äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä juhlitaan viikonloppuna meidän esikoisen 14v syntymäpäiviä ja poikamme 4v syntymäpäiviä. Huomenna on jo perjantai ja minulla ei ole vieläkään oikein varmuutta mitä tarjoan ja en ole ottanut siitä mitään stressiä. Osaisinpa aina järjestää juhlia näin rennolla asenteella. Enkä väkertää hullun lailla kakkuun koristeita (niin kuin yleensä teen), nyt en nimittäin ole tehnyt ollenkaan, koska lapsilta ei ole tullut tietoa mitä haluavat, joten mennään simpelillä kakulla tällä kertaa. Ja kaapissa on kyllä joitakin paljon aiemmin tekemiäni koristeita valmiina.

Tykkään kyllä paljon järjestää juhlia, mutta tällain rennosti tämä on tuplaten kivempaa. Varsinkin kun tietää, että tarjottavien määrän pystyy nyt pitämään pienenä ja koska he ovat ihan niitä lähimpiä, ei aio kyllä ottaa siivouksestakaan mitään stressiä. Se siivotaan mitä jaksetaan.

Tällä kertaa juhlitaan vain sukulaisten kesken

Tällä kertaa juhliin on kutsuttu tosiaan vain sukulaiset, koska minulla ei ole ollut energiaa alkaa järjestämään juhlia isommalle porukalle. Varmistin vielä lapsilta, että onhan se heille ok ja se sopi oikein hyvin. Jos se ei olisi sopinut, niin sitten tietysti oltaisiin kutsuttu se tuttu porukka juuri heidän synttäreille, mutta kiva että nyt kelpaa näin pienemmällä porukalla. Juhlathan nekin on.

On kiva, kun lapsilla on sama syntymäkyykausi, niin voimme yhdistää heidän juhlat. Helpottaa kummasti myös sukulaisia, kun ei tarvitse ajella meille montaa kertaa. Näitä lasten syntymäpäiviä kun meillä riittää vuodessa muutenkin. Lisäksi se helpottaa ainakin jonkin verran meitäkin, kun ei tarvitse jatkuvasti olla leipomassa. Yleensä ollaan tehty molemmille omanlaisensa pienet täytekakut, mutta tällä kertaa tehdään vain yksi kakku ja ehkä toinen juustokakkuna, koska syöjiäkin on nyt vähemmän. Sitten jotakin suolaista vielä lisäksi. Lapset ovat innokkaita auttajia leipomisessa, mikä on ihan kiva juttu. Vaikka välillä keittiössä tuntuu hääräävän liian iso porukka kerralla.

Mutta lauantaina juhlitaan, joten huominen menee leipoessa jotakin ja vähän siivoillessa.
Kivaa viikonloppua sinulle.

Kommentit (2)

Olipa ihanan rento ja hyväntuulinen kirjoitus tulevien juhlien emännältä! 🙂
Voi kun itsekin muistaisin olla stressaamatta niin paljon ennen lasten synttäreitä tarjottavia, siivoamista jne. Täytyy kyllä todeta, että vuosien aikana rentoutta on alkanut tarttua ja lapsista (ainakin isoimmista, jotka ovat 13 ja 11) alkaa ihan oikeasti olla jo apua juhlavalmisteluissa.

Kiitos. 😀
Kyllä helpotti paljon, kun otti rennon asenteen ja kävi hieman kaupan pakastealtaalla. Hyvin maistui nekin ja perus siivous riitti oikein hyvin. 🙂
Ja kyllä noista isommista on jo paljon apua. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X