äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kirjoitin instagramiin yhden tekstin äitiydestä ja halusin jakaa sen myös tänne luettavaksi. Olet lämpimästi tervetullut seurailemaan meitä myös sinne. Mutta nyt siihen tekstiin jonka halusin teille jakaa.

Se näkyy kasvoilla, äitiys nimittäin. Kasvoilla näkyy monen monet valvotut yöt niin odotus aikana kuin lapsen synnyttyä. Monet murheet, jolloin miettii ratkaisuja eri asioihin tai ottaa lapsen murheet itselle kannettavaksi. Siinä näkyy monet huolet, joita äitiydessä on riittämiin. Kasvoilta saattaa huomata kyynelten virranneen, sen kuinka on koettu epäonnistumisen tunteita ja välillä hermoja on koeteltu.

Mutta ennen kaikkea kasvoilla näkyy onni. Naururypyt tulleet kaikesta siitä ihanasta, mitä on saanut äitinä kokea. Onni joka kumpuaa sydämestä ja kuplii läpi. Lopulta sitä onkin onnellinen niistä valvotuista öistä. Siitä, että sen tietyn ajan sinä olit juuri se henkilö johon turvautua, se jolta sai lohtua. Siinä on jäljet onnen kyyneleistä, riemusta ja onnistumisista. Kasvoilta näkyy niin lempeys kuin rakkaus omaan lapseen.

Äitiys on tunteiden vuoristorata. Se näkyy ja se saa näkyä.
Ja joo näkyyhän kasvoilla ikäkin, mutta se on sitten asia erikseen.

Äitiys saa näkyä

Sellainen teksti tuli mieleen eräs päivä. Onhan näihin vuosiin mahtunut ihan kaikenlaista ja luvassa on vielä varmasti vaikka ja mitä. Välillä se äitiys näkyy kasvoilla todella tummina silmänalusina, epätoivon ilmeenä tai leveänä hymynä. Kaikki ne kuuluu äitiyteen.

Meillä on ollut nyt monta huonosti nukuttua yötä takana ja sen kyllä huomaa juurikin niistä tummista silmänalusista. Juuri kun ehdittiin hieman iloita hyvin menneistä öistä, niin mentiin takapakkia. Mutta eiköhän se tästä kohta palaa normaaliin, kunhan pienten flunssa menee ohi. Toivottavasti teillä on pysytty terveenä. Tuntuu, että niin monen kotona on nyt jokin pöpö vierailemassa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X