äiti ja melukylän lapset - Banneri

Niin se koululaisten kesäloma loppui ja tänään oli paluu kouluun. Meidän perheestä löytyy nyt seiskaluokkalainen, kolmasluokkalainen ja tokaluokkalainen. Iski itselle hetkellinen kriisi. Mahdan olla aika vanha, kun esikoiseni aloittaa jo yläasteen, mutta onneksi se kriisi meni ohi. Ihana ystäväni sanoikin minulle tässä pari kuukautta sitten, etten voi olla kovin vanha, kun kotoa löytyy vauva. Siinä uskossa on hyvä elää, hih.

Oikeastaan vain tokaluokkalaisella koulu jatkuu siitä mihin se päättyikin. Opettaja ja luokkakaverit pysyvät samoina. Kolmasluokkalaisella pysyy opettaja samana. mutta luokkajako laitettiin uusiksi. Harmillista on se, että yksi parhaista kavereista on eri luokalla. Mutta onneksi ne kivoimmat leikit on juuri siellä välitunnilla, jossa voi leikkiä yhdessä. Hieman kuitenkin tuntuu jännittävän, mutta eiköhän se jännitys siitä helpota päivän kuluessa.

Seiskaluokkalaisella koulu pysyy samana ja viime vuonna osa tunneista on jo pidetty yläasteen puolella. Kuitenkin vasta aamulla selviää kuka on opettaja ja keitä kaikkia löytyykään luokalta. Toivotaan, että toiveet on huomioitu ja ne kaverit löytyisi samalta luokalta. Yläasteella joukkoon liittyy oppilaita kahdesta eri koulusta, joten uusiakin tuttavuuksia on tulossa.

Lisäksi yläasteella tunnit ovat pisempiä kuin ala-asteella oli. Muistaakseni yhden oppitunnin pituus tulee olemaan 75 minuuttia (tällä hetkellä en tosin luottaisi minun muistiin, heh). Toisaalta se on hyväkin, niin sen yhden tunnin aikana kerkiää tekemään enemmän ja paneutumaan aiheeseen paremmin.

Tänä vuonna on myös suuri helpotus se, ettei tarvitse säätää koulukyytien kanssa

Kyyditykset tulevat pysymään lapsillamme samana nyt monen vuoden ajan, mikä on ihanaa. Niin monena vuonna olen koittanut setviä koulukyytejä vielä viimeisenä iltana ennen koulun alkamista. Nyt on mahtavaa, kun siihen ei tarvinnut kuluttaa aikaa ja repiä hiuksia päästä miettien millä lapseni kulkee kouluun vai kuskaanko alkuun itse.

Loppuun haluaisin vielä muistuttaa, että me aikuiset olisimme liikenteessä entistäkin tarkempia. Lähtisimme liikkeelle ajoissa, jottei tarvitse ajaa kiireellä. Liikenteessä liikkuu nyt paljon pieniä koululaisia ja meidän tehtävämme on turvata heille turvallinen koulutie jota kulkea. Iloista koulupäivää kaikille eskarin aloittaville ja koululaisille, niin pienille kuin isommillekin.

Alkoiko teillä koska koulu? Mille luokalle teillä mennään?

Kommentit (4)

Jännä miten siellä on erilainen käytäntö kuin täällä. Kesän aikana tuli tieto 7 luokkajaosta ja opettajista, kiva kun siellä on vieläkin samoja opettajia mitä itelläkin oli 😀 osa on sentään jo jäänyt eläkkeelle 🙂 pieni ikäkriisi meinas mullekin iskeä 😀 poikaa jännitti kovasti ekalle meno, aatteli ettei osaa tehdä siellä mitään 🙂 oli sillai tuttu paikka kun eskarista kävivät siellä syömässä mutta onhan se nyt iso asia kun kaikki eskarikaverit jaettiin 3 eri luokkaan joten joukkoon tuli uusiakin 🙂 alisa menikin sitten neloselle kuin vanha tekijä 😀 mun mielestä oli ihan mukavaa kun alkoi koulut eikä lapsetkaan kyllä pahemmin valittanut 😀

Meidän lapsilla koulu alkaa maanantaina. Esikoinen menee kolmoselle, tytöistä vanhin aloittaa koulutaipaleensa. Poika ei odota koulun alkua yhtään, tyttö taas kysellyt jo eskarin päättymisestä alkaen koska se koulu alkaa ?

Siellä on saatu sitten vielä hieman lomailla. 🙂
Kuinka ihanaa, kun on noin innokas. 🙂 Meillä taas poika odotti, että koska se tokaluokka alkaa ja kolmosluokkalainen tyttö oli sitä mieltä, että loma olisi voinut jatkua vielä. Mutta ensimmäisen koulupäivän jälkeen olikin kuulemma kiva juttu, että koulu alkoi. 😀

No sanos muuta.
Tuolla myös samoja opettajia osa, jotka opettaneet miestäni ja osa minuakin. 😀 Että ei kai se ihme ole jos meille tässä pientä kriisiä pukkaa. 😀
On se koulun aloitus ekaluokkalaiselle aina iso juttu ja itse sitä aina miettii, kuinka se lapsi nyt pärjää jne. Mutta onneksi parissa päivässä se jännitys lähtee.♥ Ja kyllä mustakin oli kiva juttu että koulut alkoi. Tulee taas kiva rytmi päiviin ja meilläkin lapset tykänneet. Saaneet taas uusia kavereita. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X