äiti ja melukylän lapset - Banneri

Niin se alkoi tänään jo raskausviikko 37 (36+0 – 36+6) ja päiviä laskettuun on tämän viikon alussa enää 28! Ajatella, että enää niin vähän, milloinkohan sitä sisäistää sen, että vauva voi oikeastaan syntyä ihan koska vaan? Voi olla, että siihen menee vielä tovi ja kyllä sen sitten viimeistään tajuaa, kun synnytys alkaa.

Istagramiin kirjoitinkin muutama päivä sitten siitä, kuinka välillä havahdun siihen tilanteeseen, onko vauva liikkunut tarpeeksi. Tai että koska viimeksi tänään olen tuntenut vauvan liikkeitä. Välillä kun omat päivät ovat kiireisiä, ei vauvan liikkeitä pahemmin edes rekisteröi ja sitten iskee se tunne, että onko vauva liikkunut ollenkaan!

Välillä vauvalla on selvästi päiviä, jolloin hän on paljon hiljaisempi vatsassa ja silloinhan tämä äiti panikoi useamman kerrankin päivässä. Liikkeitä tuleekin silloin laskettua herkemmin ja useammin. Joskus äidin huolet pyyhkäistään pois hetkessä, kun vauva tömäyttää kertoakseen kaiken olevan vatsassa ok. Joskus taas tuntuu, että saa maata pidemmän aikaa ja kuulostella liikkeitä. Joskus sitten haen paniikissa jo suklaata jos liikkeitä ei ala tuntua. Yleensä suklaan syöminen viimeistään saa vauvan jumppaamaan.

Raskausviikko 37 – Pienet vaatteet on pesty ja viikattu laatikkoon

Nyt on pienet vaatteet pesty ja viikattu lipaston laatikkoon odottamaan käyttäjää. Miten ihana onkaan pestä ja viikata sitä ihan pienintä pyykkiä ja samalla miettiä miltä ne mahtaa näyttää käyttäjän päällä. Hieman myös teki tunteelliseksi viikkailla niitä vaatteita, jotka ovat olleet sisarusten päällä heidän ollessa vauvoja. Muutama vaate on sellainen, joka puetaan nyt jo neljännellle lapselle.

Samalla myös koitin miettiä mitä kummaa sitä pakkaa pienelle sinne sairaalakassiin. Millä vaatteilla hänet tuodaan sieltä kotiin. Kohta nimittäin voisi olla ihan hyväkin aika alkaa pakkailla sitäkin kassia. Vaikka osaahan mieskin ne sitten kassiin laitella, kun tulee meitä hakemaan sairaalasta kotio. Mutta luulen kuitenkin, että koitan pakkailla sen kassin ihan itse.

Näillä viikoilla ei pahemmin ole mitään vaivoja ollut. Tai oikeastaan ne samat ovat kulkeneet matkassa jo sen aikaa, että niihin on jo tottunut. Kuten esimerkiksi närästys ja huimaus, joka on pahentunut suihkussa käydessä paljon. Usein onkin parasta silloin istua ja lasten korokejakkara toimii siinä oikein hyvin.

Raskausviikko 37 alkaa minulla vasta-aine verikokeilla, jonne suuntaan heti aamusta. Niin ja hehkutetaan sitä muuten vielä, että tilasin meille viimeviikolla tuplarattaat. Ne himoitsemani Bugaboo Donkey2 Duot. Niiden toimitusaika oli 2-4 viikkoa, joten toivottavasti tulevat ennen vauvan syntymää. Olen niistä niin innoissani!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X