äiti ja melukylän lapset - Banneri

Jo aiemmin kerroinkin teille, kuinka meillä ei ole enää käytössä unituttia ja kerroin kuinka kaksi ensimmäistä iltaa/yötä sujui. Tällä kertaa kerron lyhyesti kuinka yöt kolme- seitsemän menivät. Instagramin puolella olen tallentanut nämä yö-storyt profiilissani yhteen kohokohtaan. Mutta pidemmittä mennään siihen kuinka yöt oikein sujuivat.

Kolmas ilta/yö ilman unituttia: Tällä kertaa päästään ilman itkua sänkyyn klo 19:24. Hän etsii taas hetken tuttiaan ja toteaa sen olevan rikki ja samantien alkaa itku. Sängyssä lenteli peitto, tyyny ja unilelu. Tänään unituttia kaivattiin selvästi enemmän. Kli 19:53 hän lopulta nukahtaa. Olen aina omassa sängyssä illalla sen aika, että hän nukahtaa. Hänen sänky on sänkyni vieressä, niin onnistuu lohduttaminen helposti, eikä hän joudu käymään tätä kaikkea yksin läpi. Hän herää itkemään 21:10. Tassuttelua/silittelyä, jota ei lopulta sitten edes halua. Nukahtaa 21:20. Nukkuu lopun yötä hyvin ja heräillään aamulla 7:30.

Neljäs ilta/yö ilman unituttia: Nukkumaan mennään 19:36. Itkuksihan se taas meni. Selvästi tutti ollut tärkeä juuri nukahtamiseen ja nyt kun sitä ei ole, menee vallan itkuksi. Nukahtaa kuitenkin jo 19:53. Herää itkemään 22:01. Ei itke koko aikaa ja nukahtaa takaisin 22:18. Herää jälleen vähän itkemään 22:28. Pyörii sängyssä ja nukahtaa 22:40. Herää aamusta 7:20.

Yöt ilman unituttia on sujuneet ylltäätvän hyvin ja en odottanut tämän sujuvan näin helposti

Viides ilta/yö ilman unituttia: 19:29 vien tytön sänkyyn. Ensin jää sinne hyvillä mielin, mutta lopulta pääsee itku ja sängyssä lentelee taas peitto ja tyyny. Itku ei onneksi kestä kovin kauan ja hän nukahtaa lopulta 19:45. Seuraavan kerran hän herää aamulla 6:11 kertomaan kuinka tutti on rikki. Lopulta hän nukahtaa vielä uudelleen ja noustaan ylös 7:00.

Kuudes ilta/yö ilman unituttia: Meillä venähti illasta iltatoimet ja vein pienen nukkumaan vasta 19:59. Yöpukua pukiessa hän mainitsi taas tutin olevan rikki. Itku tulee kun lasken sänkyyn. Se kestää kuityenkin vain hetken ja hän nukahtaa 20:09. Herää yöllä 4:36. Peittelen ja hän nukahtaa heti takaisin. Herätään aamulla 6:57.

Seitsemäs ilta/yö ilman unituttia: Vien sänkyyn 19:40. Ensimmäistä kertaa sitten tutin pois jättämisen hän jää rauhallisesti sänkyyn makaamaan ja saan peitellä hänet. Ei lentele peitto, tyyny tai unilelu. Eikä itke yhtään! Nukahtaakin vielä hetkessä, kellon näyttäessä silloin 19:50. Ei herää yöllä kertaakaan ja noustaan aamulla 7:43. Huippu ilta ja yö.

Meidän kohdalla tuntui riittävän viikko siihen, että opittiin nukahtamaan ilman unituttia ja tutti on ainakin osittain unohdettu. Kyllä hän siitä välillä mainitsee, mutta enää ei itketä perään ja illan on nykyään paljon rauhallisempia ja öisin nukutaan paremmin kuin tutin kanssa. Tsemppiä kaikille, joilla tutista vieroitus on edessä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X