äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olen kirjoittanut paljon siitä, kuinka huonosti meillä nukutaan, mutta muutama viikko sitten avuksemme tuli Whisbear. Kerroinkin yhdessä postauksessa, että saimme sen lainaan meille, jotta tiedettäisiin kannattaako ostaa oma. Nyt olemme tuota testanneet ja haluan jakaa teillekin sen, miten meillä on mennyt ja auttoiko nalle.

Olin miettinyt paljon Whisbearin hankintaa, mutta siirtänyt sitä vain aina ajatellen, kyllä me ilmankin selviämme. Vauvalle tuli jatkuvasti enemmän ikää ja silloin mietin, ei kai nyt enää ainakaan kannata sitä ostaa, teho olisi kuitenkin ollut parempi, kun se olisi ollut käytössä alusta asti. Lopulta kuitenkin aloin kallistua siihen, että se voisi olla kuitenkin pelastus meidän öihin.

Ja arvatkaa mitä, niin se on ollut. Nyt todella harmittaa, kun siirsin sen hankintaa. Onneksi kuitenkin saimme tuon nallen testiin, sillä olisihan voinut olla myös niin, ettei se olisi toiminutkaan. Nyt tiedän, että se toimii ja haluan kertoa siitä miten se auttoi meitä.

On tuo Whisbear vain ihmeellinen

Whisbear (meillä siitä puhutaan nimellä nalle) kohisee ensin 40minuuttia, kun se laitetaan päälle. Meidän vauvahan nukutettiin ennen syliin, tai hänet vietiin sänkyyn juuri ennen nukahtamista. Tuohon halusimme muutosta. Alkuun jatkoin samalla tavalla, mutta otin nallen käteeni. Ennen saattoi mennä tuntikin, kunnes vauva oli nukahtamassa. Nyt nallen kanssa ensimmäisellä kerralla vauva simahti puolessa tunnissa. Jo seuraavana iltana koitin ihan muuten vaan, jos vien vauvan hereillä sänkyyn ilman sitä sylissä kanniskelua, nukahtaako hän kohinaan. Meni taas 30 min, kunnes hän nukahti ja hei omaan sänkyyn, ilman hytkytysta tai sylissä kantamista.

Jatkoimme samaan malliin ja joka kerta nukahtamiseen kului vähemmän aikaa. Nyt meillä mennään nukkumaan niin hienosti tuon nallen kanssa ja se nalle on ollut meillä reilun kaksi viikkoa, joten tosi iso muutos tuli tähän.

Mutta mites sitten ne yöt? Vauvahan heräsi ennen nallea 12-15 kertaa yössä. Nallen tultua herätyksen alkoivat vähentyä huimasti ja lyhyessä ajassa. Yllätyin todella kuinka nopeasti muutos parempaan tapahtui. Vauva kyllä heräili, mutta joko rauhoittui ihan yksin samalla kun nalle alkoi humista ja humisi sen 20 minuuttia tai kun annoin tutin tai imetin sen kaksi kertaa yössä. Nimittäin imetyskerratkin vähenivät itsestään tuon nallen avulla kolmesta kahteen kertaan.

Kahdessa viikossa vauvan 12-15 kerran heräilyt olivat vaihtuneet kolmeen herätykseen!! Siis aivan uskomatonta! Olen kyllä kuullut, että Whisbear on pelastanut monen perheen yöt, mutta silti jotenkin epäilin. Noh, nyt uskon että se todella voi parantaa niitä öitä. Toki sen ymmärrän, ettei se toimi kaikilla, meillä varmasti auttoi osittain se, että olen vauvalle välillä soittanut puhelimesta white/pink noisea, joten nallesta tuleva ääni oli tuttu.

Tuo Whisbear oli meidän huonojen öiden pelastus, joten meiltä lämmin suositus sille. Itseäni ei ole ainakaan haitannut nukkua nallen pitämässä huminassa, jos joku miettii saako itse silloin nukutuksi.

Kommentit (14)

Nyt ois muuten ollut Lidlissä vähän samantyyppinen pehmolelu pöllö 18e. Siinä on säädettävä valo ja ääninä kehtolaulu, kohina, sydämensyke ja sade. Tosi näppärä kun voi vielä valon kirkkautta ja äänen voimakkuuttakin säätää. Ainut miinus että pöllö seuraa vain 3h unta ja sen jälkeen menee virransäästötilaan jos ei uudelleen napsauta pois ja päälle. Mielenkiinnolla testataan miten tää pöllö toimii meidän 3kk poitsun kanssa.

Onpa kiva kuulla että teillä myös whisbear toimii. Muakaan ei karhun kohina haittaa, olen kanssa herkkäuninen, että pitäis olla hyvin hiljaista. Tämä kohina ei haittaa yhtään, tieten sama vaikutus on minuun kuin vauvaanki eli tuudittaudun uneen😏😴😴.

Yllätyin kyllä, kuinka hyvin tuo meillä toimii. 🙂
Hih, joo se nukuttaa myös vanhemmat hyvin. 😀

Oi niin mahtavaa, että nalle toimii teillä! <3

Niin on.♥ Tarvii varmaan hankkia se oma, niin saa palauttaa nalle teille.♥

Hei!

Onpa ihanaa, että teillä on noin paljon tuosta wishbearista apua 😍 Oletko omassa olossasi huomannut muutoksen ja saanut nukuttua? Minä en usko, että meillä Eetu olisi tuon nallen kanssa alkanut nukkumaan, kun pelkäsi sitä puhelimesta soittamaani whitenoisea. Eetu pelkää myös suihkun, hiustenkuivaajan, pölynimurin ja sähkövatkaimen ääntä. Ja söikähtää ja alkaa itkemään, jos joku alkaa yhtäkkiä nauramaan tai yskimään. Tämä on yksi niistä monista asioista joista epäilen, että Eetulla saattaa olla sitä aistiyliherkkyyttä. Vaikeus nukahtaa ja nukkua kuuluu myös asiaan. Karkeitten ruokien syömään oppimisen vaikeus. Olen yrittänyt Eetulle antaa esim. makaronia, mutta millään ei tahdo saada sitä syötyä. Eikä kasvissoseissa saa olla yhtään isompia paloja. Eetu kyllä hyvin syö ja kaikkea muuta kuin ruokaa kyllä pureskelee. Se kaiken hampailla jyrsiminenkin viittaa siihen aistiyliherkkyyteen. Viime yönä muuten laitoin korvatulpat ja sain paremmin nukuttua 😊En ole jaksanut Eetua siitä aamumaidosta vierottaa ja nyt on Eetu alkanut todella aikaisin herätä. Eikä välttämättä nukahda edes siihen tissille vaikka olen sitä antanut, kun toinen selvästi kesken unien herää ja itkuinen on. Tuolloin aamulla en tassuttelemalla enkä sylittelemällä saa Eetua nukahtamaan enkä itse jaksa niin aikaisin nousta ylös. Tänään heräsi vartin yli viisi. Kävin kahteen otteeseen keinutuolissa keinuttelemassa, annoin vettä ja kanniskelin sylissä. Mutta en maitoa antanut. Kuuden jälkeen nukahti omaan sänkyyn eli tunnin sain tehdä töitä. Sitten nukkui reilun puoli tuntia ja heräsi hyväntuulisena. Jos vain jaksan toimin ensi yönäkin näin. Toivon, että nopeasti päästäisiin takaisin siihen meidän hyvään nukkumiseen 😊Alkaa vain Eetulla olemaan painoa sen verran ettei kovin pitkiä aikoja jaksa sylissä kantaa. Ihanaa joka tapauksessa, että teillä noin paljon paremmin nukutaan. Toivottavasti alkaa näkyä myös Saagan päiväunissa paremmat unet ❤️Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille 😊

Hei!

On kyllä edelleen niin samanlaisia nämä meidän pienet ihanat 😍 Eetun juuri laitoin omaan sänkyyn (Eetun isä ei ole tänä iltana nukuttamassa) ja kovasti vielä touhuilee sängyssään. Väsy kyllä on. Pitäisi unen kohta tulla. Jos ei ala aikaiset heräämiset loppumaan niin pitää sitten harkita pimennysverhoa tuohon vaatehuoneen ikkunaan. Juuri tuolta puolelta aurinko nousee ja ikkunassa on vain sälekaihtimet. Ei Eetukaan suihkun alle mene. Ja Eetu narskutteli silloin aluksi hampaitaan, kun ne ylähampaat puhkesivat. Nyt puree kaikkea niin kuin koiranpentu. Huonekaluja, meidän betonirappusia, astioita, kirjoja, kaikkia muoviesineitä, lelujaan… mutta ei ruuassa olevia isompia palasia. Huonekaluista saa maalia ja puutikkuja suuhunsa. Tämä on ihan ongelma. Minä meillä jo samana päivänä, kun sairaalasta pääsin kotiin imuroin ja pienempänä ei Eetu sitä pelännyt. Mutta nyt alkaa itkemään. Jonkun toisen leikkiessä Eetun kanssa saan imuroida ja käyttää sähkövatkainta, mutta en, jos ollaan Eetun kanssa kahdestaan. Nyt hiljeni Eetun sängyssä ja itseäkin väsyttää. Ihanaa viikonloppua teille kaikille ❤️

Kiitos ja samoin sinne teille.♥
Kannattaa testata pmentävää verhoa (tai jotain muuta viritelmää ikkunaan), jos se vaikka helpottaisi aikaisia herätyksiä. 🙂
Auts, ei kyllä kiva jos noin pureskelee kaikkea. 🙁 Toivottavasti se menisi pian ohitse, ettei juuri jokin puutikku yms pian satuta sinne suuhun.

On kyllä ihanaa, että täsä on ollut apua. Ehkä se meillä toimii, kun oli tottunut kuulemaan tuota ääntä ennenkin. 🙂
Voi pieni Eetu.♥ Meillä Saaga ei tykkää suihkusta, mutta sen ääntä kestää kuunnella mutta itse suihkunalle ei kestä tulla, sähkövatkaajaa jännittää mutta katselee sitä sylistä ja hiustenkuivaaja on tosi jännä, mutta sen kestää kun voi olla hieman kauempana. Imuriin on tottunut hyvin.
Meillä on muuten Saagalla myös vaikeuksia syödä karkeaa ruokaa. Siitä olen kirjoittamassa postausta, kun kirjoitan meidän ruokailuista, mutta jälleen pienillämme yksi yhdistävä juttu. Pureeko Eetu siis hampaita yhteen, eli narskuttelee? Saaga tekee sitä nyt, kun ylähammas tuli viimein läpi.
Oi voi, kun teillä heräillään aikaisin. Auttaako huoneen pimentäminen, nyt kun voi tuo valoisuuskin herättää. Toivottavasti pääsette pian kiinni siihen hyvään rytmiin nukkumisen kanssa.
Vielä ei meillä näy tuo päiväunissa, mutta jospa nekin pitenisivät tässä ajan kuluessa. Kiitos, samoin sinne.♥

Mikä tahansa, mikä vaan toimii, on tietysti jieno juttu!

Jäin silti miettimään, mikä osuus on itse nallella, mikä taasen sillä, että lapsi nukahtaa omaan sänkyynsä. Jos vaan saa nukkua, sillä ei tietysti ole ehkä niin väliäkään, mutta euurmmassa kuvassa jäin miettimään, kuinka monelle vanhemmalle moinen nalle mudostuu ”taikakaluksi”, jonka varjossa tulee vahingossa tehneeksi niitä muitakin muutoksia parempaan suuntaan. (Vrt. Esimerkiksi laastari, oikein kätevä keksintö monesti. Mutta auttaa myös lumehoitona lapsen moneen vaivaan)

Jokatapauksessa, hyviä yöitä teille!

Niinhän se on, kaikki mikä toimii on ihan mahtavaa. 🙂
Meillä vauva rauhoittuu nimenomaan omaan sänkyyn kuulemaan tuota ääntä. Ilman sitä ennen omaan sänkyyn laskiessa oli vain yhtä huutoa ja piti nukuttaa syliin. Voihan se olla että tämä on ihan sattumaakin, mutta meillä on kyllä selvästi tästä ollut apua. 🙂

Ihanaa kuulla, että nalle toimii ja yöt on parantuneet! 🙂

Tämä on kyllä mahtava juttu, en ihan tämmöistä lopputulosta osannut odottaa. 🙂

Ai on tullut vai, kiva juttu. 🙂 Meillä ei ole Lidliä tässä ihan lähellä, niin ei tule edes niitä mainoksia josta näkis mitä myyvät. Mutta tuo on kyllä tosi edullinenkin. Toivottavasati se toimisi teillä. ♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X