Perheemme kulmakiviin kuuluu rutiinit, esimerkki, liikunta ja monipuolinen ruokavalio

Teksti Terhi

Kaupallinen yhteistyö Devisol

Olen aiemmin kertonut teille, kuinka meidän suurperheessä rutiinit arjessa on erittäin tarpeelliset ja niiden ansiosta tämä koko paletti pyörii oikein mukavasti. Kun moni asia toistetaan samalla tavalla monta kertaa peräkkäin, tapahtuu se jo hetken päästä kuin automaattisesti. Perheemme kulmakiviin kuuluu vahvasti rutiineiden lisäksi oma esimerkki, liikunta ja monipuolinen ruokavalio. Lisäksi myös D-vitamiinien ottaminen. D-vitamiinin saannin varmistaminen on tärkeää vuoden ympäri, niin lasten kuin aikuistenkin. Devisol  D-vitamiineista löytyy jokaiselle varmasti juuri oikeanlainen tuote ja Devisol onkin luotettava D-vitamiinin lähde ympäri vuoden. Tarkista saantisuositukset osoitteesta devisol.fi tai apteekista.

Omalla esimerkillä on iso vaikutus, ainakin meidän lapsiin. On tärkeää, että vanhemmat näyttävät omalla toiminnallaan esimerkkiä, kuten vaikka juuri D-vitamiinin syömisellä, liikunnalla sekä monipuolisella ruokavaliolla. Olen näistä lasten kanssa keskustellut ja mielestäni niistä on hyvä jutella. Olemme keskustelleet liikunnan tärkeydestä ja vaikkei harrastaisikaan mitään, täytyy omasta hyvinvoinnista pitää huolta, johon kuuluu myös se kaikenlainen liikkuminen.

Halutaan opettaa lapsille liikunnan hauskuus

Kuten jo mainitsin tuosta liikunnasta, meillä tosiaan vain yksi lapsista jatkoi syksyllä vanhaa harrastustaan. 7-vuotias tyttäremme on käynyt jumpassa kerran viikossa ja tykännyt siitä ihan hirmuisen paljon. Isommista kolme päätti syksyllä jättää harrastuksensa ainakin toistaiseksi tauolle. Lapset silti liikkuvat paljon ja tykkäämme liikkua myös perheenä yhdessä. Omassa pihassa saa jo kunnon pelit käyntiin tällä porukalla ja metsäretket on kivoja eri vuodenaikoina. Pojat tykkäävät kalastaa isin kanssa, trampoliinilla pomppiminen on hauskaa, parkouria voi harrastaa oikeastaan missä vain ja pyöräilykin on kivaa. Kesällä uiminen on ehdoton meidän lasten suosikki ja talvella pimeinä iltoina pimeäpiilo, jossa etsijä etsii taskulapun avulla piilossa olevia.

Halutaan opettaa lapsille ettei liikkumiseen tarvita ihmeitä, jotta se olisi hauskaa. Jos ei erikseen halua aloittaa mitään harrastamista, pystyy sitä tekemään ihan itsestäänkin. Samalla painotetaan sitä kuinka hyvä mieli liikunnasta tulee. Vaikka joskus se ulkoilemaan tai harrastukseen lähteminen voisikin tuntua vaikealta eikä oikein edes huvittaisi, on fiilis sen jälkeen niin hyvä. Ja niinhän se on meillä aikuisillakin. Lopulta liikunnasta tulee vain tosi hyvä mieli.

Terveys on asia, jota jokainen haluaa ja terveenä pysyminen mahdollistaa kaikenlaista, kuten ystävien kanssa ajan viettämisen ja erilaiset harrastukset. Siksi koitan lapsillekin painottaa itsestä huolehtimisen tärkeyttä. Kun sen nuorena oppii, sitä on helppo jatkaa läpi koko elämän.

D-vitamiinien ottamisesta on tullut meidän perheessä rutiini

Meillä varsinkin nuorimmat 5 -ja 7 -vuotiaat lapsemme ovat paristi ihmetelleet, miten joku niin pieni ja hyvänmakuinen tabletti voi merkitä niin paljon. Aina välillä muistutan heitä, kuinka D-vitamiini on välttämätön lasten luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle ja kuinka se edistää lapsella immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Paras oppi on kuitenkin ollut se oma esimerkki, kun he näkevät äidinkin niitä ottavan.

Ollaan otettu arkeemme tavaksi ottaa D-vitamiini joka päivä heti aamupalan jälkeen. Näin se tulee varmasti otettua ja lapset kyllä heti kyselevät niiden perään, jos en niitä ole muistanut heille antaa. Tästä olen erittäin onnellinen, kuinka hienosti tämä tapa on meidän arkeemme jäänyt. Saman kaavan toistaminen on tuottanut selvästi tulosta. Devisol D-vitamiinit ovat meidän perheelle jo ennestään tuttuja. Varsinkin Devisol Mix on ollut meillä suosittu. Siinä on kolme makua, mansikka, banaani ja päärynä, joista voi sitten valita mikä maku maistuu minäkin päivänä.

Jokin aika sitten ilmeistyi uutuusmaku Devisol POP, jota meilläkin päästiin maistelemaan. Tämä kevyen hapokas, appelsiinin makuinen ja suussa poksahteleva uutuus sai hauskoja ilmeitä lasten kasvoille. Se vähän kuin poreilee suussa, mikä oli lapsista hauska juttu. Tulikin heti pieni lisämauste meidän D-vitamiinien ottohetkeen. Lapsista on ollut välillä hauska katsella toistensa ilmeitä. Oletteko te jo testanneet tätä uutuutta?

Muistathan sinäkin syödä D-vitamiinia

Itse olen pienestä asti rakastanut liikkumista ja se on jatkunut aikuisiälle asti, tosin vain tällä hetkellä pienemmässä muodossa, mutta liikun kuitenkin mukavasti ja eikä tässä hirveästi kerkiä paikoillaan olemaankaan. Omasta hyvinvoinnista on ollut pakkokin pitää huolta, jotta jaksaa pyörittää tätä ison perheen arkea ja ettei vain unohda äitiyden keskellä itseään.

Muistelin, että itselläni meni aikuisiällä kauan alkaa syödä D-vitamiinia. Muistaakseni aloin syödä sitä vasta raskauksien myötä ja silloin se jäi tavaksi. Minulla on ollut yksi pätkä kun en ole D-vitamiinia ottanut, mutta se ei ollut pitkä. Mielestäni onkin hienoa, kuinka D-vitamiinista puhutaan nykyään enemmän ja tietoa on helposti saatavilla, esimerkiksi neuvolassa ja kouluterveydenhoitajakin kyselee sen syömisestä.

Raskauksien myötä astui kuvioihin myös monipuolisen ruoan merkitys ja yhdessä mieheni kanssa laajensimme ruokavaliota paljon. Nyt syödään monipuolisesti kaikkea ja kokeillaan monesti uusia reseptejä. Myös lapset otetaan mukaan ruuan valmistamiseen ja reippaasti he maistavat uusia juttuja. Viime kesänä kasvatettiin itse perunoita, porkkanaa ja herneitä ja lapsista se oli hauskaa. Koitetaan opettaa lapsille monipuolisesti syömistä ja aika kaikkiruokaisia he ovatkin.

Aikuisenkin on tärkeä muistaa syödä D-vitamiinia päivittäin pimeimpinä kuukausina. D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä, veren normaalia kalsium tasoa, luiden pysymistä normaaleina, normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä, immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, hampaiden pysymistä normaaleina sekä osallistuu solujen jakautumisprosessiin. Muistathan syödä D-vitamiinia saantisuositusten mukaan. Tämän voit tarkistaa Devisol.fi sivuilta tai kysyä apteekista.

Devisol D-vitamiineista löytyy varmasti juuri hyvä tuote jokaiselle. Itse olen tykännyt mustikasta. Muita purutablettien makuja on Fruity, Berry, Sitrus, Mustikka ja Mix. Mikä näistä on sinun suosikkimakusi? Lisäksi löytyy myös Devisol Neutral joka ei sisällä makeutusaineita tai mitään ylimääräistä. Se sopii erityisen hyvin vaikka raskaana oleville. Kaikki Devisolin tuotteet ovat avainlipputuotteita.

Lopuksi teille vielä kiva arvonta

Nyt voin arpoa teistä yhdelle yhden tuotepaketin D-vitamiinia. Arvo n 28€. Yksi tuotepaketti sisältää 1x Devisol POP ja 1x Devisol Mustikka. Kommentoi tähän postaukseen 25.1. mennessä, mikä D-vitamiinimaku on sinun suosikkisi ja olet mukana arvonnassa. Muistathan täyttää yhteystietosi, jotta sinuun saadaan yhteyttä, jos voitto osuu kohdallesi. Säännöt arvontaan löydät täältä ja Otavamedian tietosuojaselosteen pääset katsomaan täältä.

 

Kommentit

128 kommenttia

Sinulle on laitettu s-postia. 🙂

Sitrus on lemppari!

Suosikkimaku on berry. Mukana arvonnassa!

Appelsiini on lemppari. Mustikkaa en olekaan maistanut.

Mustikka

Mustikka on suosikki mutta toi uutuus vois olla aika pop ! 🙂 🙂 🙂

Moi! Kaikki luontaiset maut miellyttävät, esim. appelsiini. Lapset tykkäävät tuosta Mix versiosta. Pop vielä kokeilematta.

Sitruksen maku on suosikkini.👌

Banaani

Meillä d-vitamiinia syö muut paitsi mies satunnaisesti useamman oon harkinnu et pitäskö sille ostaa 100 mikrogrammanen paketti mutta lasten takia en uskalla et jos jkju pisteleekin kun karkkia. Niin on kerran käyny miedomman purkin kanssa. Aa niin se suosikki ite tykkään sitruunasta muksut esim. päärynä-mansikka-banaani mix tai sitä meillä taitaa nyt just olla ja paljon on ostettu

Mustikka! 😊

Mustikka maistuisi meidän perheelle 🙂

Mustikka 😍

Mustikka on lempparini!

Oi, ihanan kuuloinen uutuus!
Meillä lasten lemppari on ehdottomasti nämä mixit, siitä jokainen saa valita oman makunsa. Meilläkin ehdottomasti viime kädessä lapset muistavat joka ilta deet. Myös xylitolit on iskostuneet samanlaisena rutiinina, ja näistä molemmista olen mahdottoman tyytyväinen!
Oma lempparini on tähän mennessä ollut appelsiini, mutta toisaalta itselleni käy mikä tahansa.
Tuota uutuutta perheemme haluaisi kokeilla, miksei muitakin kun käytämme yleensä eri merkkiä.

Mustikka

Itse tykkään juurikin tuosta neutraalista d-vitamiinistä. Lapsille olisi hauska testata tuota PoP uutuutta😊

Lasten suosikki on juurikin tuo mix ja itse syön sitruksen makuisia, mutta uusia makuja olisi kiva kokeilla.

Tuo mustikka on kokeilulistalla!

Appelsiini on paras maku.

Appelssiini

Mustikka ❤

Berry

Tuo mustikka olisi hyvän makuinen

Mustikka

Mustikka

Mustikan makuiset ovat meidän perheen suosikkeja.

Mukana, ehdottoman tärkeitä.

Sitrus 🙂

Mustikka

Mustikka on oma suosikki maku 😊

Mustikka

Meillä syödään säännöllisesti D-vitamiinia. Haluaisin kokeilla sitruksenmakuista tuotetta.

Fruity, Berry ja Mix

Mustikka

Mustikka

Mustikka 💕🫐

Mustikka ja Berry kuulostavat hyviltä mauilta.

Fruity Berry on suosikkini.

Mixin maku miellyttää minua eli 4xM.

Olen käyttänyt Devisolia monta vuotta, mutten ole vielä kokeilut Devisol Mustikkaa. Sitä kokeilen seuraavaksi.

Mustikka

Neutral

Mustikka maistuis hyvin.

Mustikka

Mustikka maistuu mukavalta.

Ite syön ”maustamattomia” d-vitamiineja. Lasten lemppari mansikka 😊

Mustikka!

Berry

Mustikka !!!

Pop

Appelsiini

Ainoastaan tavallisia ”mauttomia” olen kokeillut, mustikkaa olisi mukavin maistaa.

Mustikka on paras.

mustikka

Ehdottomasti Mix, on koko perheen suosikki!

Arpaonni suosi sinua, laitoin sinulle viestiä 🙂

Appelsiini on varma valinta, siitä tykkää meillä kaikki!

Sitrus

pop

Mustikka on paras, syön niitä päivittäin.

D-vitamiinimauista suosikkini on appelsiini.

Mustikka tietenkin!

Pop

Mustikka

Appelsiini

Mustikka

mustikka

Mustikka

Appelsiini.

Mustikka

Mustikkaa nam😋Myös muiden perheenjäsenten mielestä paras nam😍

Pop

Fruity

Mustikka

Devisol Mix koko perheellä käytössä ja oma suosikkimaku on banaani! Näitä uutuuksia ei ole tullut testattua mutta uskoisin mustikan myös maistuvan! Oma taival d vitamiinin kanssa sai ensi askelia aikuistumisen kynnyksellä kun oma jaksaminen ravinnon myötä alkoi kiinnostamaan. Hetken käytössä oli taukoa mutta löytyi uudelleen juuri raskauden myötä. Viime raskaudessa d vitamiinin kulutus oli suurta sillä omat viitearvot olivat alakanttiin pienestä lisästä huolimatta ja jouduin nostamaan määrää jonka myötä olokin parantunut!

Lasten suosikki on fruity.

Mixit on neidin lemppareita, itel yleensä joku neutraalin makuinen.

Kaikki käy

Mustikka

Appelsiini tai sitruuna taitaa olla lemppari. Pitäskin täydentää varastot kun alkaa loppumaan. Meillä tämä ollut rutiini jo pienestä asti joten kaikki ottaa vitamiinit mielellään ja ilman muistutusta 🙂

Devisol mustikka💙

Berry tai uskoisin että mustikka voisi olla myös 🙂 kunhan maistettu.

Mustikka!

Mustikka 😍

mustikka

mustikka on mun suosikkimaku.

Appelsiini on suosikki. Tuo pop kuulostaa hauskalta. Täytyypä testata lapsille, tykkäävät varmasti.

Mustikka voisi olla kiva, meillä äiti syö mama vitamiinia lapset noita mixejä ja isä pitää vielä saada mukaan.

Mustikka voisi olla hyvä

appelsiini

Tykkään hedelmäisistä mauista eli fruity voisi olla paras! Valitettavasti olen unohtanut itse ottaa d-vitamiinia säännöllisesti vaikka vauvalle annan tipat säntillisesti joka päivä.
Aurinkoista alkuvuotta!

Appelsiini mut tuo mustikka vois olla kans hyvää 🙂

Mustikka kuulostaa hyvältä.

Devisol Pop

Mustikka on maistuvin!

Sitrus on paras

Devisol Mustikka ois mulle passeli.

Mustikkaa haluan kokeilla ja olla arvonnassa mukana. Eevuska

Appelsiini, pirteä maku.

Sitrus

Kaikki maut menee, mutta meidän perheen suosikki taitaa olla mansikka 🙂

Mustikka

Mustikka

Devisol Mix päärynä

Mustikka ja Fruity

Mustikka ehdottomasti

Meillä on lapsella tuota mixiä ja sitä ovat vanhemmatkin sujuvasti syöneet. Siitä lemppari on mansikka.
Mustikka kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

Mustikka!😊👍

Mustikka!

Mustikka

Mustikka ja appelsiini 😊

Mustikka

Devisol mix

Mustikka ja mix varmaa ois

Devisol POP ja sitrus

Mustikka on paras.

Sitrus ja berry

Sitrus

Mustikka

Mustikka

Mustikka kuulostaa hyvältä!

Mustikka

Mustikka

Mustikka.

Berry

Appelsiini

Kaikki menee rutiininomaisesti, sen kummemmin makustelematta. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Lue seuraavaksi