äiti ja melukylän lapset - Banneri

Virvon varvon – Virvotaanko teillä?

Teksti Terhi

Virvotaanko teillä tänään?  Meillä osa lapsista virpoo vain mummulan ja yksi lapsista lähti ystävän kanssa kierrokselle. Yhdessä lasten kanssa tehtiin eilen oksia ja osaa niiden koristelu ei jaksanut kiinnostaa juuri ollenkaan. Onneksi innokkain oli se, joka ystävänsä kanssa oli virpomaan lähdössä.

Viime vuosina virpomaan ei ole päässyt ja tänä vuonna voikin olla monta innokasta virpojaa liikenteessä. Meillä ei ole virpojia käynyt ikuisuuteen, mutta asutaankin sellaisella paikalla, ettei tänne kukaan oikein tulekaan. Omat lapset on sitten monesti virponeet meillekin ja saaneet siitä palkaksi suklaamunia. Noihin yllätysmuniin saa kyllä uppoamaan ison summan, varsinkin jos ostaa niitä isompia. Me ollaan monesti suosittu niitä pienempiä ja varsinkin panda kääreissä olevat munat on meillä olleet suosittuja.

Virvotaanko vai jätetäänkö välistä?

Omassa lapsuudessa käytiin aina kavereiden kanssa virpomassa koko katu jossa asuttiin ja vielä vähän lisää päälle, jos virpomisoksia oli jäänyt jäljelle. Palkaksi saatiin rahaa, suklaata, hedelmiä ja joskus ei saanut virpoa ollenkaan, mutta aika harvassa se oli. Taidettiin aina pukea joku huivi päähän ja sitten punaa poskiin ja pisamia. Ei siis mitään erityistä panostamista.

Meillä lapset on monesti pukeutuneet joko kissoiksi tai pupuiksi silloin kun ovat virpomaan lähteneet. Tänään täällä on pyryttänyt välillä paljonkin lunta, niin lapset saivat kyllä pukea kunnolla vaatetta päälle, joten asut jäi osittain piiloon sinne ulkovaatteiden alle. Meillä tyttö laittoi kissanaamarin ja hännän ja ne näkyy sitten ulkovaatteidenkin alta.
Nyt toivottelen teille oikein iloista Palmusunnuntaita. Pian jo saa lähteä hakemaan virpojaa kotio. Saa nähdä millaisen saaliin hän on saanut.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä