äiti ja melukylän lapset - Banneri

Jokin aika sitten koitti se aika raskaudesta, kun tuli täyteltyä netissä erilaisia Kelan hakemuksia. Yksi niistä oli äitiysavustus. Minulle oli oikeastaan ihan alusta asti selvä juttu se, kumpana me tuon avustuksen ottaisimme, eikä sitä pähkäilty yhtään. Me otimme avustuksen rahana, joka on 170€. Miksi rahana eikä pakkauksena?

Yksinkertaisuudessaan vain siitä syystä, että rahalla saa hankittua juuri sellaista mitä haluaa ja tarvitsee. Pakkauksesta olisi meillä jäänyt kuitenkin käyttämättä paljon ja meillä on kuitenkin edellisiltä jäljellä kaikenlaista. Näin me teimme myös Saagan kohdalla ja sainkin aika paljon kaikkea kivaa hankittua sillä rahalla, varsinkin, kun ostin paljon kirpputorilta. Ne pienet vaatteethan oli kuin uusia, kun mahtuvat niin hetken päälle. Ja mikä parasta, ne pääsivät kaikki käyttöön, kun olivat niin ihania.

Äitiysavustus on kyllä huippu juttu

Mielestäni on hieno juttu, että perheet saavat äitiysavustuksen ja saavat päättää kumman näistä avustuksista valitsevat. Joku kun haluaa kaikille lapsille sen pakkauksen, joku ottaa pakkauksen vain esikoiselle ja muille rahan ja joku taas valitsee rahan jokaisella kerralla. Kiva on se, kun saa valita itse kumpi näistä sopii paremmin omaan tilanteeseen. Meillä pakkaus on otettu esikoiselle, kolmannelle ja viidennelle. Toiselle, neljännelle ja kuudennelle rahana.

Meidän jokaiselta lapselta löytyy oman syntymävuoden makuupussi. Ne keille en ole pakkausta ottanut, olen hommannut pussin joko kirpputorilta tai ostanut uutena. Aion myös helmivauvalle hankkia oman syntymävuoden makuupussin. Oma äitini on säästänyt minun äitiyspakkauksesta makuupussin, joten mielestäni on hauska antaa myös omille lapsille oman vuoden pussukat.

Kiinnostaisi kuulla, kumman te valitsette tai olette valinneet?

Seuraa meitä myös instagramissa.

Kommentit (12)

Hei, milloin äitiysavustus raha maksetaan ? Päätöksen teon jälkeen heti vai seuraavan kuun lopussa vai kuinka ? 😀
Mistään ei löydy mitään tietoa!

Me otettiin 3 ensimmäiselle lapselle pakkaus mutta 4. Ja 5. rahana. Ekat pakkaukset oli järkevät että saatiin mökille ja mummilaan makuupusseja, lakanoita ym. mutta neljännen kohdalla totesin ettei enää ole lisärekvisiitalle tarvetta.

Tuollainhan sai kätevästi tarvikkeita eri paikkoihin. 😀
Kivaa viikkoa sinne. 🙂

Ensimmäiselle pakkaus, juurikin noiden peittojen yms vuoksi, vaikka vaatteet suurimmaksi osaksi jäikin käyttämättä lapsen ja vaatteiden ruumiinrakenteen eroavaisuuden vuoksi.
Muille olen myöskin etsinyt vaan syntymävuotensa makuupussin. Nyt tätä kuudetta odottaessa mietin jo että pitäisikö ottaa pakkauksena, mutta loppujen lopuksi päädyin taas rahaan.

Moni varmasti ottaa ensimmäiselle sen pakkauksen ja onhan se ihana fiilis avata se ja käydä läpi mitä kaikkea siellä on. 🙂
Ihana, kun teilläkin kerätty jokaiselle oman makuupussit.♥

Me valittiin pakkaus. Tämän vuoden pakkaus miellytti suurimmalti osin kuoseiltaan ja näin esikoista odottavana ei ollut mitään valmiina. Itselleni pakkauksen odottamisessa ja avaamisessa oli myös sitä tiettyä symboliikkaa, etenkin kun miehen kanssa yhdessä pääsimme hypistelemään pakkauksen sisältöä.
Jos (ja toivottavasti kun) lapsia tulee lisää, katsotaan ihan tilanteen mukaan valitaanko pakkaus vaiko raha. Kuten sanoit, on hyvä että saamansa avustuksen voi itse valita.

Moni varmasti valitsee pakkauksen esikoiselle ja onhan siinä ihan mahtava fiilis penkoa sitä läpi.♥ Muistan kyllä sen ihanan fiiliksen esikoisen odotuksesta.

Me otettiin elokuussa syntyneelle esikoiselle pakkaus, ihan sen takia että saadaan makuupussi, peitto, lakanat ym. Pakkauksesta, todettiin että niitä kaikkia, jotka pakkauksessa meille tarpeellisia, ei saada uutena ostettua tuolla 170e😊 pakkauksen vaatteista jäi aika paljon käyttämättä, 56 koon perus valkoiset bodyt oli kyllä ahkerassa köytössä mutta monet muut ei kaapista valikoituneet käyttöön. Päätimme jo nyt että jos joskus saamme toisen lapsen, hänelle otamme avustuksen rahana kun esikoiselta jää säästöön nuo tarpeelliset äitiyspakkauksen jutut 😊 Ihanaa alkavaa viikkoa sinne! 🌺

Uskon, että moni esikoisen odottaja ottaa pakkauksen, sillä siellä on kyllä todella paljon kaikkea tarpeellista. 🙂 Ja sieltä jää seuraavalle hyvin tavaroita säästöön.
Meilläkin lopulta jäänyt paljon käyttämättä, kun ollaan pakkaus valittu.
Kiitos, sitä samaa sinne.♥

Sekä että.
Ja sille lapselle, jolle en pakkausta ottanut, hankin MINUN syntymävuoteni makuupussin.

Toikin on kiva, että olet löytänyt oman vuoden makuupussin lapselle. 🙂

Mulla tuli aika nopeasti se raha hakemuksen laiton jälkeen. Laitoin hakemukset 2.11. päätös oli tehty 5.11. ja raha oli maksettu 14.11. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X