äiti ja melukylän lapset - Banneri

Helpottava kuulla, ettei monella muullakaan viihdytä autossa

Teksti Terhi

Hei kiitos kaikille edelliseen postaukseeni kommentoineille, instagramissa ja facebookissa viestiä laittaneille. Helpottaa todella kuulla, että muillakaan ei viihdytä autossa ja vaikkei pienenä ole viihdytty, niin myöhemmin sekin on onnistunut. Ehkä parin vuoden sisällä nämä itkuiset matkat ovat muisto vain..ainakin toivon niin. Tsemppiä teille, jotka painitte tämän saman asian kanssa.

Koska sain erilaisia vinkkejä, mikä voisi auttaa, ajattelin koota ne yhteen postaukseen. Ihan valtavasti kiitos kaikista vinkeistä joita laitoitte. Osaa olimme koittaneetkin ja osaa tulemme varmasti koittamaan. Toivon mukaan aika viimeistään auttaa ja automatkat olisivat mukavempia ihan meille kaikille.

Tässä vinkkejä joilla autossa matkustamisesta voisi tulla mukavempaa

 • Istuimen sijoittaminen autossa keskelle, jos ohivilistävä maisema aiheuttaa pahaa oloa
 • Istuimen sijoittaminen ikkunan viereen josta näkee maisemia
 • Ikkunan peittäminen
 • Istuimen kääntäminen kasvot menosuuntaan
 • Tarpeeksi pitkä aika ruokailusta ennen liikkeelle lähtöä
 • Pientä naposteltavaa matkalle
 • Pientä tekemistä, kuten kirja ja muutama lelu
 • Kangasteippiä suikaleet ristiin navan kohdalle tai tavallinen laastari
 • mahdollinen ”jumitila” kehossa ja sen hoidattaminen
 • Whisbear tai puhelimesta Pinknoise
 • Autoilun välttäminen aina kun mahdollista
 • Pysähdysten minimointi
 • Sellaisen musiikin soittaminen jonka tahtiin pieni tykkää tanssia

Tämmöisiä vinkkejä mm tuli. Aika moni suositteli tuota laastaria koittamaan navan kohdalle, joten sen me voisimme kyllä testata. Itselle ei myöskään ollut tullut mieleen tuollainen jumitila, joten siihen aion paneutua hieman lisää.

Nyt pidän peukkuja pystyssä ja toivon parasta, jotta meillä tilanne helpottaisi edes hiljalleen ja voisimme toteuttaa suunniteltuja reissuja, jonne ajomatkaa on useampi tunti. Siihen asti, kun pienimmäinen ei kestä olla autossa pitkään, meidän on siirrettävä niitä.

Nyt ihanaa iltaa sinne, minä alan vastailemaan teiltä tulleisiin kommentteihin.

Kommentit

6 kommenttia
Terhi

Ihana, että teillä auttaa kun istut hänen seuranaan. Jos hän tuntee olonsa turvattomaksi, kun ei saa olla lähelläsi, mutta kun menet viereen, tuo se turvaa.♥

Avatar

Moi 😊

Meillä muuten viime kesänä kummimummolta saatu lastenlaululevy Pikkupapu rauhoittaa Eetun autossa, jos alkaa kitisemään (mitä ei kovin usein enää tee). Minä itse olen muistellut aikaa jolloin en Eetun kanssa saanut päivisin edes ruokaa laitettua enkä öisin nukuttua ja nyt en voi uskoa, että sama poika nukkuu yöt kertaakaan heräämättä ja joka minua päivisin ’auttaa’ kotiaskareissa. Silloin kun oli hankalaa en olisi ikinä uskonut tämän päivän koittavan. Samoin autoilun kanssa. Teillähän on menty samanlaisia polkuja kuin meilläkin 😊 Eetu ja Saaga on olleet niin monessa samanlaisia. Meidän ihanat pienet 😍Joten uskon, että teillä autoilu jonain päivänä helpottaa.

Terhi

Joku tuttu musiikki toimii meillä välillä, mutta vain pieniä hetkiä. :/
Nämä kaksi ovat kyllä olleet niin samanlaisia.♥

Avatar

Vyöhyketerapeuttia suosittelen. Meidän keskimmäinen vauvana inhosi autoilua. Emme ikinä saa tietää,auttoiko aika vai muutaman kerran käynti vyöhyketerapeutilla,mutta ohi meni. Suosittelen.

Terhi

Kiitos vinkistä ja ihana kuulla, että teillä se toimi. 🙂

Avatar

En tiedä mistä johtuu, mutta meillä vauva ei ole myöskäön autossa viihtynyt syntymästään lähtien, mutta jos itse istun takapenkillä vieressä niin huuto loppuu ja lyhyet alle 100km matkat taittuu ilman valitusta..en ole keksinyt mikä siis syy huutoon 😅 esikoinen viihtyi ilman äitiä mutta tämä kuopus ei😶

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä