ole löytänyt montaa, joka ymmärtäisi suuren perheen ihanuuden ja siksi tosi ihanaa löytää jokaisesta tekstistäsi itselleni jotakin luettavaa.
🙂 saanko kysyä miten teidän lähipiiri on suhtautunut odotukseesi? Meillä odotellaan viidettä murua. <3

Kiitos.♥
Hih, ihana kuulla että viihdyt blogini parissa. 🙂 Minä kyllä nautin tästä ison perheen elämästä paljon, en vaihtaisi tätä mihinkään.
Toki saa kysyä. 🙂 Alkuunhan osa vähän järkyttyi, sillä ei osannut odottaa, että lapsia enää tulee lisää. Osa ei ollut ollenkaan innoissaan ja moni jätti vallan onnittelematta. Siksi en pahemmin hehkuta odotusta lähipiirille, vaan juurikin täällä blogissa. Välillä nimittäin tuntuu ettei lähipiiriä edes kiinnosta miten odotus sujuu. Osa onneksi on innoissaan ja mukana tässä hommassa tälläkin kertaa. Eli vaihtelevasti on suhtauduttu.
Tuhannesti onnea sinne viidennen murusen odotukseen.♥

Voi, toi on minusta tosi ikävää mikäli jokaisesta pienestä elämänalusta ei iloita! Mä olen kertonut lähipiiristäni vain muutamalle sellaiselle ihmiselle joiden tiedän välittävän paljon pienestä ja ymmärtävän meidän perhettämme, ne kaikki loput eivät onnitelleet enää neljännenkään kohdalla tsi sortuivat varsin mauttomiin kysymyksiin. Ymmärtäisin tietysti, mikäli lapset eivät voisi hyvin tai ”hoidatettaisiin” toisaalla mutta varsin iloisia ja virikkeitä saavia pieniä ovat. <3 Paljon onnea odotukseesi, jään varmasti lukemaan miten teidän arki muokkautuu pienen ihmeen syntyessä. 🙂

Se on. Tämä on ollut yksi syy, miksi raskaudesta kertominen on ollut joka kerta vain vaikeampaa. Sitä kun itse on iloinen ja todella onnellinen, tuntuu ikävältä kun toiset eivät onnittele tai heistä näkee etteivät ole oikein mielissään. 🙁 Ja sama meilläkin, ettei niitä onnitteluja ole enää neljännenkään kohdalla tullut ja joidenkin ”vitsit” on todella mauttomia.
Kiitos ja pian pääsen kirjoittelemaan arjesta kuuden lapsen äitinä, iik.♥

Voi ihana kun tuo sun masu on jo oikein kunnon MASU♡♡oon niin kade!!!
Ja et nyt tosiaan revi mitään ressiä painosta,sulla on sitten loppu elämä aikaa pudottaa sitä! Nyt vaan nautiskelet x-asennossa oleilevasta Sumusta♡♡

Se on kyllä jo hyvän kokoinen pallo.♥
Niinpä, kerkiän sitä tiputella sitten omaan tahtiin ja joka kerta se on alas tullut (imetyksen loputtua sitten viimeistää omiin lukemiin), joten eikähän tällälin kertaa. 😀 Ja minä kyllä nautin ihan täysillä tästä ajasta.♥

Kiitos.♥
Kyllä ne kilot siitä ajan kanssa pois karisee tai sit karistetaan joskus. Jotenkin vain sitä koittaa välttää niitä ns. turhia kiloja. Tosin tällä herkuttelulla ja mieliteoilla niiltä ei voi välttyä. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X