äiti ja melukylän lapset - Banneri

Apua, meidän esikoisen rippijuhlat on tasan kahden viikon päästä ja mulla on kieltämättä pieni tai no vähän isompikin kriisi niiden suhteen. Siis ensinnäkin nämä on ihka ensimmäiset rippijuhlat jotka järjestän, joten pienimuotoinen jännitys siitä, että ”miten” ne nyt järkätään. Halutaan, että ne kuitenkin eroaa sen verran, ettei ole tyyliin samanlaiset kuin lasten syntymäpäivät.

Tuntuu niin uskomattomalta, että ollaan nyt tässä pisteessä, mun esikoinen ja ripille, en voi uskoa. Tai pakko kai se on, mutta onko vuodet menneet todella näin nopeeta ja samalla mietin, että kuinka vanhaksi sitä onkin tässä itse tullut, nimittäin vastahan pääsin itse ripille, heh.

No miten ollaan sitten päätetty järkätä rippijuhlat?

Kutsut tehtiin canavassa ja lähetettiin WhatsAppilla, koska ei tiedetty kuinka kauan menee postin kuljettaa perille. Tällä tyylillä ne meni heti.  Halutaan tosiaan näiden eroavan syntymäpäiväjuhlista, joten päätettiin ettei juhlita niitä kotona, vaan mennään miehen mummun ja vaarin mökille, joka on siis vanha riihi. Siellä on mieletön tunnelma ja ihana miljöö. Terassilta näkee järvelle ja siellä on kaikkea vanhaa tavaraa esillä. Ihana paikka. Miljöö ja paikka on siis selvät, mutta siellä riittääkin meille vielä ennen juhlia siivottavaa ja hieman järjestelyä sekä ulkona hieman trimmerin ulkoilutusta.

No ei siinä mitään, mökillä ei myöskään ole sähköjä! Tuo on yksi pienen kriisin paikka. Pitää siis tosi tarkkaan miettiä tarjottavat ja järjestää ne niin, että osan saa pidettyä kylmässä. Onneksi meillä on monta kylmälaukkua, joihin voidaan niitä laittaa, mutta riittääkö ne. Yksi mitä mietin on mitä siellä sitten tarjotaan. Heittäkää ihmeessä ideoita tarjottavista, jotka sopisi meidän tilanteeseen. Jotain listaa on jo tehty, mutta ideat olis tervetulleita. Tytär haluaa, että tarjotaan alkumaljat (pommac), joten maljat pitää muistaa ostaa.

Vieraslista mietittiin niin, että varmasti kaikki mahdutaan, jos sataakin, eikä ulkotiloja pysty silloin käyttää. Nyt taisi tulla kutsuttua jokunen enemmän kuin syntymäpäiville yleensä kutsutaan. Ja itse asiassa, meidän esikoinen täyttää samana päivänä 15v, joten siinä samassa kyllä kahvitellaan sitten ne synttäritkin.

Tuo oman haasteen pitää rippijuhlat muualla kuin kotona, mutta toisaalta taas se helpottaakin. Nimittäin riihi pysyy kyllä siistinä sen aikaa kunnes juhlat alkaa, kotona siivous pitäisi tehdä juuri ennen juhlien alkua ja se taas ei oo koskaan ollut mikään perheen odotetuin juttu, heh. Niin ja yksi kriisi on mekko, ei tyttäreni vaan minun. Mitä hittoa mä puen!

Kommentit (2)

Sähköä tuottavia agregaatteja saa vuokrattua vaikka Ramirentiltä, jolloin elintarvikehygienian kylmäketjun saa pelastettua. Vuokrata voi lisäksi vaikka mitä kylmälaitteita jääkaapista kylmäkonttiin.

Ilman kylmälaitteita tarjottavat kannattaa rajata ihan vaan pullaan ja kuivakakkuun, pikkuleipiin jne.
Mutta ehkä tuo sähkö tekisi hyvää kahvinkeittäjälle ja kahvimaidon säilöjälle myös… Muuten skippiasin lämpimät juomat ja tarjoisin kaikille vaikka itse tehtyä raparperimehua.

Kiitos vinkistä, katsotaan millä tavalla me tämän nyt teemme. 🙂 Meillä mökki on 20 minuutin päässä kotoa ja tarjottavat viedään sinne samalla, kun kirkosta sinne ajelemme (kodin kautta tietty). 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X