äiti ja melukylän lapset - Banneri

Mies on ollut tämän viikon lomalla ja täytyypä sanoa, että tämä on ollut aivan ihanaa! Kun arjessa pyörii  mukana toinen aikuinen, on ollut itselläkin olo kuin olisin lomalla. Mies on hoitanut osan ruuanlaitosta ja ollut vauvan kanssa, että saan laitettua pyykit kuivumaan muutenkin kuin yöaikaan tai yhdellä kädellä ripustaen.

Kun normaalisti viikolla pyörittää kaiken yksin, tuntuu ihanalta, kun niitä hommia on tekemässä toinenkin. Välillä huomaan, että teen asioita niin kuin silloin kun olen yksin, kunnes hoksaan, että se mies on kotona. Yhtäkkiä kauppaan on super helppo lähteä, kun riittää kun nappaa mukaan rahapussin ja lähtee. Ei tarvitse pakata lapsia autoon ja kaupassa katsoa mitä kaikkea nuorin sinne on kerennyt laittaa. Tai pois lähtiessä taistella häntä pois autokärryistä.

Mies vietti aikaa poikien kanssa ja minä tyttöjen

Pojat on toivoneet pitkään pientä poikien reissua, joten mies lähti poikien kanssa mökille saareen ja minä jäin kolmen nuorimman tytön kanssa kotiin, kun vanhin lähti kummitädille yökylään. Meillä oli oudon hiljaista ja rauhallista. Pojat olivat kalastaneet, saunoneet, käyneet uimassa ja syöneet hyvin. Me käytiin tyttöjen kanssa ostamassa jäätelöä ja uimarannalla. Lisäksi illasta käytiin ajelulla, kun vietiin pojille rantaan hieman lisää vaatetta. Muuten tytöt leikkivät keskenään ja tykkäsivät, kun kukaan ei häirinnyt.

Eilen käytiin kolmen nuorimman tytön kanssa ostoksilla. Tytöt saivat ostaa omilla rahoilla itselleen mitä halusivat ja ihania ostoksia kyllä tekivät. Oli kiva viettää aikaa tyttöjen kanssa tehden vain niitä tyttöjen juttuja. Ihastella kaupoissa koruja, pantoja, röyhelömekkoja ja kenkiä. Tämä oli myös tytöistä kivaa  ja he sanoivatkin, että pojat olisi vain kyllästyneet täällä kaupassa. Kaupan jälkeen mentiin mummulaan, jossa esikoinen jo oli (vaari haki hänet kummilta sinne).

Mies oli sitten puuhastellut kotona poikien kanssa kaikenlasta. Pojat ovatkin kaivanneet aikaa isänsä kanssa, joten nyt tämän loman aikana ovat saaneet nauttia isin seurasta oikein kunnolla. Pojista huomaa kyllä, varsinkin nuorimmasta, että hän on lähdössä isin kanssa ihan kaikkialle ja itku pääsee heti jos ei pääse mukaan.

Nyt loppuviikosta meillä on aikaa olla ihan porukalla. Ei tarvitse tehdä mitään erikoista enää, nauttia vain tästä, kun istutaan kaikki yhdessä syömässä saman pöydän ääressä tai maataan illalla läjässä sohvalla. Sellaisia asioita, joita siitä ns normaalista arjesta kaipaa eniten.

Miehen reissuhommat jatkuvat taas ensi viikolla ja meillä on paluu siihen ”normaaliin arkeen”. Tiedän, että nuorin poika ottaa sen raskaasti ja luvassa voikin olla aika rankka alkuviikko. Onneksi hän varmasti tottuu pian. Me kaikki jo odotetaan sitä hetkeä, kun miehen reissuhommat loppuvat vallan. Olisi ihana viettää enemmän aikaa yhdessä tai illalla kaatua miehen viereen sohvalle ja katsella toisen kainalossa ollessa televisiosta jotain hömppää.

Kommentit (2)

Kaupassa käymisestä tuli mieleen, että joillain kaupoilla esim citymarketilla on keräilypalvelu (en tosin tiedä kuinka landella asutte,). Moni tuttuni käyttää tätä palvelua varsinkin joill on enemmän lapsia tai vaikk asuu aika lähellä kauppaa niin silti. Vissiin toimii siten että tilaa kotona tavarat ja hakee valmiit kassit kaupasta. Keräily maksoi vissii 4,99€ plussakortilla.

Asutaan kyllä ihan maalla 😀 Joku palvelu täällä kyllä on k-kaupassa, mutta yleensä teen ostokset s-marketissa ja siellä ei tämmöistä palvelua ainakaan oo.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X