äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä menee lasten syntymäkuukaudet aika hauskasti, sillä vaikka heitä on monta ei kukaan heistä ole syntynyt syksyllä ja vain yhdellä heistä on ns oma syntymäkuukausi. Lisäksi minä tai mieheni ei olla kumpikaan synnytty syksyllä.

Syntymäpäivien yhdistely onkin tämän vuoksi ollut todella helppoa, toki lapset saavat sitten viettää kaverisynttäreitään ihan erikseen, niitä ei tarvitse sisarusten kanssa tietenkään jakaa. Mutta helpottaa kummasti juhlimista, kun syntymäkuukaudet ovat osuneet tällä tavalla. Instagramin puolella muutama heittikin mulle viestiä, että joulukuiselle olisi vielä saatava pari, niin löytyisi häneltäkin kaveri kenen kanssa jakaa syntymäkuukausi, heh.

Syntymäkuukaudet menneet näin ihan sattumalta

Meillä siis helmikuussa on syntyneet tytöistämme kaksi. Toinen heistä on ekaluokkalainen ja toinen meidän kuopus. Huhtikuussa on syntynyt toiset kaksi tytärtämme, viidesluokkalainen ja meidän parivuotias. Toukokuussa olen syntynyt minä. Elokuussa meillä on syntynyt mies, nuorempi poikamme ja esikoisemme. Vanhempi poikamme on syntynyt joulukuussa, neljä päivää ennen jouluaattoa.

Myös nimipäiviä meidän perheestä painottuu helmi, huhti – ja toukokuulle. Noina kuukausina nimipäiviään viettää meidän perheestä yhteensä seitsemän henkilöä. Yhden lapsemme nimipäivää vietetään kesäkuussa ja parivuotiaamme nimipäivä osuu lokakuuhun. Emme erikoisemmin kyllä juhli nimipäiviä. Toivotetaan hyvää nimipäivää ja sitten on saanut esim suklaata tai ollaan keitetty nimpparikahvit ja ollut jotain pientä leivonnaista siinä.

Jännä miten ne syntymäkuukaudet ovatkin menneet tällä tavalla, vaikka lapsiakin onkin meille useampi syntynyt. Sitäkin minulta on kysytty, että onko syntymäkuukausia jotenkin suunniteltu, mutta ei olla, ihan vahingossa ovat jakautuneet tällä tavalla. Emme ole kenenkään lapsen kohdalla tähdänneet johonkin tiettyyn syntymäkuukauteen.

Olisikin hauska kuulla, kuinka teidän perheessä syntymäkuukaudet jakautuu?

Kommentit (20)

Meillä ei syntymäpäivät yksistään ole erityisen hauskat. Mies tammikuussa, minä maaliskuussa, esikoinen elokuussa ja tulevan tulokkaan laskettu aika joulukuun lopussa eli voi tulla tammikuinenkin. Mutta esikoisen syntymäpäivä on myös oma nimipäiväni (2vk meni yli, että pääsi just siihen päälle 😀 ). Ja nyt on mahdollista, että seuraava kaappaa isänsä syntymäpäivän vielä, jos menee kunnolla yli.
Ja meillä molempien syntymäajankohdat on kyllä aika hyvin suunniteltu, kun molemmat tärppäsivät heti. Mutta ne suunnitelmat on perustuneet mm. työkuvioihin eikä niinkään kivoihin kuukausiin.

Mutta isommin juhlia ja ’juhlia’ ajatellen: tammikuu miehen synttärit, helmikuu hääpäivä, maaliskuu mun synttärit, huhtikuu kihlauksen vuosipäivä ja sitten heinäkuu virallisen yhteenmuuton vuosipäivä, elokuu esikoisen synttärit, syyskuu tapaamisen vuosipäivä ja lokakuu virallisen seurustelun vuosipäivä.
Eli pari tuollaista neljän kuukauden pätkää, jolloin voisi halutessaan juhlia vaikka joka kuukausi edes pienesti jotain, mutta vuosipäivät kyllä kuitataan lähinnä ’hyvää vuosipäivää’ toivotuksella paitsi hääpäivän kunniaksi yritetään käydä ihan treffeillä.

Meillä taas painottuu syksyyn. Miehellä elokuussa, tämän hetken kuopus syyskuussa, esikoinen lokakuussa, minä joulukuussa. Ja tuleva vauva syntyy luultavasti lokakuussa myös. Saa kaikkien lasten sukulaissynttärit juhlittua kerralla 👌

Kätevää, että siellä saa sukulaisjuhlat pitää yhdellä kertaa. 🙂
Ihanaa odotusta sinne.♥

Meillä syntymäpäiviä vietetään loka-, marras-, tammi- ja helmikuussa. Eli aikamoinen juhlaputki, kun tuohon välikuukauteen sattuu joulu. Kummilasten syntymäpäivät ajoittuvat suurimmaksi osaksi syksyyn ja elokuu on ruuhkaisin (viiden kummilapsen syntymäpäivät on elokuussa).

Siellä on kyllä aika juhlaputki niin talvella, kuin elokuussakin. 😀

Meillä toukokuinen, lokakuinen ja kaksi joulukuista. Kaikilla neljällä laskettuaika ollut sen kuun 10. Päivä mutta yksikään ei silloin ole syntynyt 🤭 Joulukuiset on jääneet erityisellä lämmöllä mieleen ensimmäisten päivien osalta, joulun odotus vastasyntyneen kanssa oli niin tunnelmallista että vieläkin kyyneleet nousee silmiin sitä muistellessa ❤️

Aika hyvin, että on ollut samaa laskettu kaikilla. 🙂
Meillä viidellä lapsista laskettu heilunut lähellä 20. päivää ja heistä neljä syntynyt sen pintaan, muttei myöskään kukaan laskettuna. 😀
Kyllä, joulukuisen kanssa se joulun odotus on jotain aivan ihanaa.♥

Nämä on mielenkiintoisia juttuja, varsinkin, jos on ns. luomu järjestys [eli, ettei ole suunniteltu syntymäkuukausia]. Ehkä otollisin aika raskautua on loppuvuodesta?

Meillä on joulukuisen äidin ja elokuisen isän lapset syntyneet seuraavasti : tammikuussa 2018, toukokuussa 2014, heinäkuussa 2020 ja elokuussa 2015.

Nämä on kyllä hauskoja ja kiva nähdä miten eri perheillä syntymäpäivät jakautuu. 🙂
Kiva kun kerroit miten siellä menee. 🙂

Meillä ollaan aika tasaisin välein maaliskuu, kesäkuu 2 ja syyskuu. Tulevan pitäisi syntyä loka-marraskuun vaihteessa eli vähän sotkee tän 3kk välein.

Siellä on kyllä tasaiset välit. 🙂
Ihanaa odotusta sinne.♥

Ihan niin kuin itse voisi päättää milloin lopulta tärppää 😀 Olen aina ehkä ajatellut että tuo syntymäkuukausi voisi olla sen tai sen asian takia hyvä, mutta liekö ikinä mennyt niin. Lapsi saadaan, sitä ei voi tilata <3

Meillä lapset syntyneet touko-, elo-, syys- ja joulukuussa + vanhemmat kesä- ja elokuussa. Minusta teillä on käynyt hyvin kun on kimppasynttärikuukausia, helpottaa montaa asiaa! Jos viides tulisi niin toivoisin lähelle jonkun toisen lapsen syntymäpäivää, voisi joskus yhdistellä juhlia. Tällä hetkellä pienin väli synttäreiden välillä 1,5kk – just sen verran et ei tiedä pitääkö juhlat erikseen vai yhdessä.

Eikö ole kuitenkin helpotus kun vuoden aikana tulee pidempi juhlaton kausi (teillä syksy)? Meillä se on alkuvuosi.

Joo siihen ei kyllä oikein voi vaikuttaa.:D Voihan sitä aina noin miettiä, mutta aika harvalla varmasti onnistuu.
Olen samaa mieltä.♥
Tykkään kyllä, että ovat syntyneet näin. Ja moni sukulainenkin varmasti tykkää, kun juhlia voi yhdistellä, osa kun kuitenkin aina tulee kauempaa. 🙂 Tuo 1,5kk on kyllä hankala, mutta sitähän voi aina tilanteen mukaan sitten katsoa yhdistääkö juhlia vai ei. 🙂

Meillä mies ja kuopus helmikuussa, 4v maaliskuussa, minä huhtikuussa, 2v toukokuussa, esikoinen syyskuussa ja eskarilainen marraskuussa. Kuopuksen laskettu aikakin oli miehen syntymäpäivänä, mutta syntyi sitten 4 päivää ennen sitä.😁

Teilläkin on talveen ja kevääseen aika hyvin sijoittunut syntymäpäiviä. 😀

Esikoinen on Toukokuinen ,Mies Heinäkuinen,Minä Elokuinen ja tämä tuleva vauva Syyskuinen nyt vasta tajusin että miten hauskasti menee täytyy toivoa että kolmas lapsi jos tulee niin syntyis kesäkuussa 😀

Meillähän Siis ei todellakaan ole sihdattu eikä suunniteltu syntymäkuukausia sitten yhtään koska ei vaan ole voinut tietää koska luoja suo vuosien lapsettomuus/ yhden keskenmeno taustalla
Voisin sanoa että kaikella on tarkoituksensa ❤️

En niin ajatellutkaan. 🙂
Niinpä, kaikella on tarkoituksensa.♥

Hih, meneepä teillä hauskasti. 😀

Oli kiva lukea kuinka teillä menee. 🙂
Ihanaa odotusta sinne. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X