äiti ja melukylän lapset - Banneri

En ole se äiti jonka kotona tuoksuu aina itse leivotut sämpylät tai se pullantuoksuinen äiti joka leipoo säännöllisesti pakastimeen vierasvaraa. Leipominen ei ole koskaan ollut minun juttu. Moni varmasti muistaa, kuinka yhdessä vaiheessa tein paljon täytekakkuja. Sitä tein lähes vain sen takia, että pääsin koristelemaan lopputuloksen, itse leipominen oli aina se pakollinen paha. Ja siinä ei onneksi käsiä tarvitse upottaa taikinaan.

Olen se äiti, jota inhottaa leipomisessa eniten taikinan tarttuminen sormiin. En siis jostain syystä ole koskaan kestänyt sitä tunnetta. Kun taikina takertuu sormiin tulee vaan tunne, että haluan nopeasti käteni pois siitä taikinasta. Onko muilla tätä?  Yleiskone helpottaisi ja paljon, mutta jostain syystä se aina vaan on jäänyt hankkimatta. Olen myös se joka silloin tällöin saa inspiraation leipoa ja leipoo koko päivän menettäen siinä samalla taas innostuksen siihen hommaan.

Vaikka leipominen ei ole ihan mun juttu, koitan silti tehdä sitä aina tasaisin väliajoin

Siihen on kiva ottaa lapsia mukaan. Tai täytyy kyllä sanoa, ettei se aina ole mikään kiva juttu, he voivat saada kinan aikaan siitä kuka saa tehdä mitäkin missäkin välissä leipomista, jauhoja on siellä sun täällä ja onpa paristi mennyt sokerit ja suolat väärinpäin. No mutta tärkeintä on kuitenkin se että pääsevät mukaan. Monesti siinä jonkin aika ovat mukana ja sitten alkaa kiinnostaa joku muu juttu.

Minusta on ihana katsoa kuinka toiset leipoo vaikka mitä herkkuja ja heidän leipomat sämpylätkin näyttää niin muhkeilta ja herkullisilta.  Olen aina ollut leipomisessa surkea ja koitan nyt skarpata siinä. Olen se tyyppi, jonka jääkaapissa ei ikinä ole hiivaa, vaan laatikosta voi hyvällä tuurilla löytyä kuivahiivaa. Tosin pullia varten käyn aina kaupassa ostamassa kunnon hiivaa, niitä en ole hetkeen tehnyt kuivahiivasta ollenkaan.

Sen verran leipomisen on pakko innostaa, että meillä syödään kuitenkin paljon leipää ja kaupan sämpyläpussia ei ole edes järkeä ostaa. Sen pussin hinnalla leipoo kotona paljon isomman määrän sämpylöitä, joista on helppo laittaa osa pakastimeen ja sieltä napata kun tarvitsee. Kun itse tekee, niin tulee siitä pitkällä ajalla jo iso säästö.
Mites onko leipominen sinusta kivaa? Leivotaanko teillä usein?

Kommentit (8)

Pulla- ja sämpylätaikinan ei kuulu takertua sormiin eli kannattaa laittaa enemmän jauhoja.

Kyllä rakastan leipomista pullaa sämpylää piirakoita yms tulee töissä leivottua.
Saattaa välillä kotona ollessakin tulla leipastua jtn kahvin kanssa:)

Kuulostaa oikein hyvältä. 🙂
Ehkä sitä joskus itsekin oppii tykkäämään leipomisesta..ehkä. 😀

Ei se siinä lopussa enää sitten tartukkaan, mutta siinä loppuvaiheessa ennen kuin on valmista, jää ikävästi käsiin. Sillä se yleiskone olis jees, niin vois skipata vaiheen. 😀

Joo ilman yleiskonetta en suostu enää edes tekeen taikinaa 🙂
Sun täytyy toivoo isoo yleiskonetta joulupukilta niin saat tehtyä kunnon taikinan kerralla 🙂

Voisit joskus tehdä postauksen ”suurperheen säästövinkeistä” 😀 Tämmöisiä sämpylöiden leipomis vinkkien tyylisiä juttuja, että mihin löytyy halvempiakin vaihtoehtoja.

Yleiskone olis kyllä aika jees. 😀

Hei pidän tämän mielessä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X