äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tämän kuun lopussa meidän kuopus täyttää 1v9kk ja hänestä on kovaa vauhtia tulossa isosisko. Minun pieni, joka on vielä ihan meidän perheen vauva, on reipas taapero, joka saa itselleen ihan pian uuden nimikkeen. En voi uskoa, että pian hän ei ole meidän perheen pienin, vaikka pieni hän toki on vielä vauvan synnyttyä.

Olen huomannut usein miettiväni taaperon touhuja katsellessa, kuinka vasta odotin häntä syntyväksi. Eikö se ollut vasta ihan hetki sitten. Samalla taas tuntuu, kuin siitä olisi jo ikuisuus ja hän olisi ollut osa perhettämme jo monen monta vuotta. Siinä hän leikkii niin hienosti sisarustensa kanssa, no okei välillä koittaa pomottaa heitä ja suutahtaa jos joku leikkii hänen tavaroilla, mutta on kuitenkin mukana isompien touhuissa.

Kesken leikin hän kiipeää syliin ja antaa ison halin, välillä suukon kera. Hän kaipaa paljon läheisyyttä ja on edelleen ihan äidin tyttö. Olemme olleet hänen syntymästään asti niin tiivis kaksikko ja toivonkin, että hän vauvan synnyttyä hän tietää sen, että äidin sylissä on aina tilaa myös hänelle Jos ei, niin täytyy vain osoittaa se taaperolle.

Vielä äidin pieni vaikka onkin kohta isosisko

Vauvan synnyttyä taaperomme voikin yhtäkkiä näyttää paljon isommalta tytöltä, mitä hän onkaan. Silloin on hyvä muistuttaa itseään, että hän on edelleen se sama pieni tyttö, joka hän oli vielä ennen sisaruksen syntymää. Onneksi on sen verran kokemusta siitä tilanteesta, että siihen osaa jo suhtautua.

Tällä hetkellä tuleva isosisko rakastaa nukkeja ja hoitaakin omia nukkejaan päivittäin. Niille annetaan suukkoja, tuttipulloa, tuttia ja potallakin niitä käytetään ahkerasti. Hän on niin suloinen näky kävellessään nukke kainalossa ympäri kotia. Hoivavietti tuntuu olevan tällä hetkellä kova, saa nähdä kuinka innokas hän on sitten kun kotiin kannetaan oikea vauva.

isosisko

Meidän toisella ja kolmannella lapsella on ikäeroa 1v8kk, joten pienestä ikäerosta on ennestään kokemusta. Alkuun voi olla haastavaa, mutta lopulta lasten kasvettua palkitsee kyllä todella. Nähtäväksi jää millainen suhde tälle kaksikolle muodostuu ja kuinka arki lähtee sitten rullaamaan. Siitä olen kuitenkin varma, että meidän taaperosta tulee varmasti tosi hyvä isosisko.

Kommentit (2)

Voi teidän pienestä tulee varmasti ihana isosisko. Tuo on mun mielestä niin hyvä kun lapsia on jo useampi,niin tietää vähän mitä on odotettavissa kun vauva syntyy. Osaa odottaa pientä mustasukkaisuutta ja tietää miten siinä vauvassa on totaalisesti kiinni ensimmäiset viikot ja kuukaudet.

Niin minäkin uskon, vaikka varmasti mustasukkaisuutta tuleekin olemaan paljon, uskon pikkusisaruksen olevan hänelle tärkeä.♥
Kyllä, saa nähdä millainen tämä vauva on, onko yhtä sylivauva kuin Saagakin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X