äiti ja melukylän lapset - Banneri

Taapero lähestyy kovaa vauhtia kahden vuoden ikää ja meillä alkaisi olla edessä unitutista luopuminen. Se on tässä venähtänyt ja venähtänyt vain pidemmälle. Muutenhan meillä on tutti ollut pois käytöstä jo pitkän aikaa, mutta tämän asian kanssa ollaan oltu todella laiskoja. Se on ollut helppo siirtää siksi, koska unitutti on selvästi helpottanut meidän öitä ja etenkin nukahtamista. Joten siitä on ollut enemmän apua kuin haittaa.

Päivistä meillä jäi tutti todella kivuttomasti pois. Tehtiin se niin, että aina kun hän heräsi aamulla pyydettiin jättämään tutti sinne sänkyyn ja siellä se odotti kun mentiin päiväunille. Kun herättiin päiväunilta, jätettiin tutti taas sänkyyn odottamaan iltaa. Meillä kun taaperon sänky on eri kerroksessa, niin ei ollut edes houkutusta käydä sitä kesken päivää hakemassa.

Harmitusten aikana toki alkuun kaipasi paljonkin sitä tuttia, mutta lopulta aika nopeasti ne harmitukset ohitettiin helposti ja sylissä pitäminen auttoi. Nykyisin aina kun tulee hankala tilanne tulee pyytämään syliin. Päivät ja automatkat siis menty pitkään ilman.

Mutta nyt pian ollaan siinä vaiheessa, kun unitutista luopuminen on järkevää

Takarajana on ollut kahden vuoden ikä ja varmaankin lasten hiihtoloman aikana meillä olisi tarkoitus jättää tutti pois. Tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei se tule olemaan mikään ihan helppo homma, mutta lapset osaavat välillä yllättää ja voi olla, että se sujuu ihan kivuttomasti.

Mutta ennemmin olen varautunut siihen, että siitä seuraa levottomia öitä ja itkuisia iltoja. Uskon kuitenkin, että löydetään jokin ratkaisu siihen, kuinka voidaan tutti jättää pois. En tiedä leikataanko tutista pala pois, vai käydäänkö yhdessä viemassä ne jonnekin vai laitetaanko ne roskiin. Katsotaan mikä me tähän keksitään. Onneksi hän nukkuu unipupunsa kanssa, luulen että pupu tulee vieläkin tärkeämmäksi, kun se unitutti jää pois.

Vaikka olen tehnyt tämän jo monen lapsen kohdalla, niin ei se kenenkään kanssa ole mennyt samalla kaavalla. Laittakaa siis ihmeessä kommenttia, millä tavalla teillä on unitutista luopuminen onnistunut. Kaikki erilaiset kikat otetaan kyllä vastaan.
Seuraa meitä myös instagramissa @_terhin_

Kommentit (2)

Tsemppiä taaperolle ja vanhemmille! 🙂 Vinkkejä en voi valitettavasti heittää, kun meillä ei kukaan tutteja edes kelpuutttanut.. Olisiko siihen jotain vinkkejä 😀

Iloista helmikuuta teidän perheelle! 🙂

http://www.sangynalla.fi

Kiitos.♥
Meillä ei vanhin vauvana huolinut koskaan tuttia. Koitettiin vaikka mitä ja vaikka mitä eri malleja, mutta ei niin ei. 😀
Kiitos, sitä samaa teille.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X