äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tässä sitä nyt kuulkaa ollaan raskauden viimeisillä metreillä, kun raskausviikko 39+0 täyttyi ja 40 viikko pyörähti käyntiin. Päiviä lasketuun on jäljellä seitsemän, mutta näyttää vahvasti siltä, ettei sinne asti tulla pääsemään. Pyörähdin siellä äitiyspolilla ja tälläkin kertaa mennään käynnisykseen.

Raskausviikko 39+0

Uskomatonta on se, että tämä on nyt sitten luultavammin viimeinen viikkopostaus jonka tulen tekemään. Olo on onnellinen siitä, että odotus on sujunut hyvin. Kiitollinen, että olen saanut kokea tämän kaiken vielä kerran. Haikea, kun tämä odotus on kohta ohi ja viimeistä kertaa kannan vatsassani pientä ihmettä. Odottavainen, kun en maltaisi odottaa sitä kun saan pienen syliini. Pian edessä on enää viimeinen rutistus ja siitä alkaa meidän perheen uudenlainen arki.

Olihan jännittävä käynti äitiyspolilla

.Vaikka tiesin meneväni vasta synnytyksen suunnitteluun, kävi mielessä se ajatus, entä jos joudunkin jäämään osastolle jo nyt. Paljosta se ei ollut kiinni ja pääsin vielä kotiin. Mutta jos aloitetaan ihan alusta. Äitiyspolilla menin ihan ensiksi käyrille, jossa makoilin puolisen tuntia. Vauvan sykkeet vaihteli hyvin, mutta yhdessä vaiheessa minulle tuotiin mehu, joka piti juoda, että pieni heräisi vatsassa. Käyrillä tuli myös muutama kivuton supistus.

äitiyspolilla

Käyrien jälkeen siirryin opetussairaalan puolelle, jossa minut otti vastaan kaksi opiskelijaa ja heidän ohjaaja. Ensiksi juteltiin vähän taustoistani ja jo siinä vaiheessa oli selvä, että käynnistykseen mennään. Vatsan päältä kätilö arvioi vauvan noin 3,5 kiloiseksi, mutta ultralla kurkattuna ja mittojen ottamisen jälkeen painoarvioksi tuli 3130g. Kätilö siinä kyseli, että tiedänkö sukupuolen ja kerroin että tyttöä on luvattu ja kyllä hän kuulemma edelleen vahvasti tytöltä näyttää.

Sisätutkimuksessa kohdunsuu oli auki ns läpi asti auki 2cm (ulkosuu ja sisäsuu) ja kohdunkaulaa oli vielä jäljellä. Vauva on aika takana ja majailee sen verran korkealla, että pää heiluu vielä jonkin verran. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin, joten siksi kätilö teki tuon tutkimuksen sen enempää tilannetta ärsyttämättä.

Minulla kun on tätä flunssaa, niin tarkoitus olisi koittaa parantua ennen synnytystä. Ja niin kuin tekstin alussa mainitsin, jos tilanne olisi ollut yhtään kypsempi (kohdunkaula lyhyempi ja pehmeämpi) en olisi päässyt enää kotiin, näin äitiyspolilla sanottiin.

Nyt sitten otetaan kaikki ilo irti näistä viimeisistä päivistä ja raskaana olemisesta. Samalla myös jännitetään malttaako vauva pysyä vatsassa käynnistykseen asti, johon on enää muutama hassu päivä, vai lähteekö syntymään kenties aikaisemmin. Ihan kohta meillä on vauva! Niin jännää!

Seuraa meitä ihmeessä instagramissa

Kommentit (22)

Mulla kaks ballonki+kalvojen puhkasu käynnistystä ja suosittelen, ei mitään pahaa sanottavaa. Toinen käynnistys ballongilla käynnisti supistuksetkin. Kun ballonki irtos ja mentiin svolle kalvojen puhkasuun niin kalvojen puhkasusta alle 2h kun pikkunen jo synty 🙂 cytoteceihin en omien näiden hyvien kokemusten ja cytoteceistä kuultujen kokemusten mukaa en iha heti suostus varmaan. Tsemppiä käynnistykseen ja synnytykseen! 🙂

Mullakin kuopus käynnistettiin ballongilla. Tosi ok kokemus, ainut negatiivinen mitä keksin on se kun koin että ei sen kanssa istumisesta tullu mitään, lähes söin lounaankin seisaaltaan kun istuminen oli niin epämiellyttävää ? mutta seisominen ja liikkuminenhan on siinä tilanteessa vaan hyvästä ? Tosin siitä ballongista on hyötyä lähinnä silloin jos alakerrassa ei ole vielä edistystä tapahtunut ja vauva pitäis silti saada pihalle. Sulla varmaan todennäköisempää saada se oksitosiinitippa kuin ballongi.

Miten teitä muuten on ohjeistettu jos vauva kuitenkin päättää lähteä syntymään ennen käynnistystä? Että tosiaan ehditte sairaalaan asti?

Hyvä, että jäi positiivinen kokemus käynnistyksestä. 🙂
Hih, juu seisominenhan vain nopeuttaa tilanteen etenemistä.
Mua ohjeistettiin soittamaan ambulanssi ja lähtemään sillä, heti jo ensimmäisestä tupistuksesta, mikäli sellainen tulee. Omalla autolla ei kannata lähteä suhaamaan ollenkaan.

Ihanaa, vauva on jo pian sylissäsi! Viimeiset päivät ennen synnytystä ovat niin jännittäviä! Mulla kuopus käynnistettiin ballongilla, kaikki meni hyvin:) Tsemppiä synnytykseen!

Niinpä, ei enää kauan.♥
Kiva kuulla tuosta ballongista positiivista. 🙂
Ja kiitos, on tämä jännää aikaa.♥

Voi että miten jännää, muakin ihan jännittää sun puolesta ? mulla käynnisteltiin viimeksi ballongilla ja seuraavaksi aamuksi oli aika jossa oltais puhkaistu kalvot mutta lähtöhän tulikin sitten jo aamuyöllä, oli ihan uus kokemus mutta hyvin meni ? tsemppiä synnytykseen ?

Hei kiitos kun kerroit kokemuksesi. 🙂 Mulle toi ballonki on ihan uus juttu.
On kyllä jännää. 😀 Me ei vielä puhuttu millä aloitetaan käynnistys, vaan ensin osastolle, jossa katsotaan tilanne. Jäänkö sinne käynnistykseen vai menenkö suoraan saliin käynnisteleen. Viimeksi käynnistys oli suoraan salissa oksitosiinilla ja vauva olikin nopsaan ulkona. 😀 Nyt sitten taas uusi tilanne ja jännittää kuinka tällä kertaa menee. Viimeksi kaikki meni niin nopeeta, ettei perässä meinannut pysyä. Jospa tällä kertaa kestäisi vähän kauemmin niin kerkeisi pää mukaan.
Kiitos tsempeistä.♥

Voi mulle iskee ihan haikeus sun puolesta!!on tuo raskaana olo vaan niin ihanaa aikaa♡ Nauti viimeisistä päivistä masun kanssa ja ihanaa kun sait miehenkin kotiin♡♡

Tämä on kyllä niin ihanaa aikaa.♥ Väkisinkin sitä iskee haikeus.
Täällä kyllä nautitaan. Nytkin vauva myllännyt vatsassa ties kuinka kauan ja mä vaan tuijotan kun vatsa heiluu, parasta.♥

Minulta on vissiin menny ohi, mutta miksi käynnistykseen?

Mulla on ollut nopeat synnytykset ja koska matka sairaalaankin sen verran pitkä, niin siksi käynnistetään. 🙂

Onko siis omakin toive että käynnistetään?

Juu kyllä on. 🙂 Edellinen syntyi ekasta supistuksesta 20 minuutissa ja meillä matkaa sairaalaan melki 70km.
Toki se ei kerro, että tämäkin syntyy nopeasti, mutta edelliset kolme synnytystä on olleet nopeita ja niistä kaksi lasta syntynyt syöksyllä..joten iso mahdollisuus nytkin nopeaan synnytykseen. Jos asuisin lähempänä en käynnistystä haluaisi, mutta koska matkaa on, on tämä paras ratkaisu meille. 🙂

Mielettömästi voimia ja tsemppiä! Synnytä ilolla! Terv. Viiden äiti, jonka kuopus on jo puolitoistavuotias.

Kiitos.♥
Jännittää jo ja varsinkin, kun sitä ei tiedä lähteekö pian vielä itsestään käyntiin.

Tsemppiä synnytykseen! <3 Mua myös jännittää ensi viikon radi/painoarviokäynti polilla. Jos vauva onkin jo niin iso, että synnytys käynnistetään pian. Jännittää, kun ei tiedä mitä tuleman pitää. 🙂

Kiitos Nea.♥
Oih, sielläkin siis edessä oikein jännät ajat. Tiedä vaikka meidän pienet syntyisi samalla viikolla.:D Ihan valtavasti tsemppiä sinnekin.♥

Hirveä vauvakuume itsellä ja pahenee vaan kun katselee ihania masukuvia. Itsellä jo 3lasta ja hartain toive olisi saada vielä monta lisää. Aina se ei tuppaa onnistumaan heti kun toivoo. Mutta olemme toivekkaita että seuraava pian tulisi 🙂
Sinulle toivotan ihania loppuraskaus päiviä. Nauti niistä. Pian saat syliisi ihanan pienen paketin täyttä rakkautta. Se on nii maailman paras tunne kun saat oman lapsen ensimmäistä kertaa syliin. ♡

Oi, pidän peukkuja, että haaveesi vielä useammasta lapsesta käy toteen ja että pääset jo pian odottelemaan vauvaa.♥
Kiitos, minä kyllä nautin.♥ Samalla en millään malttaisi odottaa sitä, että saan pikkuisen jo syliini, mutta samalla haikeaa, että odotus loppuu jo ihan kohta.

Voi kiitos paljon ♡
Ja olet hyvin urhea kun olet jaksanut monen lapsen kanssa yksin ja vielä raskaana pyörittää koko arkea. Itsekkin melkein miehen työntakia olen lasten kanssa yksin kotona. Mutta se on ihanaa. Nautin siitä vaikka on niitä raskaitakin päiviä mutta onneksi on enemmän hyviä. Ja lasten hymy sulattaa kaiken ♡
Se on nii ristiriitasta. Varsinkin jos tietää että viimeinen lapsi tulossa. Haluaisi pitää sen siellä masussa mutta haluaa myös sen ihanan tuhisevan käärön syliin ja suukotella. ♡♡


On siinä hyvät ja huonot puolensa, kun on lasten kanssa yksin. Mutta ihanaa on saada mies nyt viikoksi kotiin. Sitä saa itsekin ottaa välillä ihan rennosti. 😀 Tsemppiä sinne kovasti päiviin.♥
No niinpä. En tosiaan tahtoisi odotuksen loppuvan, vaan voisin olla tämän masun kanssa vielä kuinka kauan, mutta samalla olisi jo niin ihanaa saada pieni masun tälle puolelle.♥

Kiitos kun jaoit kokemuksesi.♥
Ihana, että sielläkin ballongista positiivinen kokemus. Ja kyllä meinaan kaikki muut keinot koittaa ja välttää juuri tuon cytotecin, sillä siitä ei itsellä ainakaan positiivisia kokemuksia ole.
Kiitos paljon.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X