äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ollaan oltu koko perhe niin  l o m a l l a, ettei herätyskello ole tainnut soida kuin jouluaattona ja kerran sen jälkeen. Muuten nukuttiin lähes joka aamu tosi pitkään. Päivät on olleet sekaisin ja rytmit täysin mitä sattuu. Juuri sillain, kuin lomalla kuuluu ollakin. Nyt loma on loppu ja lapset palasivat loman jälkeen torstaina kouluun.

Arki alkoi hyvin, muistin ekana päivänä jopa yhdelle pakata sukset mukaan, wuhuu! No yhden bussikortti on loman aikana mystisesti hukkunut ja ei ole löytynyt sitten mistään. Ei tullut edes mieleen, että se olisi voinut jonnekin repusta kadota, mutta koitappa tässä nyt saada ekaluokkalainen muistelemaan laittoiko sen ennen joululomaa varmasti reppuun sen jälkeen, kun nousi aamulla bussiin vai laittoiko taskuun ja oliko taskussa vetoketju kiinni. Toivottavasti nyt vielä jostain löytyisi.

Hieman on tällä viikolla ollut väsynyttä porukkaa, mutta eiköhän siihen rytmiin taas tässä hiljalleen päästä. Oman aikansa se aina ottaa. Kotona on ainakin ollut taas hiljaisempaa. Kotio jääville olikin outoa, kun ei ollutkaan koko porukka kotona heidän herätessä.

Loma teki minulle myös tosi hyvää

Joulua en stressannut ollenkaan, se meni omalla painolla, mutta ne edeltävät viikot ennen joulua oli täynnä aikatauluttamista, niin kuin varmasti monella muullakin, ja erilaisten asioiden loppuun saamista. Lomalla, kun ei ollut aikatauluja ja kalenteri ammotti tyhjyyttä sai itsekin levätä, mikä tuntui niin hyvältä.

Sitä mukaa, kun kalenteri tyhjeni, helpotti myös paino harteilla. Minulla jää monesti pyöriin päähän asiat ja en osaa jotenkaan jättää niitä mielestä, ennen kuin niitä on vatvonut ehkä liikaakin. Nyt tuntui, että loppuvuodesta niitä oli ihan liikaa ja ne yhdistettynä kaikkien muiden asioiden kanssa kulutti paljon omaa energiaa ja tavallaan vähän unohdin oman itseni niiden kaikkien alle.

Lomalla ne sai vatvottua pois ja nyt on hyvä aloittaa uusi vuosi, kun on itsekin täynnä uutta virtaa. Mistään isosta ei siis ole kyse. Kannan vain liian helposti harteillani myös toisten murheita, omien asioiden lisäksi, ja nyt niitä vain oli liikaa. Jos sitä jatkossa oppisi, ettei kaikkea taakkaa tarvitse kantaa itse ja osaisi lopettaa sen vatvomisen. No mutta ei enempää siitä, toivottavasti sinullakin oli kiva loma.

Nyt ollaan nautittu lumesta ja ihana, kun on kerrankin kunnon talvi. Lapset tykkää ja ulkona viihtyy niin hyvin. Oikein ihanaa lauantaita just sulle. Ja loppuun haluan vielä muistuttaa, jos siellä on muitakin asioiden vatvojia ja toisten murheiden kantajia. Muistetaan myös purkaa ne omatkin ajatukset joskus ulos.♥

Seuraa meitä myös instagramissa.

Kommentit (2)

Viiden ipanan vatvoja-äiti täällä terve!! Hyvä että siellä loma nollasi tilanteen. Itse vedin loman oikeen supervatvonnan kera. Nyt uskoisin, että hellittää täälläkin. Ihanaa arkea teille!
http://www.instagram.com/ilonpisarat

Voi ei, toivottavasti nyt alkaisi hellittää sielläkin. Tsemppiä ja ihanaa arkea sinne teillekin.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X