äiti ja melukylän lapset - Banneri

Nyt ehkä uskallan jo hehkuttaa sitä kuinka meidän vauva on taas alkanut nukkumaan vaunuissa. On niin mahtavaa, kun vauva oikeasti nukkuu niissä, eikä herää heti vartin päästä. Tosin hän nukkuu niissä vain jos ne liikkuvat koko ajan, mutta se on silti niin parasta.

Instagramin puolella kerroinkin, että me asumme sellaisella paikalla, ettei tästä pääse oikein vaunujen kanssa kävelylle, vaan ensin pitää pakata kaikki autoon ja ajaa kylälle heittämään lenkki. Mutta koska Saaga inhoaa niin paljon autoilua, ollaan suosilla jääty omaan kotipihaan ja joskus mennään yhdelle pikkuiselle sivutielle kävelylle. Se sivutie on vain harmillisen lyhyt.

vaunuissa

Niinpä sitä omaa pihaa tulee tallustettua päivän aikana useampi rinki ympäri. Muttei se haittaa, nautin niin vain siitä, että saan kävellä ja työntää nukkuvaa vauvaa vaunuissa. Olisi unelma, jos omasta pihasta pääsisi suoraan kävelytielle yms, mutta nyt se on mentävä näin.

Lopulta sinnikkyys kuitenkin palkitaan

Ei ole ollut ihan helppoa aina meidän vaunuilut, nimittäin moneen kertaan on ollut tilanteita, kun se on ollut lähinnä hetki vaunuissa, sylissä hyssyttelyä, vaunuihin takaisin laskeminen ja pian taas uudestaan syliin. Varsinkin ihan ensimmäiset kuukaudet olivat tätä. Vauva viihtyi ja nukkui vain sylissä. Mutta olihan sitä pientä kääröä ihana pitääkin sylissä. Välillä kuitenkin olisin nauttinut siitä, kun vauva olisi nukkunut myös vaunuissa.

Sinnikkyys kuitenkin palkitaan jossakin välissä. Melkein joka päivä me olemme kuitenkin vaunutelleet. Joskus ne hetket ovat olleet todella lyhyitä ja joskus on päästy jopa reiluihin kahden tunnin vaunutteluihin. Nyt ne hetket, kun pieni vauva ei suostu olemaan vaunuissa on vain muisto. Nykyisin tuo hieman isompi vauva nukahtaa vaunuihin rauhallisesti ilman itkua ja tuhisee tyytyväisenä kunhan äiti vain jaksaa vaunujen kanssa tallustaa. Ja tämä äitihän jaksaa.

Onko teidän vauvat nukkuneet hyvin vaunuissa? Pitikö vaunujen liikkua koko ajan, vai nukuttiinko myös paikoillaan olevissa vaunuissa?

 

Kommentit (8)

Meillä on kolmea nuorinta pitänyt kans vähän totutella vaunuihin ja kaikki on pitänyt nukuttaa liikkuviin vaunuihin. Mutta sitte kyllä ovat nukkuneet ihan hyvin paikoillaan olevissa vaunuissa!
Mäkin kaipailen meille jotain kivoja lenkkejä mitä vois kiertää kävellen. Nyt on vaan yks ja jokseenkin puuduttaa kiertää aina sama kierros. Toki on se nyt parempi kun ei mitään!

Älä menetä toivoasi vielä senkään suhteen, että vauvasi jonain päivänä nukkuu vaunuissa niiden ollessa paikallaan. Meilläkin Eetu on ollut samanlainen vaunuissa nukkuja, mutta nykyään (ikää 7kk) nukahtaa usein muutamaan hyssyttelyyn pihalla ja nukkuu vaunujen ollessa paikallaan. Nytkin on nukkunut iltaunia jo kaksi ja puoli tuntia. Välillä on ollut hereillä, mutta nukahtanut itsekseen uudestaan. Meilläkin on ollut vaihe jolloin nukuttiin vain sylissä eikä vaunuissa kuin sen 10 minuutin pätkiä.

Hienoa, että siellä unet maistuu hyvin paikoilla olevissa vaunuissa.♥ Ehkä meilläkin vielä joskus. Tosin, ei minua haittaakaan kävellä pihaa ympäri, saapahan itsekin liikuntaa. 😀

Meillä on nelikuiset kaksoset, parin ensimmäisen kuukauden jälkeen ovatkin nukkuneet kaikki päiväunensa vaunuissa, sinne saa parhaiten kaksi vauvaa nukahtamaan ja suunnilleen samaanaikaankin jopa! 😀 Meillä vaihtelee, joskus nukkuvat parikin tuntia paikallaan olevissa vaunuissa ja joskus saa olla heijaamassa ja hytkyttämässä vaunuja kokoajan.. Pääasia että nukkuvat. Uskoisin että ikää kun tulee lisää ja selkeät rytmit löytyy, helpottuu päiväunetkin 🙂

Oi, ihanaa kun nukahtavat vielä samoihin aikoihin, helpottaa varmasti todella paljon.♥ Ja totta on se, että kunhan nukkuvat. Meidän Saaga nukkui yhdessä välissä niin lyhyitä unia, että mietin kuinka hän voi edes jaksaa kun ei nuku kunnolla. Nyt onneksi unet pidentyneet.

Oma 4,5-kuukautinen ei ensimmäiseen kolmeen kuukauteen nukahtanut muualle kuin syliin ja vaunussa ei suostunut makoilemaan hetkeäkään hereillä. Vaan niin se pieni nykyään on jo mielellään siellä myös valveilla ja on jo nukahtanutkin useita kertoja vaunuun tyytyväisenä. Myös iltaunille meno onnistuu nykyään itsekseen sivuvaunuun ihan itkutta. Joskus tosin nukahtaa tissille, enkä tosiaankaan herättele silloin 🙂 Jos vielä suostuis päiväunille vaunuun joka kerta sylin sijaan, ni olis todellinen voittaja-fiilis!

Ihan kuin meidänkin ensimmäiset kuukaudet. 🙂 Syli ehdottomasti paras paikka.♥
Mutta kiva, että nyt unet maistuu vaunuissa ja tuo unille menokin sujuu noin hienosti. 🙂

Saa nähdä kuinka täällä opitaan nukkumaan paikoillaan olevissa vaunuissa, vai opitaanko koskaan. 😀 Eipä se kyllä haittaa, että joutuu kävelemään. Sulaa edes jotenkin ne kaikki herkut mitä syö. 😀
Olis se kiva asua sellaisella paikalla, että lenkkeilymahdollisuuskia olisi enemmän. Onneksi sielläkin kuitenkin edes se yksi. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X