äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän nelivuotiaalla alkoi tänään kerho. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun hän oli kerhossa ilman isosiskoaan ja kuinka hienosti päivä olikaan sujunut. Ei sillä, että olisin edes miettinyt sen menevän huonosti, mutta olihan se hänelle ihan uusi tilanne, kun isosisko ei ollutkaan mukana,

Keväällä poika ilmoitti hyvin jämäkästi, ettei todellakaan aio mennä kerhoon ilman siskoa ja vielä jossakin vaiheessa kesää oli vielä sitä mieltä. Mutta hiljalleen se mieli siitä alkoi muuttumaan ja lopulta kerhon alkamista odoteltiin kovasti. Helpotti kyllä paljon, että hän muutti mieltänsä, sillä minusta on tärkeää että hän käy siellä kerhossa ja saa luotua hyvin siellä kaverisuhteita ja leikkiä muiden lasten kanssa.

”Siellä kerhossa oli nyt toinenkin poika”

Aamulla sängystä nousi unenpöpperöinen pieni poika, jonka ensimmäiset sanat oli ”Huomenta äiti. Joko nyt lähdetään kerhoon?” Vaatteet meni päälle ennätysvauhtia ja aamupalakin upposi nyt hyvin. Yhdessä pakattiin eväitä ja valittiin mukaan lelu. Niin suloista, kuinka innoissaan hän oli. Meidän kerhoon saa viedä joka kerta lelun. Kerhotäti päätti sen tavan viime vuonna, oikeastaan meidän perheen takia, sillä joka ikisenä lelupäivänä meillä oli aina jompi kumpi kerholaisista kipeänä ja harmitus oli kova, kun lelupäivä meni aina ohi. Nyt lelun saa ottaa joka kerta.

Kun keväällä oli kerhoon ilmottautuminen, kirjoitin toiveeksi hakemukseen, kuinka olisi kiva, että ryhmässä olisi myös poikia. Viime vuonna ryhmässä oli ainoastaan tyttöjä. Eikä se toki ongelma ollut, hyvin meidän poika leikki tyttöjenkin kanssa. Nyt hän oli tosi iloinen, kun ryhmään tuli toinen poika, jonka kanssa leikit sujui heti tosi hyvin. Oli ihana nähdä heidän leikkivän niin hyvin, kun menin hakemaan poikaamme.

Ensimmäinen kerta oli sujunut oikein hyvin, eikä isosiskoa oltu kaipailtu kerhoon yhtään. Ihana, kun hänellä on nyt ihan oma juttu jossa käydä ja hän on aina tykännyt käydä kerhossa. Tätä ensimmäistä kertaa oli odotettu todella paljon siitä asti, kun isommilla sisaruksilla alkoi esikoulu ja koulu. Ihanaa, kun se odotus nyt viimein päättyi.

Kommentit (2)

Ihan tasan sama kokemus! Isosisko meni eskariin ja 4v pikkuveli meni toissa viikolla ekaa kertaa yksin kerhoilemaan. 🙂 jännitti ja hannasi vastaan aluksi, mutta hienosti viihtyi kuten arvata saattaa. Toinen on niin iso pieni. <3

Ihana, että sielläkin kerholainen viihtyi hyvin. 🙂
On nämä juurikin niin isoja ja pieniä samaan aikaan.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X