äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tayssiin avattiin tällä viikolla uusi synnytysyksikkö, joten pääsen synnyttämään ihan uusiin tiloihin. Vitsi kuinka ihanaa ja samalla hieman jännittävääkin, kun tutuksi tulleet tilat vaihtuvat vallan uusiin. Muistan, kun Saagan synnytyksessä kätilöt puhuivat, kuinka hienot uudet tilat ovat tulossa. Nyt ne on totta ja aika ihana päästä kokemaan synnytys myös niissä. Kuvista olen nähnyt, että uudet tilat ovat aivan mielettömän upeat, joten odotan aika innolla.

Kuusi lasta synnytin vanhoissa tiloissa ja kaikki synnytykset sujuivat niissä hyvin. Eipä siinä lopulta kerennyt pahemmin edes katsella millainen se sali milloinkin on mahtanut olla. Joitakin muistoja on kuitenkin jäänyt niistäkin, kuten mitenkäpäin sänky on huoneessa ollut ja keinutuoli, jossa mies on istuskellut.

synnyttämään

Kuva vanhoista tiloista vuonna 2015

En aluksi muistanut itse pääseväni synnyttämään uusiin tiloihin

En heti edes muistanut, että uudet tilat valmistuvat niin, että pääsen niihin itse synnyttämään. Olin vanhasta tottumuksesta menossa tuttuun vanhaan paikkaan, hih. Nyt kaikki on tavallaan taas niin jännää ja uutta. Tässähän tulee vähän sellainen olo, kuin ensimmäisellä kerralla oli. Ei oikeastaan tiennyt millaiset ne tilat lopulta onkaan. Toki erona nyt se, että olen nähnyt niitä kuvia.

Tietysti synnytys on jännittänyt joka kerta, oli kysessä sitten mitkä tilat tahansa. Koska jokainen synnytys etenee erilailla, on siinä oma jännityksensä. Tällä kertaa on pitänyt selvittää miten löytää uusiin tiloihin, sillä jos tulee kiirus, ei siinä paljon selvitellä minne sitä pitikään mennä.

Mietin myös, kuinka hienoa olisi tällä kertaa ottaa synnytykseen mukaan synnytysvalokuvaaja (nyt kun huoneetkin ovat uusissa tiloissa ilmeisesti isompia), ikuistamaan yhden elämän hienoimmista hetkistä. Voisi olla upea kokemus käydä niitä kuvia läpi synnytyksen jälkeen, edellisiltä kerroilta kun kuvia on niin vähän. Mutta taidan kuitenkin pyytää miestäni kuvaamaan mahdollisimman paljon ja eri tilanteissa. Ne ei ehkä ole ihan samaa luokkaa, kuin olisi synnytyskuvaajalla, mutta varmasti hyviä otoksia saadaan niinkin.

On kyllä kiva päästä synnyttämään Tayssin uusiin tiloihin. Toivottavasti sieltäkin saadaan hyvä kokemus.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X