äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tämän odotuksen aikana olen kuullut muutamaan kertaan harmittelua siitä, että meille odotetaan taas tyttöä. Itse en voi ymmärtää, miten jotkut pettyivät vauvamme sukupuoleen, eikös tärkeintä ole kuitenkin saada vauva turvallisesti maailmaan? Olen kuullut harmittelua, kuinka meidän perheeseen ei nyt sitten tulekaan 3+3 kokoonpanoa. Eli olisi kolme tyttöä ja kolme poikaa. Lisäksi on kysytty, pettyikö mies kun vauva on tyttö. Oikeasti, en voi kuin todeta, että on siinä taas joillakin mietteet.

Tuntuu jotenkin oudolta, että joku harmittelee sellaista asiaa, joka ei itsellä ole käynyt mielessäkään. Olen sen sijaan aivan innoissani, että tiedän vatsassa kasvavan pienen tytön ja olen täysin hurahtanut kaikkiin tyttöjen pieniin vaatteisiin. Mielessä ei ole käynytkään ajatus siitä, ettei perheessämme tule olemaan tasamäärää sekä tyttöjä että poikia.

Petyitkö kun vauva on tyttö? No en, mutta jotkut ehkä pettyivät..

Itseäni eniten harmittaa se, että jotkut oikeasti sanovat, kuinka h e i t ä harmittaa meidän puolesta, kun pojat eivät saaneet vielä veljeä. Ehkä jos itse olisin paljon toivonut poikaa, olisin voinut ajatella samoin, mutta koska en minulle itselle oli ihan sama kumpi vatsassa on, ei tuollainen ajatus ole käynyt mielessä. Minusta vauvan sukupuolta saa toivoa, eikä siinä ole mitään väärää. Sitä voi myös joskus toivoa jollekin tyttöä tai poikaa, muttei ainakaan ikinä itsellä tulisi mieleen mennä harmittelemaan jollekin, kuinka vauva on nyt ”väärää” sukupuolta.

Minulta on myös kysytty ihan suoraan petyinkö, kun selvisi että odotamme tyttöä? Tuo kysymys sai minut jopa hieman vihaiseksi, sillä olin tuolloin enemmän kuin onnellinen, että vauvalla on kaikki kunnossa ja minusta tulisi äiti pienelle tytölle. En siis ollut mitenkään pettynyt, vaan sen sijaan onnellinen. Minusta tytöt ovat ihan yhtä rakkaita ja ihania kuin pojatkin.

pettyivät

Tuntuu jotenkin todella oudolta, kun itse iloitset raskaudesta ja sisälläsi kasvavasta uudesta elämästä, on osalla vain päälimmäisenä ajatuksena harmitus vauvamme sukupuolesta. Ei sillä, että tämä olisi ensimmäinen kerta kun näin on.

Nimittäin aikoinaan toisen lapsemme synnyttyä harmiteltiin kun vauva oli tyttö, emmekä saaneet esikoistytön seuraksi poikaa. Neljännen vauvan paljastuttua tytöksi moni harmitteli, kuinka poikamme (kolmas lapsemme) ei saanutkaan pikkuveljeä ja joutuisi kasvamaan kolmen siskon kanssa. Että kyllä näitä on riittänyt.

Onko teillä käynyt samoin, että toiset pettyivät vauvan sukupuoleen?

Kommentit (60)

Minun isäni toivoi ensin meille poikaa (meitä kaksi tyttöä ja selkeästi minun toivottiin olevan poika😅) ,mutta siskoni sai isän onneksi muuttamaan mielensä toteamalla että esikoispoika olisi mahdollisesti hankalampi kuin esikoistyttö ja osasi sitten iloita kun ilmoitimme että pieni prinsessa tulossa ❤ Toivoimme miehen kanssa myös tyttöä, koska kumpikaan ei osannut kuvitella millaista olisi olla pojan vanhempi. Toisen ultran jälkeen heitimme yläfemmat kun poistuimme huoneesta ja kuulimme että tyttö tulossa.😂

Läheiset elävät usein vahvasti mukana näissä asioissa ja tuovat todellakin omat tunteensa, toiveensa ja tarpeensa esiin joskus varsin ajattelemattomastikin. Ei kannata olla liian herkkä loukkaantumaan tällaisista asioista. Toisen ihmisen tunne on hänen omansa ja hänen omalla vastuullaan, ei sitä tarvitse ottaa kannettavakseen tai antaa sen aiheuttaa itsessä liiallista kuohuntaa ja mielipahaa.

Näinhän se on, mutta näin raskaana ollessa tämmöiset asiat jää väkisinkin vaivaamaan. Ja jos olisi kuullut tämän vain kerran, mutta useampaan kertaan niin siksi meni nyt tunteisiin. 😀 Lisäksi osa kommenteista on muilta kuin läheisiltä.

Meillä moni ihmetteli, kun meillä oli heidän mielestään ”täydellinen perhe” (tyttö & poika), että miksi ihmeessä haluamme kolmannen lapsen. Neljännen kohdalla moni harmitteli, että ainoa tyttömme jäi ilman sisarta. Pikkuinen poika oli itselleni toiveiden täyttymys (kuten olisi ollut myös pikkuinen tyttö!), joten tuntui pahalta, että moni lähipiirissä pettyi pojan sukupuoleen.

Itsestäni tuntuu, että lapsilukumme on nyt täynnä, mutta nykyisessä asuinmaassamme yllättävän moni on painostanut hankkimaan tytölle siskon!! (Mitäs sitten, jos viides lapsi olisikin poika? – olisivatko nämä siskon hankintaan painostavat sitten pettyneitä, vai pitäisikö yrittää niin kauan, että ”onnistuisi”?) Mielestäni nämä ovat NIIN henkilökohtaisia asioita, että kovin toivoisi ulkopuolisten olevan puuttumatta… Onnea tyttären odotukseen!

Tuntuu kyllä niin pahalta kuinka moni törmää siihen että toiset pettyvät lapsen sukupuoleen. 🙁 Ja oikeasti, eivätkö jotkut vain sisäistä, että se on 50% mahdollisuus saada tyttö ja 50% mahdollisuus saada poika.
Ja tämä juuri. Nämä on niin henkilökohtaisia asioita, ettei niihin tarvitsisi nokkaansa työntää, mutta silti joillakin on vain tarve puuttua.
Kiitos, pian saadaan hänet jo syliin asti.♥

Voi apua, mulla oikein nousi karvat pystyyn, kuin luin jo tuon otsikon!
Pystyn muiden lailla samaistumaan kyllä tähän tunteeseen, että kuinka ihmeessä ihmiset kehtaavat? Aiemmin jo kirjoittelin siitä, että miten ihmiset kauhistelivat lastemme lukumäärää niin tähän samaan kategoriaan kuuluu myöskin se, että TAAS(ko?) tätä sukupuolta tulossa? Eräskin väitti vastaan, että ei voi olla tätä enemmistö sukupuolta jota meillä perheessämme jo on, koska minä olen niin iloinen!? Siis anteeksi MITÄ!?
Lapsi on terve ja hyvinvoiva mahassani niin kyllä, kyllä minä olen äitinä iloinen <3
Ihmiset, mikä teitä oikein vaivaa?

Siellä viedään jo loppusuoraa, ihanaa <3 Kohta pääset nuuskuttelemaan vauvaa <3 🙂

Ei sitä voi kun itsekin vain ihmetellä, että mitä joidenkin päässä mahtaa oikein liikkua. Ihan käsittämättömiä asioita päästelevät suustaan. Tämmöisenkin asian olisi hyvin voinut pitää omana tietonaan.
Siis apua..ihan uskomatonta!! Koska olet iloinen niin hän ajatteli noin? Voi jestas!
No niin on, en kyllä ymmärrä miten tämä odotus meni näin nopeaa ohi..vaikka onhan tätä nyt vielä jäljellä, mutta pika vauhtia tuntuu viikot vierivän. Pian saa vauvan jo syliin ja se on kyllä aivan ihanaa.♥

Kyllä vaan,meillä kolme poikaa ja jo toisesta tuntui kaikki muut toivovan tyttöä.
Kolmannesta ei haluttu edes etukäteen tietää sukupuolta ja sainkin kuulla koko raskauden sitä josko nyt tulisi tyttö..arvioitiin mahanmuotoa ja oireita että onko niiden perusteella tyttö tulossa.
Jopa äitiysneuvolassa terveydenhoitaja ja lääkäri jauhoivat tytöstä..ihmisten kommentit on olleet sitä että kaikkiko poikia..seuraava on varmasti tyttö..pojilla saa tyttöjä yms..
Eli aika moni varmasti on pettynyt mutta itse en voisi ylpeämpi ja onnellisempi olla pojistani,lapsistani <3
Ja onneksi on niitä ihaniakin kommentteja välillä saanut.

Meillä on nyt melkein tämä. Paitsi että miehelle esikoinen, minulle toinen. Eli isoveli odottamassa pienokaista. Sukupuoli tuntuu olevan hirveän iso asia. Kun emme sitä halunneet selvittää olivat jotkut jopa vihaisia ! Ja varmoja että valehtelemme ettemme tiedä. Meistä tämä tuntuu aivan hyvältä. Vaikka sukulaiset sanovatkin että tylsää kun eivät voi ostaa mitään, mutta hyvin ollaan saatu vauvan tavaroita kasaan niin että käy kummallekkin <3 🙂 nyt 32+1, vielä hetki pitäis jaksaa ihme kommentteja 😀

Uskomatonta, että jotkut voivat olla vihaisia tuollaisesta asiasta tai ajattelevat teidän valehtelevan..ei aina pysty ymmärtämään miten jotkut ihmiset käyttäytyvät. Tosi monihan haluaa pitää sukupuolen yllärinä ja kerkiävät sitten ostella hyvin vielä vauvan synnyttyä. 🙂
Ihanaa odotusta sinne.♥

Tuo on kyllä puuduttavaa, jos jatkuvasti joku arpoo sukupuolta oireiden tai vatsan muodon perusteella. Meillä oli näin aikoinaan kahden tytön jälkeen, tosin ei kyllä terkkari tai lääkäri meille asiasta onneksi toitottaneet.
Tuo juuri, moni muu voi olla pettynyt, mutta itse sitä on täysin onnellinen omista lapsista, eikä voisi kuvitella mitään parempaa.♥
Ihanaa, että olette kuulleet paljon myös niitä ihania kommentteja.♥

No nyt vasta ehdin ensimmäistä kertaa moneen päivään lukemaan ja kommentoimaan, täällä on sairasteluputki jyllännyt perheessä. Onneksi nyt ollaan terveinä!

Mutta hyvä kirjoitus jälleen kerran. Hieman surullinen olo kyllä tuli siitä, että teille on sanottu noin vauvan sukupuolesta, enkä ymmärrä noita muiden reaktioita alkuunkaan. Varmaan tarkoitus on hyvä ja ehkä pyrkimyksenä on jonkinlainen myötäeläminen, mutta täytyypä kyllä sanoa, että parhainta myötäelämistä minusta olisi vain onnittelut tai jos sanottaisiin, että ”Onpa kivaa!” Hyvä ohje näissä oikeasti olisi, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, olisi parempi olla hiljaa.

Meille ei ole nyt kommentoitu mitään tällaista, vaikka sukupuolta on kyllä arvottu. Sinulle sen aiemmin paljastinkin 🙂 Mutta mua on hieman ärsyttänyt (ei kuitenkaan varsinaisesti loukannut) joidenkin kommentit siitä, että varmaan nyt toivotaan poikaa kun on jo kolme tyttöä ja että mitä jos taas tuleekin tyttö. Mulla ei ole ollut asian suhteen sen kummempaa toivetta, olen ajatellut että kivahan se olisi saada poikavahvistus perheeseen edes kerran, mutta yhtä ihanalta ja rakkaalta on tuntunut ajatus neljännestä tyttärestä. Noista kommenteista on jäänyt jotenkin sellainen olo, niin kuin he olettaisivat ettei me missään nimessä haluttaisi nyt neljättä tyttöä. Jotenkin sellaiset vibat myös on, että mahdollisen tyttöuutisen kuullessaan tulossa olisi juurikin sitä säälittelyä/pettymystä.

Hyvä että sairastelu on nyt ohi.♥

Osittain jollakin tapaa osasin hieman odottaakin tämmöistä, että joitakin voi harmittaa, ettei vauva olekaan poika. Mutta sitä en osannut odottaa, että kuulisin siitä useamman kerran ja että joku oikeasti pettyy vauvamme sukupuoleen. Jotenkin sitä olettaisi, että jos ei ole hyvää sanottavaa voisi pitää mölyt mahassa. Mutta kaikki ei vaan osaa..

Juu muistakin sen.♥
Voin kuvitella että moni siellä pohtii kumpi teille mahtaa olla tulossa. Tuntuu kyllä ikävältä, jos jotkut ajattelee, että te ette tyttöä enää haluaisi. Eiköhän se kaikilla ole tiedossa, kun tähän leikkiin ryhtyy on 50% mahdollisuus saada tyttö tai poika. 😀 Voin kyllä uskoa, että tuollainen tuntemus voi olla. Sillä todella moni varmasti tuota joutuu kuulemaan, jos kaikki lapset ovat samaa sukupuolta.

Onpa taas kommentit. Tosi inhottavaa, mutta ihmiset nyt sanovat välillä kaikkea, mitä sylki suuhun tuo ja vaikka lasten sukupuolta ajatellaan välillä hyvin pinnallisesti. Ja ajattele, jos tämä tulokas olisikin poika, niin eikö se sitten olisi epäreilua, että ovat toiseksi nuorimman kanssa syntyneet peräkkäin ja vanhin poikanne jää nyt ulkopuoliseksi heidän ’poikienjutuistaan’? 😉 Aina joku keksii jotain mutistavaa, mutta yritä olla kuuntelematta <3

Ihanaa loppuodotusta!

Kaikenlaista sitä on kyllä joutunut kuulemaan. Välillä menee tunteisiin, varsinkin kun samasta asiasta kuulee enemmän kuin kerran. Mutta jotkut vaan eivät osaa pitää sellaisissa asioissa suutansa kiinni, jossa se olisi se paras ratkaisu.
Hih, totta. Jos tämä nyt olisikin poika niin varmasti joku voisi juuri tuotakin harmitella..en yhtään ihmettelisi. 😀
Kiitos Minna.♥

On jännä tosiaan huomata miten jotkut ihmiset eivät vain osaa iloita toisen raskaudesta. Onko se sitten sitä suomalaisuutta vai mistä lie johtuu? Itse odotan toista eikä esim. Eräs kaverini kommentoinut asiaa kuin ”niin joo ootat toista”. Ja toinen ystävistäni on hyvin tehnyt selväksi että ” teille on pakko tulla nyt tyttö, en kestä jos se on poika” ..että tällästä 😀 Musta kuuluu jo hyviin käytöstapoihin ainakin joskus pitää ne omat ajatukset ihan siellä pään sisällä ja iloita toisen puolesta.

Näinpä, joillekin on todella vaikeaa olla iloisia toisen puolesta. Ja jotkut ei osaa suodattaa yhtään mitä suustaan päästävät.
Aika tyly tuo ”niin joo ootat toista” kommentti ja ei tuo toisenkaan kommentti oo yhtään sen mukavampi. :/ Olisi voinut pitää omana tietonaan tuon..ja kuka edes sanoo toiselle ettei kestä jos se on poika. Aika kamalaa! 🙁
Oikein ihanaa odotusta sinne.♥

Minusta tässä on kaksi eri asiaa.

Ihminen, joka suhtautuu uuteen vauvaan tämän sukupuolen vuoksi huonosti, on ilman muuta inhottava tapaus. Jos joku tulee teille valittelemaan lasten kuullen tilanteen kurjuutta, osoita ulko-ovea.

Mutta sitten toinen. En ole psykologi, mutta veikkaan villisti, että ulkopuolisten kommentit tuovat omat tunteet ja toiveet iholle. Muiden sanomiset kertovat heidän omista toiveistaan ja haaveistaan ja jos itsekin toivoo samaa, se kirpaisee. Appiukkoni sanoessa, että olisipa kiva jos esikoisellemme tulisi pikkuveli, hän mielestäni toi esiin omat haaveensa – kasvettuaan läheisesti veljensä kanssa. Jokainen tavoittelee maksimaalista onnea, ja se on toisille eri kuin toisille.

Työkaverini odottaa toistaan, ja kyllä minä toivoin, että hän saisi pojan. Tyttö hänellä jo on. Koska minulla on molempia, ja on ollut minulle ihanaa seurata kahden sukupuolen kasvattamista. No, en ollut niin tökerö että olisin tämän sanonut ääneen, koska blogeista oppii. Mutta moni ei vain tule ajatelleeksi. Toivoin hänelle vain sitä samaa hyvää mitä itselläni on. Ihminen erehtyy olettamaan usein, että se, mitä itse tavoittelee, on muillekin tärkeää.

Luulen, että olisit saanut vastaavia kommentteja jos odottaisit poikaakin. Aina joku kokee ihanammaksi tyttövallan, toinen poikavallan, kolmas syysvauvat.

En itse ottaisi asiaa negatiivisen kautta, vaan olen enemmän samalla kannalla kuin Hanna Väyrynen blogissaan Strictly style. Hän on sanonut, että toisten sanomiset ovat välähdyksiä heidän omista toiveistaan.

Varmasti osoitan ulko-ovea jos joku tulee vauvan synnyttyä kotiin harmittelemaan vauvan sukupuolta. Tänne ei sellaisella ole mitään asiaa.
Totta on se, että moni toivoo toiselle samaa, mitä itsellä on ollut. 🙂 Ja ei mielestäni ole mitään väärää toivoa toiselle jompaa kumpaa sukupuolta, mutta se harmituksen ääneen ilmaisu ei vain ole mielestäni oikein. Siksi tuntuu ikävältä kun niitä on tullut itse kuultua, kun itselle oli tärkeintä se että pieni voi hyvin ja olin aidosti innoissani tyttölupauksesta. Varmasti ihan yhtä innoissani olisin ollut pojasta.♥
Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että olisimme varmasti kuulleet vastaavia kommentteja, jos olisin kertonut odottavani poikaa. Tuntuu että oli niin tai näin niin aina jollakin on jotakin sanottavaa. 😀
En olekaan hänen blogiaan lukenut, mutta tuo kuulostaa kyllä siltä, että noin se menee.

Miehellä on edellisestä suhteesta poika, kuten minullakin ja odotamme nyt ensimmäistä yhteistä poikaa. Minun suku oli jo valmiiksi miettineet nimeä, kyllä. Nimeä meidän tulevalle TYTTÖlapselle. ”Onhan se nyt tyttö tultava!” tai ”Tytön vuoro!”. Kuka niitä vuoroja jakelee ja mistä lähtien sukulaiset ovat alkaneet nimiä antamaan 😀 Olen kohta kahden pojan onnellinen äiti ja sellainen tulen aina olemaan <3

Oi onnea poikalupauksesta ja ihanaa odotusta sinne.♥
Mutta siis apua oikeasti.. siellä menty jo niin pitkälle, että suku miettinyt nimeä tytölle. Aika uskomatonta. 😀 Ja sama tuo tytön vuoro..ihan kuin voisitte itse päättää kumpi sieltä nyt olisi tulossa.

Ihmisillä on kyllä oikeasti tosi erikoisia mielipiteitä näistä asioista. 😀 Meille tuli tytön jälkeen toinen tyttö.. Ja kolmatta odottaessa sain kuulla varsin usein kuinka ”Nyt se varmasti on se poika”. No ei ollut ei, vaan pieni sievä tyttö. Joidenkin onnitteluiden jälkeen toki kuulin sen kuuluisan ”Vieläkö te meinaatte uskaltaa yrittää sitä poikaa?” 😀 No.. Ei yritetty poikaa, mutta lapsen halusimme ja pieni poikahan se sieltä saapui maailmaan. Minusta on ihan parasta, kun muiden käsitys tilanteestamme on, että vihdoin pojan tultua niitä lapsia ”ei sitten tarvitsekaan enempää”…voi kun tietäisivätkin. En ole ikinä ymmärtänyt mitä nämä asiat niitä muita kiinnostaa, saati ne julkiset lapsiluvun hämmästelyt. 😀

Joo niin tuntuu kyllä olevan.
Tämä on kyllä jännä, että joillakin on oikeasti sellainen käsitys, että niitä lapsia vain ”tehtäisiin” sukupuolen takia. Että tekin vain olisitte yrittäneet sitä poikaa. Toki jotkut varmasti niin tekeekin, mutta ei silti voi yleistää, että kaikki ajattelisivat niin. Ja sitten kun sitä toista sukupulta vihdoin odotetaan tai ollaan saatu, on muilla heti se käsitys, että perheen koko on nyt täysi. 😀

Todella hurjaa tuollainen pettyminen.
Meidän lasten sukupuoliin ei ole kukaan varsinaisesti pettynyt, tai ainakaan sellaista meille itselle myöntänyt. Kateellisia heidän sukupuolistaan on enemmänkin sitten oltu ja pelätty ettei lapsia olisi enempää luvassa.

No niin kyllä minustakin.
Tuokaan ei kyllä ole kivaa, kun jotkut ”pelkäävät” sitä, kunhan lapsia ei vain tulisi enää lisää..

Meillä on kolme poikaa niin on erittäin yleistä saada vastaavia kommentteja. Ikävä kyllä ihmiset on välillä todella ajattelemattomia.

Niinpä, voisivat pitää mölyt mahassaan..

Kolmen tyttären äitinä hyvinkin tuttua. Emme koskaan ole erityisesti toivoneet kumpaakaan sukupuolta (emme nytkään, kun neljäs tuloillaan), mutta monet kyllä tuntuvat surkuttelevan tilannettamme. Tuntuu pahalta lasta kohtaan, että jos vaikka neljäskin paljastuu tytöksi ja joskus vielä harkitsemme viidettä, useat olettavat meidän vain yrittävän ’sitä poikaa’. Eihän noista toki tarvitse välittää, mutta kyllä se kieltämättä surettaa, että jotkut noin ajattelevat.

Tiedän niin tuon tunteen. 🙁 Moni aikoinaan luuli, että kolmas tehtiin vain sen takia että yritettiin poikaa. Ja eihän niistä tarvitse välittää, mutta kyllä ne silti kirpaisee ja pyörii mielessä. :/ Tsemppiä sinne ja koita olla ajattelematta mitä muut ajattelee.♥

Toiset ne kylä kehtaa! Tuossa on yksi osasyy miksi ei haluttu kertoa vauvan sukupuolta ennakkoon. Olimmehan jo saaneet edellisellä kerralla kuulla kuinka vauva oli ihan väärää sukupuolta! Emme siis halunneet kommenttien varjostavan millään lailla onneamme vaan halusimme nauttia siitä kuinka unelmastamme tulee vihdoin totta. Meille kun sillä sukupuolella ei ollut mitään väliä, vaan toivoimme vain tervettä lasta.

No tulihan niitä kommentteja vauvan syntymän jälkeen ja mä kuulemma mm. puen lastani värittömästi, koska en saanut tyttöä. Joo onhan ne tyttöjen jutut ihania, mutta meillä kuitenkin jo pian 12 vuotta tyttöjen maailmaa takana, joten en kyllä koe jääväni mistään paitsikaan.

No niin tuntuu kehtaavan. Tämäkin mielestäni sellainen asia, että olisivat voineet pitää oman mielipiteensä omana tietona.
Kyllä itsekin mietin, paljastetaanko sukupuolta tällä kertaa ollenkaan, mutta en pystynyt sitten pitämään salaisuutta omana tietona. Mutta ei sitten ole tätä edessä vauvan synnyttyä.
Mutta aivan älytöntä, että jotkut kommentoivat miten puet lastasi, siis uskomatonta! Koita olla välittämättä moisista kommentoijista, vaikka se ei helppoa olekaan.

Olen itse pettynyt sukupuoleen. Se ei silti tarkoita, etteikö terveys olisi pääasia. Se on ehdottomasti tärkein, eikä ne tässä tapauksessa liity toisiinsa. En kyllä ymmärrä miten TOISTEN lasten sukupuoleen voi pettyä… Ymmärrän sen vain, jos tiedän vanhempien kovasti toivoneen eri sukupuolta. Ja tosiaan se toivominen on ihan ok.

Tää ”me toivotaan vaan tervettä lasta” kommentti on alkanut ärsyttämään mua, ihan kuin ne jotenkin sulkisi toisensa pois, että jos toivot vaikka poikaa niin et voi toivoa tervettä lasta. Kuka päätti että meillä on vain 1 toive? Kuitenkin kun ihan sama mitä toivoo ja kuinka kovasti, niin sillä ei ole lopputulemaan mitään vaikutusta.
Tää kommentti on myös aika paljolti osalla tarkoitettu sen toivojan syyllistämiseen, samoin kuin ne kommentit että ”jotkut ei edes saa lapsia niin et saa pettyä”, ihan kuin se olisi jokin oma valinta jos pettyykin ja ihan kuin ne joilla on vaikeuksia saada lasta ei voisi myöskin toivoa jotakin.
Nykyään vielä joidenkin mielestä ei saisi edes toivoa tervettä lasta, koska sitten muka ei rakastaisi sairasta.. 😀
Mun mielestä toivoa saa mitä vain, niin kauan kuin se ei vaikuta sitten vauvan synnyttyä asioihin, eikä lapsen tarvitse siitä tietää että on toivottu jotakin muuta.
Minäkin kyllä toivoin enemmän tyttöä, mutta kyllä mä haluan juuri tämän lapsen jota nyt odotan, kuka sitten onkaan.
Senkin olen huomannut että on paljon hyväksytympää jos isä toivoo ”kalakaveria” jne, siitä harvemmin kukaan sanoo mitään..

Minusta on ihan ok toivoa joko tyttöä tai poikaa, eikä siinä ole mitään väärää. 🙂 Uskon myös, että ihan jokainen automaattisesti toivoo tervettä lasta, muttei se vähennä rakkautta lapseen, jos hänellä jotain ilmaantuukin. Silti se sanotaan kuitenkin usein sen sukupuolen toivomisen perään, koska moni (edelleen) voi ajatella, että nyt tuo luulee että vain sillä sukupuolella on väliä. Tai näin ainakin luulen.
Ja näin se juuri on, että toivoa voi mitä vaan, kunhan se ei vaikuta vauvan synnyttyä mihinkään. 🙂
Oikein ihanaa odotusta sinne.♥

Jokaisella on mielestäni oikeus toivoa oman vauvan sukupuolta ja on myös täysin normaalia pettyä siihen, jos on ajatellut odottavansa juuri sitä toista sukupuolta. 🙂 Mutta se että sanoo pettyneensä toisen vauvan sukupuoleen on minusta väärin. Itse ei todellakaan tulisi koskaan harmiteltua toiselle kuinka vauva ei ollutkaan vaikka se tyttö..

Toisen lapsen kohdalla pari sukulaista selvästi pettyi että saatiin toinen poika eikä tyttöä pojan kaveriksi. Miehen veli kun sai tytön jälkeen pojan hetkeä aiemmin ja kovasti näitä onnittelivat kun olivat nyt ”täydellinen perhe” kun on tyttö ja poika.. Meillä sitten oli ilmeisesti epätäydellinen perhe kun oli 2 poikaa.. Kolmannen kohdalla kaikki oli iloisia kun tuli se tyttökin. Nyt odotellaan neljättä ja ultrassa on lupailtu taas poikaa, en tiedä mitä mieltä muut on tästä, mutta ilmeisesti osa on odotellut tyttöä. Itselle ollut sinällään kova paikka kun toivoin tytölle siskoa kun luultavasti lapsiluku jää meillä tähän, tulee sitten samanlainen kokoonpano kuin omassa lapsuudessa paitsi sukupuolet käännetty päikseen, mitä en olisi toivonut koska omassa perheessä (2 siskoa, veli ja minä) me nuorimmat jäätiin molemmat vähän ulos kun veljellä oli vaan siskoja ja siskot sitten oli kumpikin minua jo 8v vanhempia niin eipä ne omasta tahdostaan olleet mun kanssa 🙁 Lapsia ajatellen tyttö olisi siis ollut ”parempi”, vaikka muuten ovatkin ihan yhtä ihania.

Eikä kuinka kamalaa. :/ Oikeasti ei ole kyllä kiva kuulla, kun toisille todetaan heidän olevan täydellinen perhe ja teidän vauvan sukupuoleen petytään. Teidän perhe oli ihan yhtä täydellinen.♥
Ymmärrän miksi olet nyt toivonut tyttöä, eikä lapsen sukupuolen toivomisessa ole mitään väärää. Meillä esimerkiksi tyttäremme 8v (kohta 9v) ja poikamme 7v ovat aina olleet todella läheisiä. Voi siis hyvinkin olla, että teilläkin nuorimmista tulee keskenään oikein tiivis kaksikko.
Ihanaa odotusta sinne.♥

Että onko joku pettynyt vauvamme sukupuoleen? No kyllä! Voi sitä surun määrää, kun toinenkin lapsi oli poika. Huh. Mielipaha lisääntyi sitten entisestään, kun ilmoitin, ettei enempää lapsia tule ja meillä todellakin tulee olemaan vain kaksi poikaa, ei yhtään tyttöä.

On kyllä oikeasti niin harmi, että jotkut voivat pettyä toisen lapsen sukupuoleen.
Miksei voi vain iloita toisten kanssa vauvan syntymästä ja teilläkin että veljellä on aina veli siinä rinnalla.♥

Ainoa kommentti jonka olen saanut tuli serkultani, kun odotin kuopusta ja kerroin että tulokas on poika (esikoinen on myös poika). Serkku totesi että ”sitten varmaan teette vielä kolmannenkin että saatte sen tytön”. No ei ”tehty”, meidän perhe on sopiva juuri tällaisena ja on ihanaa saada olla kahden pojan äiti! Aivan varmasti tyttöäkin olisin rakastanut ihan yhtä lailla, mutta olen kanssasi samoilla linjoilla siitä että olin ja olen vaan todella kiitollinen lapsistani.

Monella tuntuu olevan tuo ajatus kun on kaksi samaa sukupuolta olevaa lasta, että teette nyt vielä sen yhden. Meillekin sanottiin kahden tytön jälkeen, että kai nyt vielä pojan teette. Ihan kuin niitä lapsia edes noin vain tehtäisiin.
Niinpä, kiitollinen sitä on jokaisesta lapsesta.♥

Ei voi olla totta, eikö toi koskaan lopu 😀 Siis, teillähän on jo, ei yksi, vaan KAKSI poikaa. Ja ei kai kukaan kuvittele, että ihmiset voivat tilata kuuden lapsen perheen 3+3 periaatteella…mitä ihmettä??
Meillä kun pojan jälkeen syntyi tyttö, mun sukulaiset SEKOSIVAT ja juhlivat asiaa aivan avoimesti. Vaikka siskollani oli jo tyttö ja äidilläni kolme. Mukavaa, että olivat iloisia puolestani, mutta en voinut olla ajattelematta millainen vastaanotto olisi ollut, jos kakkonen olisi ollut poika, ja se tuntui vähän ikävältä. Pisteet anopille siitä, että vaikka tiedän, että hän ”pelkkien” poikien äitinä ja isoäitinä toivoi meille tyttöä, hän piti tämän omana tietonaan eikä myöskään tytön synnyttyä hehkuttanut sukupuolta kuten oma perheeni.

Ei se varmasti koskaan lopu. Näköjään mitä enemmän lapsia on tullut, sitä enemmän muut kokevat oikeudekseen kommentoida meidän valintoja tai jopa lapsen sukupuolta. Unohtavat myös näköjään samalla, että sitä sukupuolta ei pysty itse valitsemaan, mikä minusta on ihanaa..en mä osais koskaan valitakaan. 😀 Oli niin tai näin, niin aina jokin on väärin.

No onpas outoa, että siellä on noin seottu. Toki ihanaa, että ovat iloinneet puolestasi. 🙂 Voin kuvitella sinun fiiliksen ja ajatukset siitä miten he olisivat reagoineen jos vauva olisikin ollut poika.

Me saatiin eilen tietää, että perheeseen olisi tulossa kolmas poika (kaksi poikaa ja tyttö ennestään). Itselle se oli tosi iso yllätys, koska mulla oli niin vahva tyttöfiilis. Onnellinen olen silti, että vauva on terve ja nyt jo olen tottumaan päin sen suhteen, että vauva onkin poika. 🙂 kerrottiin monille ystäville heti, että vauva on poika ja täytyy sanoa, että vaikka itsellekin se oli yllätys, niin ÄRSYTTI SUUNNATTOMASTI se rivien välistä näkyvä ”pettymys” joidenkin kohdalla. ”Ai se onkin poika?” kun olivat myös järkeilleet, että sukupuolet menee tasan 2+2. No, voi olla osansa mun hormoneilla, että ärsyttää ja tulkitsen ihmisten reaktioita liikaa. (;
Mutta jos joku toteaa mulle, että HARMI kun tulee poika eikä tyttöä niin pistän varmasti luun kurkkuun sillä istumalla enkä kenenkään anna määrätä onko se hyvä vai huono asia kumpi tulee. Rakas lapsi silti! <3

Oi, onnea sinne poikalupauksesta.♥
Se voi monesti olla itselle aluksi pieni järkytys, kun kuuleekin odottavansa toista, mikä se oma fiilis on ollut, mutta tosi nopeestihan siinä tulee ajatus, että näinhän sen pitikin olla.♥ Mutta niin ikävää on kyllä tuo kun selvästi pystyt rivien välistä lukemaan sen toisen pettymyksen..saati jos joku sanoo sen suoraan.
Vanhemmille se lapsi on aina rakas, oli hän sitten tyttö tai poika.♥

Meillä oli vähän ympäristönpaineita, että elokuussa saapuva vauva olisi tyttö. Mutta lähinnä hyväntahtoista. Mutta nyt kun ”poikalupaus” on saatu niin olen kyllä aistinut, että kaikki ovat olleet pelkästään tyytyväisiä. Lähisuvussa on pelkästään poikalapsia, joten luulen, että tyttötoiveet tulivat sieltä.

Hyvä, että siellä on uutinen otettu kuitenkin hyvin vastaan.
Onnea sinne poikalupauksesta.♥

Ihmisiä on kyllä joka lähtöön eikä kaikki vaan osaa pitää sammakoita suussaan. Voisin ”ymmärtää” osan noista kommenteista jos teillä olisi ennestään 1poika ja 5 tyttöä mutta tässä tapauksessa en. Sitä paitsi omalla tavallaan on vain kiva kun tyttöjä on parillinen määrä ja samoin poikia, eikö vaan?
Meillä meni (muiden silmissä) ihanteellisesti kun eka poika, sitten tyttö ja kun kolmas oli tyttö niin ei kommentteja tullut kun oli jo ennestään yksi kumpaakin. Nyt neljättä odottaessa mietityttää että mitkä on kommentit jos ”taas” tulee tyttö, meille sukupuolella ei ole väliä. Veikkaan että tytöstä oltaisiin vähemmän kiinnostuneita, mikä tuntuu ajatuksenakin tosi pahalle! En ole ikinä halunnut paljastaa sukupuolta etukäteen muille, koska mielestäni se ei kuulu muille. Kaikki on vaan uteliaita mutta sitten kun tietävät asiasta niin ei tieto ole heille kuin juoruilunaihe. Heille vauva on vain joku, itselleni jo erittäin rakas ja sukupuolen tietäminen vain vahvistaa sitä sidettä että kuka siellä kasvaakaan. Enkä tosiaankaan halua kuulla jo raskausaikana ikäviä kommentteja ”väärästä” sukupuolesta.

Niin tuntuu olevan ja jotkut eivät osaa yhtään ajatella mitä sanovat. Ihmetyttää vaan, että tämä tuntuu joillekin olevan niin iso asia, kun itse sitä on onnellinen että vauva on tulossa ja hän voi hyvin.♥ Sukupuolen tietäminen toi siitä vielä todellisemman. Silloin ei tunnu kivalta kuulla voivottelua siitä kuinka on tulossa ”väärän” sukupuolen omaava vauva. Ihan järjetöntä kyllä. Joten varmasti hyvä pitää se salassa, niin välttyy näiltä kauhisteluilta.
Mehän pidimme neljännestä sukupuolen salassa ja silloin moni oli varma että vauva on poika ja hehkuttivat kuinka hienoa, että poikamme saa veljen. Naamat kyllä venähtivät kun vauvan synnyttyä ilmoitettiin tytön syntyneen.
Ihanaa odotusta sinne.♥

Meillä on kolme tyttöä ja todellakin näitä outoja kommentteja on riittänyt! ? Itse en ole asiaa ikinä hetkeäkään murehtinut, vaan vilpittömästi ollut aina onneni kukkuloilla, kun uusi ihana lapsi on meille syntynyt! ? Mies vastaa yleensä ihmisten töksäytyksiin, että kyllä tytöillä poikia saa! ?

Niin ikävää, että olette noita kommentteja saaneet. :/
Näin se on itselläkin ollut, aina olen ollut onnellinen siitä, kun on saanut pienen syliin.♥ Siinä millään sukupuolella ole väliä. Oma lapsi on aina rakas.♥

Tuli vielä mieleen, että eräs lähisukulainen, jolla on poika ja tyttö jaksaa aina muistutella olevansa niin onnellinen ja etuoikeutettu, että on saanut kokea sekä tytön että pojan. Ja eikä heidän tarvitse surkutella, kun eivät voi kolmatta lasta saada, kun kerran on jo molemmat! Näitä ajatuksia on vaikea ymmärtää… Ja tuota tytöillä saa poikia-lausahdusta mä en ole ikinä ajatellut pahana, meillä se ainakin on vain sellainen heitto! Oikein pelästyin muita kommentteja lukiessa, että voiko sen noinkin käsittää, kun emme suinkaan niin ajattele!

En yhtään ihmettele, että on vaikea ymmärtää lähisukulaisesi ajatuksia. Joillekin tuntuu vain olevan niin kovin tärkeää se, että perheestä löytyy sekä tyttö että poika.
Älä suotta säikähdä, moni käyttää tuota sanontaa. 🙂 Eikä siinä mielestäni ole mitään väärää.

Ikävää lukea kokemuksestanne ns. turhamaisesta asiasta, jos näin voi sanoa, kun tärkeintähän luulisi olevan se, että lapsi on terve! Vielä emme itse ole paljastaneet elokuussa syntyvän lapsemme sukupuolta, sitä varten on suunnitteilla gender reveal -juhlat. Mutta jotenkin en myöskään osaisi edes odottaa, että kukaan ainakaan perheestä ja suvusta voisi pettyä oli se sukupuoli sitten kumpi tahansa. Luulen, että toisen lapsen kohdalla voisi ehkä ollakin sitten toisin mitä tulee suvun ulkopuolisiin ihmisiin, sillä tuntuu, että usein pojan kaveriksi seuraavana toivotaan tyttöä tai päinvastoin. Tokihan sitä itsekin on ajatellut, että olisi kiva saada kokea ns. molemmat tyttö- ja poikaraskauden, mutta itsessään on jo kamala ajatus, että sukupuoli olisi milloinkaan pettymys. Tästä aiheesta tuli myös mieleeni kuinka itseäni on ärsyttänyt se, kun niin moni juurikin ulkopuolisista sanoo, että toivottavasti kesästä ei tule kuuma, kun laskettu aika meillä on elokuussa. Itse kun ainakin toivon paljon ihania kesäpäiviä, sillä vietän kesälomaa kesäkuussa ja aloittelen äippäloman sitten heinäkuussa. Toisaalta kun miettii näitä menneitä Suomen kesiä, niin vettä ja harmaata eloa +10 asteessa taitaa olla taas enimmäkseen luvassa.. 😀
Noh kaikenlaisia ajatuksia ja odotuksia riittää aina, mutta piut paut niille! 🙂 Miellyttävää kevään jatkoa ja loppuodotusta sinne teille! <3

Niinpä, meille kun oli tärkeintä että pienellä kaikki kunnossa ja saamme hänet syliin asti. Ei se kumpi siellä masussa on. 🙂
Oi tuollaiset juhlat on kyllä ihana tapa paljastaa vauvan sukupuoli.♥
Meillä jo moni odotti esikoisesta poikaa ja edelleen muistan ne yhden ihmisen sanat kuin vähän halveksuen lausuttuna ”Ai se olikin tyttö, onnee ny sit.” Se kyllä loukkasi. Sittenhän moni odotti toisesta poikaa ja kun hänkin oli tyttö kuultiin juuri harmittelua kuinka sitä poikaa ei tullut. Ei vain pysty ymmärtämään toisten pettymystä tämmöisessä asiassa.

Itsellä kaksi lasta syntynyt elokuussa ja mielestäni se on ollut aivan ihanaa. Kesällä raskaana oleminen on mielestäni ollut aivan parasta. Jos tähän voisi itse vaikuttaa, olisin voinut synnyttää kaikki lapseni elokuussa. 😀 Kesällä on ihana pitää mekkoja, kävellä paljain jaloin, saa pukeutua kevyisiin vaatteisiin ja uittaa jalkoja järvivedessä tai pulahtaa sinne kokonaan. Vauvan synnyttyä kesää on vielä jäljellä ja pienen pukemista ei ole paljon edessä. Itse siis olen tykännyt.

Kiitos ja oikein ihanaa odotusta sinne myös.♥

Tämä sukupuolen harmittelu kuulostaa niin kovin tutulta. Meillä kolme tyttöä ja kyllä saamme kuulla siitä, että pitäisi poikakin olla. Miksi?! Meidän perheemme on juuri nyt hyvä näin ja jokainen tyttömme valtavan rakas.

Ulkopuolelta kuulee sitäkin, että ”kyllä ne tytöt sitten taloon poikia tuo”. Myös tämä lause saa karvani nousemaan pystyyn, sillä tunnen monia sateenkaariperheitä. Entä jos oma lapsikin rakastuu lopulta samaan sukupuoleen kuin itse on, tekeekö se silloin lapsesta vääränlaisen? Ei. Yhtä rakas lapsi on silti. Joo, meni vähän sivuraitelle, mutta ymmärtänet? 😉

Tämä juuri. Miksi moni olettaa, että pitäisi olla molempia? Toiset kun ovat vallan tyytyväisiä siihen mitä ovat saaneet ja onnellisia jokaisesta lapsesta, oli hän sitten kumpi vain.♥

Totta, tuota mekin kuulimme kahden tytön jälkeen muutamalta iäkkäämmältä tyypiltä. Se kun ei aina mene niin että tyttö rakastuu poikaan. 🙂

Onpa todella törkeää! Eihän sukupuolella ole mitään väliä. Myös tosi outo ajatus, että ”pojat eivät nyt saaneet veljeä”. Harvassa perheessä saa kasvaa noin ihanan isossa sisarusjoukossa ja sitä paitsi onhan heillä kummallakin jo veli.

Ehkä minunkin sitten pitää tehdä vielä neljäs lapsi, koska meidän pojalla ei ole veljeä. Harmi vaan jos on tyttö, mutta tehdään sitten niin kauan, että saadaaan poika… Huh huh.

Onnea loppuodotukseen!

On kyllä minustakin. :/ Olen niin sitä mieltä, että oli lapsi sitten tyttö tai poika, hän on meille ihan yhtä rakas.♥
Ja juuri tuo, onhan pojilla molemmilla jo veli.

Joo ilman muuta nyt sitä veljeä ”tekemään”. Voi kyllä tosiaan olla, että siinä muutama tyttö kerkiää tulla, mutta uutta yritystä sitten vaan. 😀

Kiitos paljon.♥

Ihana että lopulta isäsi osasi iloita tyttöuutisesta. 🙂 Hih, ihana tuo teidän reaktionne ultran jälkeen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X