äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskaana ollessa ostin paljon vauvalle vaatteita nettikirppareilta. Pienet vaatteet kun ovat niin hetken käytössä, etteivät kulu käytössä oikeastaan yhtään. Postilaatikkoon tipahtelikin aika usein paketteja, joiden sisältä paljastui Newbien suloisia vaatteita. Oli mahtavaa, kuinka kirjekuorien sisältä paljastui vaate, joka vastasi kuvausta, ehjä ja siisti. Vihdoin olin päässyt pitkästä aikaa nettikirppareiden makuun, vanhojen pettymysten jälkeen.

En oleta, että käytetyt vaatteet ovat uudenveroisia. Tietysti käytetty saa näyttää siltä että sitä on käytetty, mutta tahroista ja mahdollisista muista vioista pitäisi olla selvästi kerrottu, sillä kuka nyt haluaisi sellaista ylläriä itselleen. Ja toki tiedostan sen, että siinä on aina se riski, että vaate ei vastaa annettua kuntoa, mutta kyllä tulee niin vedätetty olo, kun tuote on jotain muuta mitä oletit.

vauvalle

Minä hurahdin siis odotusaikana lopullisesti newbien vaatteisiin. Meiltä ei oikein muuta löytynytkään ja yöllä valvoessa selailin mitä on myynnissä. Kun vaate löysi tiensä meille asti, katsoin että se vastaa vielä sitä mitä luvattiin ja nakkasin pesuun. Olin niin innoissani, kun kaikki vastasi juuri sitä mitä piti.

Katselin yhtä kietaisubodya pitkään ja mietin pitkään, ostanko vaiko en. Lopulta en päässyt siitä yli ja kirjoitin ”mulle”. Vaihdoimme tiedot ja body tuli nopsaan kotio. Katsoin, että se on siisti ja nakkasin pesuun. Sen jälkeen viikkasin laatikkoon muiden 62cm kokojen kanssa odottamaan käyttöön pääsyä.

Ehjä ja siisti. No ei ihan, pettymys se kylläkin oli.

Parin kuukauden päästä syntyi vauva. Aika kului ja hiljalleen otettiin koko 62 käyttöön. Kaivoin tuon ihanan bodyn laatikosta esiin ja aloin avata neppareita ja miten kävikään. Osa neppareista irtoili niin haaroista kuin kietaisuaosasta. Ei toivoakaan saada niitä takaisin, yritin kyllä. Tutkin bodya paremmin neppareiden kohdalta ja melkein kaikki nepparit olivat tosi huonosti kiinni. Ja arvatkaa harmittiko. No kyllä. Lisäksi bodysta löytyi parin nepparin juuresta reiät, jotka huomasin kun neppari irtosi. Ja siitä minä maksoin 10€. Ehjä ja siisti, vai miten se nyt olikaan.

En ottanut myyjään yhteyttä, koska aikaa ostamisesta oli kuitenkin kulunut jo muutama kuukausi, joten oma vika, kun en ollut tarkempi. Suututti ja kiukutti. Ei ehkä olisi niin paljoa, jos hintaa olisi ollut vähemmän (ja maininta viasta), mutta kymmenen euroa käyttökelvottomasta vaatteesta. Sillä hintaa olisin saanut jo uuden. Ihan sama kuin olisin heittänyt 10€ setelin roskikseen.

Mietin miksen koittanut neppareita heti kunnolla, miten olin saanut käännettyä bodyn pesua varten ilman ettei yksikään neppari irronnut ja miten ne kesti pesun ajan kiinni.  Mutta sitten avatessa niitä vain tippui paikoiltaan ja ne ”piikit” olivat monessa auki. Ja toki joskus myyjältäkin voi jäädä jotakin huomaamatta ja se on ihan ymmärrettävää ja että joskus ostaja ymmärtää kuvauksen väärin (ostajan ja myyjän käsitys sanasta käytetty, ehjä ja siisti ei kohtaa), mutta olen aika varma, että myyjä tiesi neppareiden huonosta kunnosta, sillä ei sitä olisi voinut saada puettua kenenkään päälle niin, ettei huomaisi vikaa, kun nepparit eivät selvästi kestäneet avaamista.

Tuon jälkeen lähinnä vain selailin nettikirppareiden valikoimaa ja into hiljalleen laantui (miehestä se oli ehkä hyväkin juttu). Sen jälkeen en ole tainnut ostaa kuin muutamia vaatteita ja niistäkin pari oli ostettu sellaiselta, jonka kanssa olin ennenkin tehnyt kauppoja. Vaikka enemmän tuleekin niitä onnistuneita ostoja, niin sitten yksi tämmöinen sai heti varpailleen. Mutta kyllä meinaan vielä ostella nettikirppareilta.

Onko sinulle käynyt niin, että vaate on lopulta ollut käyttökelvoton yms?

*Kuvien vaatteet eivät liity tapaukseen

Kommentit (18)

Hei,

Kurja kuulla kokemuksestasi.

Oletko miettinyt bodyn viemista KappAhl liikkeeseen naytille? Yleensa liikkeet ottavat palautetta mielellaan vastaan. Tuotteenhan on virhe, jos se “kestaa lyhyemman aikaa kaytossa kun perustellusti voi odottaa”. Kuten kirjoitit, pie et koot ovat vain hetken kaytossa ja reikiintyminenkin kuulostaa tuotteen virheelta. Newbiella on muistaakseni oma liike Hki Rautatientorilla.

Minua houkuttelisi ostaa nettikirppiksiltä mitä milloinkin, mutta juuri nämä tällaiset kokemukset mietityttää. Lisäksi tuntuu, että vaikka nettikirppiksiltä ostaminen on sinänsä yksinkertaista, se ei välttämättä käytännössä menekään niin.

Myyjäthän jakaa paljon kokemuksia hankalista ostajista (”av, yv, ostan, en ostakaan, mietin vielä, jonottelen, kysynkin vielä mieheltä, voitko pitää mua varten vielä kuukauden, voitko laskea puolella hintaa”) mutta mun tuurilla kohdalle varmaan sattuisi vähintäänkin joku mielenkiintoinen myyjä. Tuntuukin siis selkeämmältä ostaa vaatteet vain kaupoista niin ei tarvi säätää (toki laatua sekään ei aina takaa!)

Niinpä..siellä liikkuu monenlaista ostajaa ja myyjää. 🙂 Itse myyn ennemmin livekirpulla, koska se jotenkin ”helpompaa”. Vaikka tuolla netissä menisi helpommin kaupaksi.

Ikävä tilanne kaikin puolin. Toivotaan ettei myyjä ollut niin välinpitämätön, että olisi tahallaan teille myynyt rikkinäisen vaatteen.

Itse olen melko paljon myynyt vanhoja leluja ynnä muita Facebookin kirpputoreilla. Sen olen huomannut, että ryhmän koko vaikuttaa paljon siihen, kuinka rehellisin mielin porukka on liikkeellä. Pienessä paikallisessa ryhmässä kaupat sujuu yleensä todella hyvin, sillä kukaan ei halua pimittää mitään ostajalta, joka saattaa hyvinkin olla naapurin naapuri.
Isommissa ryhmissä, missä tavaraa liikkuu monenkin eri kaupungin välillä, tuollaista huijaamista on selvästi enemmän: helpompi vain kadota siihen ihmismassaan.

Sitä todella toivon.
Tuo on kyllä totta. Kaikki pienet ryhmät joista olen ostellut, on ollut just mitä pitää, ja tämä mistä nepparit irtoili oli sitten isommasta ryhmästä.

Kerran ostin netistä käytetyn haalarin. Pakatessaan myyjä oli huomaamattaan niitannut haalarin kiinni pakettiin ja vedenpitävässä haalarissa oli näin ollen reikiä. Siinä kävi kyllä hyvin lopulta, myyjä hyvitti erehdyksensä. 🙂

Yhden kerran oon joutunut tekemisiin huijarin kanssa. Ostin leluja ja maksoin, mutta leluja ei kuulunut eikä palauttanut rahoja. + että näin tasan samat lelut myynnissä toisessa ryhmässä tämän jälkeen (kauppojen jälkeen laitettu uusi ilmoitus niistä). Tein rikosilmoituksen ja poliisi säikytteli myyjän lähettämään lelut. Lopulta ne tuli ja osa oli jo valmiiksi rikki ja joitain kuvan leluja puuttui… Että sellaset kaupat.

Voi eiii, varmasti harmittanut myyjääkin paljon. Mutta kiva kun hyvitti sen sinulle. 🙂
Toi on niin hanurista, jos vahingossa tekee kaupat jonkun huijarin kanssa. Onneksi poliisin säikyttelyt tehosi. Ikävää, että lisäksi ne lelut ei vastanneet sitä mitä piti, mutta ehkä sellaiselta huijarilta voi sellaista vähän odottaakin.

Hei!

Minulle ei onneksi ole sattunut mitään ikävää. Onhan sekin mahdollista, että kyseisen bodyn myyjällä body on ollut pitkään varastoituna ja silloin käytössä on nepparit vielä toimineet. Itse aikoinani en jaksanut isojen poikien vauvanvaatteita alkaa myymään vaan järjestin kotiin vauvanvaatenurkkauksen ja kutsuin kaikki tutut ja ystävät joilla oli pieniä lapsia tai odottivat vauvaa. Pidin vauvanvaatekutsut. Äidit saivat penkoa vaatteita ja lapset leikkiä. Annoin vaatteet ilmaiseksi eteenpäin ja olin onnellinen, kun muiden mielestä vaatteet olivat siistejä ja kelpasivat. Äidit tuolloin tuumasivat, että tämä on taivas, kun lapset saavat leikkiä ja itse saa kaikessa rauhassa katsella vaatteita. Olen Eetulle nyt ostanut käytettyjä vaatteita aika paljon sellaisina isoina paketteina, joissa on monenlaista samankokoista vaatetta. Monesti sellaisen saa edullisesti eikä jää harmittamaan, jos joku vaate on vähän kulahtanut. Rikkinäisiä ei minulle ole sattunut. Nyt viimeksi ostin 70cm vaateita ison setin ja ihastuin vaatteisiin. Myyjä vielä laittoi kaupan päälle yökkärin ja muutamia sukkia. Aion itse samalla tavalla Eetun vaatteet myydä eteenpäin. Minulle tulee vain hyvä mieli, kun joku tarvitseva saa vaatteet ja ne menevät kiertoon. Rikkinäisiä tai vaatteita joita en itsekään vauvalleni pukisi en myy enkä anna eteenpäin. Roskiin menevät sellaiset. Vauvanvaatteita todella pidetään niin lyhyt aika, että uutena ei ole mitään mieltä kaikkia hankkia. Mutta kyllä myyjän pitäisi rehellinen ja reilu olla. Kurja juttu sinulle kävi. Ymmärrän pettymyksesi.

Se on kyllä mahdollista, mutta silti jotenkin se epäilytti. Ehkä siksi, kun itse aina tarkistaa vielä vaatteet ennen kuin laittaa niitä myyntiin.
Ihana idea tuollaiset kutsut.♥ Varmasti ollut mieleiset ja jokaiselle jäänyt niistä hyvä mieli. Toiset saaneet vaatetta ja sinä saanut kaappeihin tilaa. 🙂 Itse olen kerännyt pienet vaatteet aina pussiin ja sitten kiikuttanut tutulle, joka saamassa vauvan tai he ovat jo tyyliin ostaneet niitä kun ovat nähneet meidän jonkun lapsen päällä. 😀 Saagan pieniä en ole vielä myynyt. En osaa päättää vielä mitä jätän jemmaan (Saagan muistojenlaatikkoon) ja mitä myyn eteenpäin. Kaikkea kun ei viitsei jemmaan laittaa. 😀
Minäkin oon joskus ostanut tuollaisen ison määrän vaatetta ja se on kyllä kiva. Niissä on monesti jo valmiina kivoja yhdistelmiä. 🙂

Tämä on juuri se syy miksen ite enää osta niin paljoa facen kirppiksiltä vaatteita. Ostin 50e petite cherien lämpöpussin joka oli ensinnäkin erivärinen kun myyntikuvassa (kuvassa oli joku filtteri) ja olin vielä kysynyt väriä ja nainen sanoi sen olevan valkoinen vaikka se oli vaaleansininen. Pussin sisällä oli kengistä kuratahroja todella paljon ja kaiken tämän lisäksi karvareunus oli revennyt kiinnikkeistä ja siinä oli pari reikää. Nainen ei suostunut purkamaan kauppoja eikä hyvittämään senttiäkään takaisin. Pettymys oli todella suuri ja siinä hupeni usko nettikirppiksiin. Pussi päätyi kuitenkin käyttöön pesun ja korjauksen jälkeen. Vaaleansininen värikin harmittaa tyttölapsella, mutta pussi ajaa asiansa siitä huolimatta 🙂

Voi ei, kuinka ikävästi sinulle kävi. 🙁 Ja uskomatonta, että myyjä toimi noin ja antoi vielä virheellistä tietoa. Todella epäreilua. Tämmöisien jälkeen sitä äkkiä kyllä tulee varovaiseksi, eikä pahemmin tee mieli ostaa enää mitään.

Myös nettikirppareilla myyminen on vaikeaa.
Minulla oli hyvä haalari, josta vain halusin eroon, kun se ei meldän lapsille enää mahtunut, vei kaapissa tilaa, eikä ystäviltänään möytynyt sen kokoista käyttäjää,
Halvalla ei saanut myytyä. Sillä onhan siinä kotain vikaa oltava, kun halvalla muut.

Tämä on kyllä täysin totta. 😀

Mä oon sen verrantarkka vaatteista, etten kovinkaan usein etänä vaatteita enää pettymysten jälkeen ostele. Mutta meille kävi niin, että edellisen pojan jäljiltä olin viikannut Newbien bodyn hyväkuntoisena laatikkoon, mutta seuraavalla siitä irtoili heti nepparit. Tahdon uskoa aina hyvää eli ehkä myyjä ei tosiaan vaan ollut huomannut asiaa?

Livekirpulta kun ostaa, niin tietää ainakin heti missä kunnossa vaate on. 🙂
Ai, onpa kyllä kummallista. Mutta hyvä tietää, että myös mahdollista. Tuntui niin oudolta, että nepparit sillä tavalla vaan irtoilee. Toivon todella, ettei myyjä tiennyt tuosta viasta.
Kivaa viikonloppua sinne.♥

On,valitettavasti! Tais olla joku tyllimekko Makeille aikoinaan. Myyjä kuvaili että tyylissä pieniä viiruja, se oli mun mielestä vielä ihan fine, mutta käytännössä se oli sitten ihan kunnon reikiä täynnä koko tylli. Otin yhteyttä myyjään ja hänen kommentti oli, että ei ole kyllä heillä ollut reikiä, epäili, et on postimatkalla tullut?! Yritin sanoa, että vähän epäilen, kun pkt on ihan ehjä. Kyllä harmitti! Onneksi tuokaan ei maksanut ihan hirveästi!

Eikä! En kyllä ymmärrä, miten joku kehtaa myydä tuollaisen ja sitten vielä väittää että matkalla tullut. Olisi varmasti paketti ollut sen näköinenkin, että mekko olisi saanut osumaa.

Tuo olisi ollut kyllä hyvä, ellen siinä suutuspäissäni olisi nakannut koko bodya roskiin ja viskannut neppareita perässä. 😀
Jatkossa pitää muistaa tämä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X