äiti ja melukylän lapset - Banneri

Muutama sana siitä, kuinka imetys sujuu? Itselleni oli tärkeää, että imetys sujuisi tälläkin kertaa. Minulla on takana viisi onnistunutta imetystä ja yksi ei onnistunut ja hieman jännitti miten tällä kertaa kävisi. Se kun ei aina onnistuisi, vaikka kuinka haluaisi ja toivoisi.

Heti synnyttyään vauva ponkaisi itseään kohti rintaa suu samalla käyden. Kukaan muu meidän lapsista ei ole näin syntymänsä jälkeen tehnyt. Oli aika hieno fiilis kokea sellainen, kun aiemmin on vain lukenut joidenkin vauvojen toimivan niin. Yllätyin, kuinka hyvä ote vauvalla oli heti alkuun, se erosi paljon siitä mitä sisaruksilla on ollut.

Onneksi näiden kolmen viikon aikana olen saanut iloita siitä, että imetys lähti käyntiin hyvin ja vauvan imuote on ollut alusta asti lähes täydellinen. Vain pientä korjausta tein alussa imuotteeseen ja se auttoi. Potilashotellissa sai onneksi rauhassa keskittyä imetykseen ja maitokin nousi hienosti jo toisena yönä. Tunnistin sen siitä, kun aloin palella ihan hulluna keskellä yötä, eikä mikään määrä vaatetta tai peittoja auttanut. Aamusta olo oli normaali.

Imetys on ihanaa

Tämä on imetyksistäni ensimmäinen, jossa rinnanpäät eivät menneet ollenkaan rikki ja imetys ei ollut kivuliasta. Rikkinäisillä rinnanpäillä on vain niin kivuliasta imettää ja silloin on pitänyt ottaa hetkeksi rintakumit käyttöön. Onneksi siltä vältyttiin tällä kertaa.

Jokaisen imetyksen aikana oikeaan kainalooni on ilmestynyt lisärinta (turvonnut maitorauhanen). Se on parin päivän ajan todella kipeä, mutta pienenee onneksi kun maidon määrä tasaantuu. Nyt elellään sitä vaihetta, kun kainalon patti on pienentynyt jo sen verran, ettei se kipuile ja ärsytä.

Maitoa tulee riittävästi ja välillä hieman suihkuamalla, mutta olen välillä imettänyt kaksi kertaa peräkkäin samasta rinnasta, jolloin suihkuaminen on hieman rauhoittunt. Vauva viihtyy rinnalla hyvin ja syö yleensä kahden tunnin välein ja välillä väli on pidempi ja välillä on päiviä, kun olisi rinnalla koko ajan. Hän onkin saanut olla tissillä niin paljon kuin on halunnut.

Mutta nyt vauva heräilee ja on tissiä vailla, joten on mentävä. Imetys on ihanaa! Katsotaan kuinka pitkä taival saadaan tästä aikaan.

Loppuun vielä, pahoitteluni että vastaaminen viesteihin kestää. Teen blogihommia vain sunnuntaisin, mutta ihanaa kun laitatte kommenttia siitäkin huolimatta. Ihanaa viikkoa sinulle, pysykäähän kaikki terveenä.♥
Meidät löytää myös instagramista.

Kommentit (2)

Meillä kolmas lapsi oli juuri tuollainen, joka vain osasi homman heti. Hänen kanssaan imetys ei tehnyt alkuunkaan kipeää, kun se toisten kanssa on ollut välillä ihan tuskaa. Se on kyllä kaikin puolin mukavaa, jos ihmetyksen saa sujumaan.
Onnea imetystaipaleelle!

On kyllä ihanaa, kun vauvan imuote on heti oikea.♥
Meillä pari joilla ote ollut tosi paljon hakusessa ja monet itkut tuli alkuun itkettyä, kun sattui sen verran paljon, ennen kuin ote saatiin oikeaksi.
Kiitoksia.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X