äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskausviikko 34+0 on täynnä ja 35 viikko lähti näin käyntiin. Se on kuulkaa äitiyslomakin jo ihan ovella. Enää muutama hassu päivä ja sekin alkaa. Päiviä laskettuun on muuten enää jäljellä 42 ja minusta se tuntuu hurjan vähältä. Ihan liian vähältä, sillä kaikki on vielä täysin vaiheessa.

Raskausviikko 34+0

Jotenkin vielä hetki sitten tuntui, ettei tässä nyt mikään kiire ole ja kappas, olen näköjään ottanut niin rennosti, että Sumulta puuttuu vaikka ja mitä.  Sinänsä jännä, sillä yleensä olen ollut niin innokas, ettei äitiyslomalle ole jäänyt mitään ja nyt taas kaikki on jätetty sinne. Jännä nähdä miten vielä hätäilen täällä hankintojen kanssa, heh. Vaikka toki olen jo vähän väliä  jotain hankintoja tehnytkin.

En ole myöskään muistanut tuhlata ajatustakaan täyttääkseni sairaalaan synnytystoivelistaa. Varmaan pitäisi sitäkin tässä alkaa hiljalleen miettimään. Hätäkaste nimet olen kuitenkin käynyt täyttämässä niin tytölle kuin pojallekin. Näin olen tehnyt jokaisen lapsen kohdalla vaikka sukupuoli olisikin tiedossa. Vauvan odotus -oppaassa kehoitetaan myös alkaa suunnittelemaan sitä kun lähtö sairaalaan koittaa ja katsoa tarvittavat puhelinnumerot valmiiksi. Voitte varmasti arvata, etten ole vielä niitäkään miettinyt. Oikeasti kyllä pitäisi, vaikka tuskin Sumu vielä aikoihin on syntymässä.

Raskaana 34+0

Tällä raskausviikolla..

Näillä viikoilla jaloissa on ollut aika paljon kipuja, johtuen turvotuksesta. Samoin sormissa ja jouduin ottamaan sormukset pois. Nyt tuntuu siltä, kuin liitoskivut olisivat hieman hellittäneet, tai sitten olen vain tottunut niihin. Pyörryttämistä on edelleen jonkin verran ja ainakin jossakin vaiheessa päivää. Laskeneen hemoglobiinin vuoksi pitää nyt alkaa syömään rautalisää. Katsotaan mitä mieltä vatsani siitä tällä kertaa on.

Iltaisin en oikein saa unta ja valvon aika pitkälle yöhön. Aamusta kuitenkin herään virkeänä, joten ilmeisemmin nukun sitten ihan hyvin. Vaikka herään jokaiseen kyljen kääntöön ja monesti myös käsien puutumiseen. Närästys on onneksi hellittämään päin ja osaan vältellä illasta niitä syötäviä jotka sitä aiheuttaa. Paprika tuntuu ainakin närästävän, samoin kuin kaikki tulisempi tai rasvaisempi ruoka.

Raskausviikko 34+0

Sumu liikkuu vatsassa hyvin ja vielä ei ole onneksi tarvinnut mitään liikelaskentaa suorittaa. Liikkeet eivät tee kipeää, vaikka välillä oikea jumppa tuolla vatsassa tuntuu olevankin käynnissä. Sumulla on myös aika usein hikka ja vatsa hytkyy tasaiseen tahtiin.

Haluan vielä kiittää teitä ketkä kommentoitte edelliseen posteukseeni ja kerroitte omia kokemuksianne. Helpotti kun purki ajatukset tänne blogiin. Kiitos!

Miten te muut odottajat voitte?

 

Kommentit (4)

Ihanaa, että on muitakin viime tipassa hosujia ? Esikoinen kun syntyi rv 40+5 ja kakkonen rv 41+0 niin en kolmannen kohdalla osannut ajatellakaan, että tulisi yhtään aiemmin… Ja sairaalakassia alettiin kasata kun kolmonen ilmoitti tulostaan (vedet) rv 38+3 ?? Tsemppiä loppumetreille!

Mukavia kuulumisia kaiken kaikkiaan. Täälläkin kaikki on tosi pahasti kesken ja pakko kai se on vain alkaa tekemään juttuja pois alta… jotenkin ei vain mene perille itselleni, että ei siihen synnytykseen enää niin pitkästi ole.

Täällä voidaan hyvin. Väsymys vaivaa vähäunisuuden vuoksi, ja arjen askareet isolla mahalla meinaa olla haastavia mutta muuten pärjäillään onneksi hyvin. Js senhän tietää, että tämä on hetkellistä ♡

Hih, hyvä että sielläkin kaikki vielä vaiheessa. Tuntuu tosiaan niin kaukaiselta ajatukselta, että pian tässä jo synnytetään..vaikkei siihen hirveitä aikoja enää ole. 😀
Hyvä että siellä voidaan hyvin. Tsemppiä, täälläkin nukutaan aika vähän. Kai sitä nyt vain keho valmistelee tuleviin herätyksiin vauvan kanssa. 🙂

Hih, joo siinä voi pian käydä noinkin. 😀
Pitääkin muistaa siinä 38 viikolla alkaa hiljoksiin pakkailemaan sairaalakassia, sillä jos tämä syntyy yhtä nopeasti kuin muut, niin mitään kassia ei siinä vaiheessa enää kerkiä pakata. 😀
Kiitos paljon.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X