äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ja niin on jälleen tiistai ja se starttasi raskausviikko 31 (30+0 – 30+6). Vauva on koko pituudeltaan nyt noin 36cm ja painaa noin 1600g. Monet vauvat kääntyvät näillä viikoilla pää alaspäin, mutta meidän vauva tykkää majailla pää ylöspäin tai poikittain, ainakin potkujen perusteella. Mutta ehtiipä hän siellä vielä kääntyillä monet kerrat.

Itsellä ei pahemmin vaivoja ole. Liitoskivut ei vaivaa, mutta öisin ja välillä päivisin on kohdun kannatinkipuja tai jotain sellaisia, joka tuntuu todella epämukavalta. Lisäksi närästää jonkin verran, mutta olen selvinnyt siitä ilman lääkettä. Raudan syömisen myötä pyörryttäminen on vähän vähäisempää ja se välillä mahdottomaltakin tuntuva väsymys, alkaa hiljalleen helpottaa. Tosin aina kun on mahdollista olen nukkunut taaperon kanssa päikkärit.

Raskausviikko 31 ja päiviä laskettuun sen alussa enää 70!

Raskausviikko 31

Äitiysloma alkaa viiden viikon kuluttua, mikä tuntuu jotenkin epätodelliselta, koska vielä jokin aika sitten se tuntui todella kaukaiselta ajatukselta. Meillähän ei mikään muutu, vaikka äitiyslomalle jäänkin. Tällä hetkellä olen neulomusteni ja virkkausteni lisäksi laittanut vauvalle valmiiksi vauvanurkkauksen. Ja postin mukana on nyt kulkeutunut kotiin muutamia ihania vaatteita pientä odottamaan. Alkaa sitä hiljalleen sisäistää, ettei tässä ole jäljellä enää hirveitä aikoja, kun pikkuinen on jo oikeasti vatsan tällä puolella. Katsotaan kuinka pitkälle äitiyslomalla päästään, ennen kuin pesukoneessa pyörii ensimmäiset pienet vaatteet.

Vauva liikkuu vatsassa hyvin ja sisaruksista on hauska tunnustella, kuinka voimakkaita ne potkut ovat. Vauva onnistui säikäyttämään meidän eskarilaisen, joka piti kättä vatsallani ja yhtäkkiä sai kunnon mojautuksen. Taaperostakin on omituista, kun hänen istuessa sylissäni saattaa joku tökkiä häntä selkään. Nyt hän sanookin monesti ”vauva” ja näyttää vatsaani, niin ihana.

Olen muuten taas yhtäkkiä hullaantunut syömään ruisleipää ja siinä päällä uppoaa välillä jopa leikkele ja juusto, jotka oli hetki sitten vielä yök listalla. Myös suolakurkkua pitää olla leivän päällä. Hassua, kun Saagankin aikaan söin noita yhdessä vaiheessa tosi paljon. Teetä en tosin Saagan odotuksen aikana tai jälkeenkään pystynyt juomaan pitkiin aikoihin, mutta nyt se menee hyvin alas ja maistuu ihan samalle kuin ennen. Se oli tässä odotuksessa vain hetken ällölistalla.

Nyt ihanaa viikkoa sinne, sehän on joulu ihan juuri!

 

Alla linkkejä edellisiin postauksiini, liittyen tähän raskauteen:
Raskauden ensimmäinen kolmannes, Ensimmäisen ultran kuulumisia, Raskausviikko 17 pyörähti käyntiin, Raskausviikko 18 alkoi, Raskausviikko 19, Kumpi sinusta: tyttö vai poika?, Raskausviikko 20, Rakenneultra, Tsemppiä sinulle, joka jännität kertoa raskaudestasi, Raskausviikko 21, Raskausviikko 22, Raskausviikko 23, Kannattaako tuplarattaita hankkia?, Raskausviikko 24, Raskausviikko 25, Raskausviikko 26, Äitiysavustus rahana vai pakkauksena?, Raskausviikko 27-sokerirasitus, Itsetehtyjä juttuja vauvalle, Raskausviikko 28, Raskausviikko 29, Raskausviikko 30, Taas muutama juttu tehty vauvalle.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X