äiti ja melukylän lapset - Banneri

Imettävän äidin tunnusmerkkejä taitaa hajamielisyyden lisäksi olla auki jääneet liivit, toppi, joka on toisen rinnan kohdalta rinnan alla ja toisen kohdalta normaalisti rinnan päällä. Lisäksi liivinsuojia saattaa olla oudoissa paikoissa, kuten rintaliivien olkaimen alla. Ja kun ne liivinsuojat unohtuvat sinne, saattaa sattua ”pieniä” ohivuotoja. Lisäksi toispuoleiset rinnat on yksi, mistä imettävän äidin tunnistaa. Toinen rinta on kokoa melooni ja toinen kokoa appelsiini.

Tässä ollaan vauvan kanssa vielä imetystaipaleen alussa ja olen jo kerennyt säätämään ties mitä. Ei olisi mitenkään yllättävää, että joku kerta olen lähdössä esimerkiksi kauppaan toinen tissi paljaana. Sen verran tehokkaasti olen jättänyt liivien luukkuja auki. Kotonahan se ei toki mitään haittaa, ellei joku satu tulemaan kylään.

Tämän imettävän äidin muutamat kömmähdykset

Kuten jo mainitsin tuon hajamielisyyden, niin itse olen imetysaikana täysin lahopää. Unohtelen kyllä ihan kaikenlaista, jopa ihan kesken lauseen mitä olin sanomassa. En siis ollenkaan ihmettele, miksi olen onnistunut säätämään jo näiden muutaman viikon aikana näin paljon.

Olisitte nähneet erään henkilön ilmeen, joka paukahti meillä käymään, kun minä kuljin täällä tukka kuin peikolla, toinen rinta kooltaan ainakin kaksinkertainen toiseen verrattuna, liivit olivat kyllä kiinni, mutta paita roikkui rintaliivien alla ja liivinsuojat pilkottivat toinen liivistä ja toinen oli unohtunut olkaimen alle. Huomasin tämän vasta hetken päästä ja päätin käyttäytyä, kuin tämä olisi täysin normaalia (niin kuin se tällä hetkellä tuntuu olevan) ja hiljokseen kävelin vessaan korjaamaan tilanteen.

Olen myös imettänyt vauvaani hiljattain kaupan parkkipaikallam autossa. Kun olin lopettanut laitoin kyllä liivit kiinni, mutta unohdin napittaa paidan. Nousin autosta ja laitoin vauvan kaukaloon takapenkille ja menin takaisin kuskin paikalle. Noh, tuskin kovin moni näki minut heilumassa siellä paita lepattaen auki rintaliivit vilkkuen. Onneksi sentään en ostoksille ollut enää menossa.

Poikani napsi minusta ja vauvasta kuvia minun puhelimella. Ihan kivat kuvat tulikin, vaikka kesken kuvauksen hoksasin minulla olevan liivin luukku auki ja toinen rinta paljaana. Ilmeisesti tämä on meillä jo sen verran tuttu näky kotona, ettei poika nähnyt siinä mitään outoa ja otti vain kuvia. Ainakin saatiin hyvät naurut.

Laittaisko jotain täytettä toisen liivin sisään?

Itselläni ainakin välillä rinnat ovat täysin toispuoleiset. Toinen rinta on pinkeä ja muistuttaa lähinnä meloonia. Toinen taas on kokoa appelsiini ja voi kyllä joinakin päivinä muistuttaa enemmän mandariinia. Välillä ero koossa on niin iso, että tekisi mieli laittaa täytettä toisen liivin sisään. Varsinkin tuon suihkutissihoidon aikana kokoero oli todella iso. Nyt kun syötän enää välillä kaksi kertaa peräkkäin samasta, ei ole melonin kokoisia rintoja enää usein näkynyt.

Ompahan näihin viikkoihin mahtunut myös märkiä länttejä paitaan, kun liivinsuoja on a) ollut joko liivien olkaimen alla tai b) unohtunut laittaa kokonaan. On muuten jännä tunne kun maito nousee ollessasi kaupassa ja tajuat pian ettei sinulla ole liivinsuojaa ollenkaan. No onneksi oli musta paita ja pitkähihainen mukana. Hieman vain ikävä tunne, kun kotiin päästyä paita oli märkä napaan asti.

Näitä riittäisi nyt jo vaikka kuinka, vaikka imetetty on vasta muutamat viikot tätä vauvaa. Edellisten kohdalla sohellettu myös, heh.
Olisikin hauska kuulla, millaisia kömmähdyksiä teille on sattunut.

Seuraa meitä instagramissa tai facebookissa

Kommentit (6)

Käytän öisin napakoita t-paitoja, kun en halua nukkua liivit päällä. Sinne sisään vaan tarrakiinnitteiset liivinsuojat, nehän pysyy paikallaan… tai sitten ei. Toissayönä ihmettelin hetken unenpöpperössä miten vauva näyttää niin oudolta – ahaa, sillä on liivinsuoja tarralla kiinni otsassa! 😀

Haha, sain hyvät naurut! 😀 täällä kuopus ens viikolla 4kk ja voin samaistua ihan täysin! Mies just sanoi eilen aamulla et ”katoin tos kahvia juodessa kun nukuit luukut auki ilman peittoa”, en paljoo yöllä niit napsauta kiinni kun ite nukahtaa kesken imetyksen :’D tosiaan täällä kotona nä on ihan ok juttuja, mut sit muualla on vähän noloa, jos just liivinsuojat pilkottaa puoliks ulkona liiveistä ja toppi on valahtanu sen verran alemmas et ne suojat vaan pilkottaa.. Ihana postaus! 😀

Kiitos. 🙂
Hih, ne jää öisin kyllä herkästi auki, jos sippaa itse keksken kaiken. 😀 Varmasti puolisoista aika huvittava näky voidaan välillä olla niiden auki olevinen luukkujen ja roikkuvine paitojemma kanssa. Kotona se meneekin, mutta nolottais kyllä, jos tuolla julkisilla paikoilla kulkisi niin. 😀

Liivisuojien sijaan käytin ensimmäiset viikot (kuukaudet?) liiveisssä maidonkerjiä. Silloin rinnat pysyivät kuivina ja nännit saivat ”ilmakylpyillä” ilman hankausta. Maidonkerääjä on sen verran kookas laite, että se kyllä näkyy paidan läpi. Normaalioloissahan sillä nyt ei ollut mitään väliä, mutta jälkeenpäin toivoin, että olisin edes kastetilaisuuden ajaksi muistanut ne ottaa pois 😀

Minulla rintojen koko ei ole raskauden tai imetyksen aikana muuttunut. Mutta aivotoimintaan imetys on aina vaikuttanut laimentavasti. Olen mm. maksanut ostokset kaupan kassalla, mutta unohtanut ottaa ne sieltä kassahihnan päästä mukaani kotiin. No ehkä väsymykselläkin osuutensa tähän…

Eikä, repesin ihan täysin!!! 😀 Ne maidonkerääjät on kyllä aika kookkaita…mutta kyllä sellaisenkin aika helposti unohtaa. 🙂 Huomasiko kukaan muu kuin sinä itse?

Joo siis ihan mahdotonta välillä tämän imetyksen kanssa tuo asioiden unohtelu sun muu. Mullakin käynyt kerran noin, ja hieman nolotti mennä hakemaan ostokset, kun kassa huuteli perään. 😀

Hahaa, eikä!!! 😀 Voin jotenkin nähdä sen tilanteen, hehee!! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X