äiti ja melukylän lapset - Banneri

Onko sinun lapsella ollut mielikuvitusystäviä tai onko parhaillaan? Meidän parilla lapsella on ollut mielikuvitusystävät tai toisella on itse asiassa juuri nyt sellainen. Muistan kun ensimmäisen kerran kuulin siitä menin vähän hämilleni ja olin että kukas se tämä Julia oikein on. Mutta pian selvisi, että kyseessä oli mielikuvitusystävä.

Alkuun tuntui kovin oudolta, kun hän puhui kuinka Julia nyt istuu minun vieressä ja ne on Julian kengät ja kaikenlaista, mutta nopeasti siihen tottui. Välillä mielikuvitusystävä vieraili luonamme useasti ja välillä meni pitkiä aikoja kun ei ollenkaan. Tämä ystävä kuului lapsemme elämään suunnilleen vuoden verran ja sitten se lakkasi kokonaan olemasta.

Mielikuvitusystävät tulivat kuvioihin reilu puoli vuotta sitten

No tällä toisella kertaa olikin sitten jo helpompi ottaa vastaan tämä asia, kun tiesi mistä on kyse, eikä tarvitsisi olla huolissaan. Mielikuvitusystäviä on nyt kuitenkin tällä kertaa yhden sijasta kaksi. Ensin oli vain yksi, mutta hetken kuluttua kuvioihin pomppasi toinenkin. He ovat nimeltään Sanna ja Ken ja kuulemma tulevat meille taas joskus kylään.

Mielikuvitusystävät eivät ole osa arkeamme kovin usein. Joskus on tilanteita kun he ilmaantuvat, mutta ei mitään tiettyjä, vaan aina vähän erilaisissa tilanteissa. Saattavat ohimennen esiintyä jossakin lauseessa tai ruokaleikissä jossa tehdään heillekin ruokaa. Joskus lapsemme on maininnut ruokailun yhteydessä, että Sanna ja Kenkin tykkäävät tästä ruoasta. On päiviä kun hän puhuu niistä enemmän ja välillä ovat pidemmän pätkän vallan poissa.

Mietin ensin miten sisarukset osaavat suhtautua näihin mielikuvitusystäviin, mutta sekin on mennyt hyvin. Heistä ei tunnu oudolta, että yksi niistä nyt välillä höpisee. Meillä kun ei ole muilla niitä lapsista ollut, kuin toistaiseksi näillä kahdella. Tai ainakaan minun tietooni ei niitä ole tullut enempää, voihan se olla että heilläkin on jossain vaiheessa joku ollut.

Saa nähdä kauanko nämä mielikuvitusystävät meillä tällä kertaa viipyvät ja harveneeko vai lisääntyykö niistä puhuminen kuinka. Toistaiseksi ovat puheet niistä olleet harvassa ja leikeissäkään se ei ole pahemmin näkynyt.
Meitä voit seurata myös instagramissa.

Kommentit (2)

Meillä yhdellä lapsella oli aika kauan mielikuvitusystävä. lautanen katettiin pöytään kaverille kun tultiin syömään. Niin muut sisarukset eivät kyllä istuneet koskaan mielikuvituskaverin paikalle pöydässä.
Meillä myös juteltiin ihan normaalisti tästä ystävästä niin kuin muistakin ystävästä. Mistä pitää, mikä lempiväri ym..
Ja yht’äkkiä ystäväs sitten katosi eikä ollut enään puheissa.
Minusta se on mielen rikkautta että mielikuvistuskaveri kulkee mukana..

Ihana oli lukea miten teillä on ollut mielikuvitusystävän kanssa. 🙂
Täällä on toistaiseksi katettu niille mielikuvitusystäville vain leikeissä, mutta se tehty jo monesti. Nyt syyslomalla maininnut heidät kerran, saa nähdä koska he seuraavan kerran vierailevat. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X